Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med länsförsäkringar

Billån hos Länsförsäkringar

Länsförsäkringar erbjuder ett klassiskt billån genom sin partner Wasa Kredit, som ingår i samma koncern. Här har man möjlighet att innan bilköpet få ett lånelöfte på ett visst belopp, så att man snabbt kan göra affär när det dyker upp ett intressant objekt. Lånelöfte kan förutom för personbil beviljas för MC, husbil och husvagn.

Med lånelöftet får man samtidigt ett pristak att förhålla sig till, så man vet vad bilen får kosta. Billånet har den köpta bilen som säkerhet och därmed behövs ingen ytterligare säkerhet för lånet. Den som redan är kund hos Länsförsäkringar har fördelen att få alla tjänster samlade hos ett och samma bolag, vilket ger en bra överblick.

Ränta på billån

Den ränta som Länsförsäkringar erbjuder för sitt billån är för närvarande 4,45%. Detta är dock den ränta som gäller när inga andra avgifter medräknats; den effektiva räntan som dessutom omfattar uppläggningskostnad, administrativa kostnader och avi-avgifter blir förstås högre och varierar något beroende på lånets återbetalningstid - ju längre återbetalningstid, desto högre effektiv ränta.

Om man exempelvis tar ett billån på 100 000 kr på 60 månader (det vill säga 5 år) blir den effektiva räntan, inklusive administrativ avgift 45 kr och uppläggningskostnad 595 kr, 5,83%. I det fall räntan hålls oförändrad under de 5 åren blir den sammanlagda kostnaden för lånet 115 015 kr.

Så ser låneprocessen ut

Det allra första steget är att kontakta Länsförsäkringar/Wasa Kredit och ansöka om ett lånelöfte. Här är det upp till dig som kund att ange ett belopp som du sedan håller dig inom när du börjar leta bil. Det är med andra ord viktigt att vänta på beviljad ansökan innan man gör affär.

När ansökan är beviljad tillhandahåller Länsförsäkringar alla de dokument och underlag som behövs för att genomföra affären. Dessa dokument tas med till återförsäljaren av den bil du bestämt dig för att köpa - och det är nu bara att slå till. Tänk på att hålla dig till det belopp som blivit beviljat, annars måste en ny ansökan göras.

Vilken ränta kan jag få på ett billån hos Länsförsäkringar?

Den räntesats som för närvarande gäller för ett billån hos Länsförsäkringar är 4,45%, om inte andra avgifter räknas med. Den effektiva räntan blir dock högre, då denna dessutom omfattar en administrativ avgift (45 kr) och uppläggningskostnad för lånet (595 kr).

Vad krävs för att få låna hos Länsförsäkringar?

För att kunna låna pengar till din bil hos Länsförsäkringar så måste du ha fyllt 20 år, vara folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka, ha en fast anställning samt en fast årsinkomst i Sverige. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur lång tid tar det att få pengarna utbetalda?

En låneansökan som görs direkt på hemsidan blir behandlad inom några minuter och om lånet är beviljat går det att signera lånet med hjälp av bank-id. Avtalet kan också skickas hem med post för underskrift. När underskrivet avtal mottagits har man pengarna inom 2 till 3 vardagar.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta