Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med seb

Billån genom SEB

Hos SEB kan man låna till köp av bil genom ett privatlån man kallar "Enkla lånet". Detta är ett blancolån, vilket innebär att ingen kontantinsats krävs och det behövs heller ingen säkerhet för lånet - till skillnad från det klassiska billånet där bilen man köper används som säkerhet.

Genom Enkla lånet har man möjlighet att låna upp till 350 000 kr och om man redan är kund hos SEB ansöker man via internetbanken och slipper då uppläggningsavgiften för lånet. Vidare har man möjlighet att varje månad betala via autogiro för att undvika onödiga avi-avgifter som påverkar den effektiva räntan.

Ränta vid lån till bil hos SEB

Som hos de flesta långivare är räntan hos SEB individuell och varierar mellan för närvarande 3,55 och 10,85 %. Detta innefattar dock inte övriga avgifter som tillsammans påverkar den effektiva räntan, som uppläggningskostnad, eventuella administrativa avgifter och avi-avgifter. I SEB:s fall blir den effektiva räntan någorlunda förmånlig, enligt nedan exempel.

Det exempel som SEB själva presenterar på sin webbplats handlar om ett lån på 100 000 kr som är upplagt på 5 år (60 månader) och där uppläggningsavgiften är 300 kr. Om räntan är 4,65 % blir den effektiva räntan i detta fall totalt 4,88 %. Totalt belopp blir då 112 568 kr.

Så ser låneprocessen ut när du lånar hos SEB

Allra snabbaste sättet att ansöka om ett lån hos SEB är via deras internetbank. Du får i ansökan ange önskat lånebelopp och återbetalningstid. Det konto dit man vill ha de lånade pengarna måste också anges. När allt är klart skickas ett skuldebrev som ska undertecknas och returneras.

Att få besked på sin ansökan går som regel mycket snabbt. Ett lånebesked kommer via SMS inom 48 timmar. Skulle man ha gjort sin ansökan via internetbanken får man sitt besked där istället, inom 24 timmar. Den som ringer in sin ansökan, eller besöker ett av SEB:s bankkontor, får svar direkt på plats.

Vilken ränta kan jag få på ett billån hos SEB?

Den ränta du kan få när du tar ett privatlån hos SEB varierar mellan 3,55 % och 10,85 % och sätts individuellt. Är du inte redan kund hos SEB tillkommer en uppläggningsavgift om 300 kr, vilket förstås gör den totala kostnaden något högre.

Vad krävs för att få låna hos SEB?

Det finns några kriterier som du måste uppfylla för att få låna hos SEB. Till att börja med måste du vara 18 år fyllda. Du måste dessutom ha en årsinkomst om minst 190 000 kr och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur lång tid tar det att få pengarna vid lån hos SEB?

Efter det att SEB har tagit emot underskrivet skuldebrev tar det mellan 4 och 5 bankdagar innan pengarna finns på kontot. Om man skulle önska få pengarna snabbare, och om man har ett konto hos SEB, kan man besöka ett av SEB:s kontor.

Låna till bil via SEB genom att ansöka om Enkla lånet

När man ska låna till bil hos SEB finns blancolånet "Enkla lånet" som alternativ, där ingen kontantinsats eller någon form av säkerhet krävs.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta