Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med sveaekonomi

Svea Ekonomi privatlån för bilköp

Om ett bilköp är en återkommande tanke, så kan Svea Ekonomi hjälpa till genom ett privatlån. Svea ekonomi har inget regelrätt billån – istället kan man ansöka om ett privatlån och använda det för ett bilköp. Den aktuella lånesumman kan vara alltifrån 5000 kr upp till 400 000 kr.

Avbetalningstiden varierar mellan 2-15 år. Det går att räkna ut de kostnader man får i och med privatlånet, genom att använda lånesnurran på Svea Ekonomis hemsida. Huruvida man blir accepterad eller inte, har att göra med kreditvärdigheten samt hur den egna ekonomin ser ut. Dock har Svea Ekonomi också ett mindre privatlån där även betalningsanmärkningar kan godkännas.

Ränta hos Svea Ekonomi

Hos Svea Ekonomi är räntan rörlig och beräknas från individ till individ. För närvarande ligger deras räntesats på 6.9% till 25.95%. Det kan därför vara värt att ha med sig en medsökande för att eventuellt få en bättre ränta. Exempelräntan som ges i lånesnurran är från 7,9%.

Förutom räntan så tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr. Svea Ekonomi har dock slopat en administrativ avgift. Man säger även att man erbjuder kunder en räntegaranti för att försäkra dem om att man erbjuder den mest fördelaktiga räntan. Det innebär att om man hittar ett lån med lägre effektiv ränta någon annanstans, så sänker Svea Ekonomi räntan.

Så går låneprocessen till

Svea Ekonomi erbjuder ett lån som kallas för "Konsumentlånet". Det belopp du lånar kan därmed används till vad som helst, t.ex ett billån. Du kan låna till hela summan och behöver ingen kontantinsats. Processen är enkel och börjar med att du fyller i ansökningsformuläret på hemsidan. Sedan får du svar inom några minuter.

I låneansökan väljer du återbetalningstid samt antal amorteringsfria månader. Dessa kan variera mellan 0-12 månader. Sist men inte minst fyller du i om du vill ha ett låneskydd. Detta fungerar som en slags försäkring och tryggar dig om vissa situationer skulle uppkomma. Premien på låneskyddet är 8% av månadskostnaden på lånet.

Vilken ränta kan jag få hos Svea Ekonomi?

Den rörliga räntan hos Svea Ekonomi ligger på 6.9% till 25.95%. Den slutliga räntan bestäms utifrån låntagarens kreditvärdighet samt hur stor risken är för Svea Ekonomi själva. Därför kan det vara bra att ha en medsökande i vissa fall. Man ska heller inte glömma uppläggningsavgiften på 395 kr.

Vad krävs för att få låna hos Svea Ekonomi?

För att få lån hos Svea Ekonomi måste du ha fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 180 000 kr/år. Eventuella medsökande måste ha en årsinkomst på 90 000 kr/år. Normalt får inga betalningsanmärkningar existera och man måste vara folkbokförd i Sverige sedan 3 år.

Hur lång tid tar det att få pengarna när jag lånar via Svea Ekonomi?

När svaret kommer och det är positivt, kan du vänta dig att pengarna finns på ditt bankkonto inom ett par bankdagar. För att få dem så snabbt som möjligt, signerar du avtalet med mobilt Bank-ID. I annat fall skickas avtalet hem först.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta