Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med handelsbanken

Ta ett billån hos Handelsbanken

När man vill förverkliga drömmen om en ny bil, så kan Handelsbanken hjälpa till med ett billån. Man kan då välja mellan att köpa ett nytt fordon eller ett begagnat, samt välja om man vill köpa av en bilhandlare eller en privatperson. Lånebeloppet sträcker sig från 50 000 - 400 000 kr.

Den bil man köper sätts sedan som säkerhet hos Handelsbanken. Det innebär att man lånar 80% och själv står för 20%, d.v.s. kontantinsatsen. Oavsett om man redan hittat sin bil eller inte, så hjälper Handelsbanken till med ett lånelöfte som låntagaren sedan tar med till bilhandlaren. Då får denne även hjälp att upprätta köpeavtalet.

Ränta på billån hos Handelsbanken

Den ränta som måste betalas vid ett billån, är en rörlig sådan och bestäms när man ansöker på banken och denne tar en kreditupplysning. Som exempelränta ges en procentsats på 3,75% men den effektiva räntan bestäms för varje individ. För ett vanligt privatlån är räntan för närvarande 5,35%.

Förutom räntan ska även en uppläggningsavgift på 850 kr betalas samt en aviavgift varje månad på 45 kr. Vill man göra en förenklad beräkning för att på ett ungefär se vad ens månadskostnader kommer att uppgå till, så finns en lånesnurra på Handelsbankens hemsida. Var dock beredd på smärre avvikelser när den individuella ansökan sker.

Låneprocessen för bilköp hos Handelsbanken

Både billån och privatlån kan man ansöka om direkt på Handelsbankens hemsida. Det krävs då att man loggar in och har ett eget konto där först. När man sedan har fyllt i alla uppgifter om sig själv och angivit det lånebelopp som intresserar, så ges ett svar inom 24 timmar.

Detta innebär ett lånelöfte som sedan kan tas med till bilhandlaren eller personen som man önskar köpa bilen av. När man sedan har sett ut sin bil, så hjälper Handelsbanken till att upprätta ett köpeavtal som man tar med till säljaren. När detta är påskrivet av båda parter så får säljaren pengarna.

Vilken ränta kan jag få hos Handelsbanken?

Precis som på många andra banker och låneinstitut så är räntan hos Handelsbanken för billån, rörlig. Den sätts när kreditupplysningen är tagen och varierar från person till person. Exempelräntan på Handelsbankens billån är 3,75% men beror således på låntagare. Räntan för vanligt privatlån är för närvarande 5,35%.

Vad krävs för att få låna hos Handelsbanken?

För att uppfylla drömmen om en ny bil, så måste man ha fyllt 18 år. Man måste även ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kr och vara folkbokförd i Sverige. Ett annat krav är att personen måste vara fri från betalningsanmärkningar, vilket är en generell regel.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta