Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med ikano bank

Om billån via Ikano Bank

Ikano erbjuder sina kunder ett billån till en räntesats som är lika för alla. Det är på sätt och vis inget klassiskt billån, eftersom ingen kontantinsats krävs. Lånet blir därmed i praktiken ett privatlån. Man kan låna så lite som 40 000 kr och som mest 350 000 kr.

Återbetalningstiden för lånet är valbar från 3 till 12 år, men lånar man 50 000 kr (eller mindre än så) kan man som mest betala av sin bil i 6 år. Tar man ett lån om minst 200 000 kr krävs en medsökande. En fördel med Ikanos billån är att man slipper uppläggningsavgiften.

Ikano Banks ränta på billån

Den räntesats som enligt Ikano ska gälla alla är 4,95 %. I det finstilta på sidan står att räkneexemplet visar denna räntesats, men att den kan vara en annan i verkligheten. Eftersom det uttryckligen står att räntan ska gälla alla, kan man dock anta att det är ett tryckfel.

I Ikanos egna räkneexempel anges en effektiv ränta som 5,06 %, vilket är marginellt högre än själva räntekostnaden. Eftersom lånet inte belastas med någon uppläggningsavgift, kan den något högre procentsatsen möjligen innebära en mindre administrativ avgift eller liknande. I exemplets lån på 125 000 kr, som löper på 5 år, blir det totala beloppet 140 727 kr.

Så här ser låneprocessen ut

Lånet ansöker man enklast om på Ikanos hemsida, genom att fylla i ett webbformulär. Här ska man fylla i det lånebelopp man önskar, återbetalningstid samt om man har en medsökande eller inte. Man får också ange familjesituation, boendekostnad, månadsinkomst och liknande som används vid bedömningen.

När man fyllt i sin ansökan är nästa steg en kreditupplysning, där det undersöks om man har några betalningsanmärkning eller ärenden hos Kronofogden. Ser allting bra ut och ansökan blir godkänd, tar det upp till 3 vardagar att få sina pengar utbetalt till kontot - om inte ansökan av någon anledning måste kompletteras.

Vilken ränta kan jag få på billån hos Ikano Bank?

Ikano Bank säger sig ha en fast räntesats för alla som tar ett billån; 4,95 %. Den effektiva räntan blir enligt Ikanos egna exempel marginellt högre än så, eftersom man inte tillämpar någon uppläggningsavgift för lånet. I exemplet räknar man på att kunden använder autogiro.

Vad krävs för att få låna hos Ikano Bank?

För att få ta ett billån hos Ikano Bank ska man ha fyllt 20 år och ha en fast årsinkomst om 125 000 kr. Bilen man köper måste vara registrerad i Sverige. Vidare måste man godkänna Ikanos lånevillkor och får inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur lång tid tar det att få pengarna när jag lånar via Ikano Bank?

När du tar ett lån via Ikano Bank tar det vanligen 3 bankdagar innan dess att du ser pengarna på kontot. Detta förutsätter dock att din ansökan inte behöver kompletteras med ytterligare information; i detta fall tar det lite längre tid.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta