Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med blue step

BlueStep Billån

BlueSteps affärsidé är att låna ut till fler, vilket innebär att de kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar. Samtidigt tar de hänsyn till fler olika varianter av inkomst jämfört med andra långivare. BlueStep erbjuder inget traditionellt billån, utan här får man istället ansöka om ett privatlån när man vill låna till en bil.

Privatlånet erbjuds med räntegaranti, där man matchar en konkurrents erbjudande om kunden skulle hitta ett lån till bättre ränta. För att beviljas ett privatlån behöver man ha en fast inkomst och inga skulder hos Kronofogden. Dock kan man ha upp till 10 betalningsanmärkningar, beroende på anledning till anmärkningarna. Möjlighet finns att låna upp till 350 000 kr.

Ränta vid lån till bil

Den lägsta ränta som erbjuds är i skrivandets stund 4,45%. Denna ränta är dock individuell och varierar mellan nämnda 4,45% och hela 29,50%. Precis som hos de allra flesta långivare tillkommer också övriga avgifter som en uppläggningsavgift på 495 kr och en aviavgift på 15 kr per månad.

Som ett exempel beräknat på en ränta på 8,90% och ett lånebelopp på 100 000 kr, blir den effektiva räntan (det vill säga inklusive övriga avgifter) 9,84%. Vid en återbetalningstid på 5 år och betalning via autogiro blir det totala beloppet 125 654 kr och detta ger en månadskostnad på 2 086 kr.

Hur ser låneprocessen ut?

Att ansöka om privatlån görs enkelt direkt på BlueSteps hemsida. För att ansöka om lånet måste man ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige i minst 12 månader, vara skuldfri hos Kronofogden samt ha en fast månadsinkomst på åtminstone 12 500 kr. Dessutom får man inte ha en box- eller CO-adress.

Privatlånet ansöks genom att man fyller i ett formulär, ett skuldebrev, som kan signeras på två olika sätt: antingen genom att använda sig av e-legitimation eller traditionell påskrift av det skuldebrev som kommer i brevlådan. Dock rekommenderas påskrift genom e-legitimation då detta förstås är smidigare, samt att lånet betalas ut snabbare.

Vilken ränta?

Som redan nämnts är den lägsta möjliga räntesatsen 4,45% vid tecknandet av ett privatlån. Denna ränta sätts dock individuellt och kan bli mycket högre, taket är för närvarande 29,50%. Till detta bör man dessutom lägga övriga avgifter (uppläggningsavgift samt avi-avgifter), som tillsammans utgör den effektiva räntan. Vid betalningsanmärkningar sätts räntan från 23%.

Vad krävs för att få låna hos BlueStep?

För att få låna hos BlueStep behöver man vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka. Vidare ska man ha fyllt 18 år och ha en månadsinkomst på minst 12 500 kr. Ett visst antal betalningsanmärkningar tillåts, men man får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Hur lång tid tar det att få pengarna?

Allra snabbaste sättet att få ut pengarna är att använda sig av e-legitimation vid ansökan, då förkortas handläggningstiden. BlueStep anger ingen specifik tid för utbetalning av lånet, eftersom tiden kan variera beroende på tidsåtgång till att bedöma de olika momenten i ansökan.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta