Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med satanders

Ta ett billån från Santander

Santander Consumer Bank samarbetar med en rad olika bilförsäljare för att underlätta för kunder att ta ett billån. Man kan antingen välja att köpa en ny bil eller en begagnad. Lånet täcker 80 % av bilens värde och resten måste man själv stå för med en s.k. kontantinsats eller inbyte av bil.

När man tar ett billån hos Santander så får man en betalningsplan som gör det enklare att betala av lånet i rätt takt. När man tecknar ett billån så ingår alltid 3 månaders låneskydd, bilförsäkring i två veckor utan extra kostnad samt en garanti om bilen man köper är begagnad.

Räntan för ett billån

Santanders billån är mycket flexibla och ser alltid till individens förutsättningar. Detta innebär att räntan sätts beroende på individens kreditvärdighet och ekonomi. Den effektiva räntan sätts under ett år och i den inkluderas aviavgifter och uppläggningsavgifter. Aviavgiften betalas varje månad. Räntan börjar från 3,95 % och sträcker sig upp till 12,95 %.

Samma räntesatser gäller om man skulle vilja låna till hela beloppet, med ett privatlån. Då kan man välja att låna mellan 20 000–350 000 kr utan säkerhet, utan vare sig uppläggningsavgift eller aviavgift. Vill man extraamortera på billånet, kan man göra det utan att drabbas av ytterligare kostnader. Man får då ett mindre månadsbelopp att betala.

Så lånar du via Santander

För att göra det så enkelt som möjligt när man vill köpa bil, så bör man bege sig till en av de många återförsäljare som Santander samarbetar med. Då hjälper säljaren köparen direkt på plats med att ansöka om lånet. Med ett vanligt privatlån ansöker man dock direkt på nätet.

När man står där i bilhallen, så får man sitt svar inom ett par minuter. Det innebär att man slipper återvända till säljaren vid ett senare skede. Kraven som gäller är att man har ett giltigt körkort och att man blir godkänd när kreditprövningen sker. Lånet anpassas sedan efter behov och betalas tillbaka på max 7 år.

Vilken ränta kan jag få hos Santander?

Den ränta som Santander sätter, beror helt på ens egna ekonomiska förutsättningar. När man ansöker om billånet hos återförsäljaren, så görs en kreditprövning direkt. Räntan börjar dock från 3,95 % och upp till 12,95 %. Samma sak gäller om man skulle välja ett privatlån.

Vad krävs för att få låna hos Santander?

Eftersom bilen tas som säkerhet, är kraven inte lika hårda. Det som emellertid måste uppfyllas är att man har ett giltigt körkort samt att man är kreditvärdig. På ett privatlån måste man dock vara över 20 år, fri från betalningsanmärkningar samt ha en årsinkomst på minst 150,000 kr.

Hur lång tid tar det att få pengarna när jag lånar via Santander?

När man tecknar ett billån hos Santander, så skickas inte pengarna till det egna bankkontot. Man upprättar istället en betalningsplan för att betala av på billånet och pengarna går direkt till säljaren. På detta sätt slipper man vara "mellanhand".

Santanders billån är skapat för att vara mycket flexibelt

I Santanders billån, vars pengar betalas till säljaren – ingår ett 3-månaders låneskydd, 2-veckors bilförsäkring samt en garanti vid köp av begagnad bil.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta