Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med swedbank

Om Swedbank Billån

Hos Swedbank kan du låna pengar till en ny eller begagnad bil. Då tas bilen som säkerhet och du själv betalar 20% av bilens värde som kontantinsats, medan Swedbank står för 80% av totalsumman. De 20% kan betalas in via kontanter eller med en inbytesbil. Återbetalningstiden är mellan 1-12 år.

Det lägsta lånebeloppet som Swedbank erbjuder, är 70 000 kr (20 000 för Privatlån Direkt) och det högsta 500 000 kr. Det positiva är att du som hittar din drömbil för ett lägre belopp än 70 000 eller väljer att köpa av en privatperson, kan låna till bilköpet utan säkerhet med PrivatlånDirekt.

Så ser räntan ut för billånet hos Swedbank

Hos Swedbank är räntan för ett billån rörlig och bestäms utifrån din kreditvärdighet och ekonomiska förutsättningar. Den rörliga räntan beräknas vara mellan 3,84-12,84%. Vid ansökningar online tillkommer varken aviavgift eller uppläggningsavgift, men sker ansökan via t.ex. ett möte på banken, så betalas ytterligare 650 kr plus 45 kr.

Via Swedbanks hemsida kan du beräkna dina ungefärliga kostnader tack vare lånesnurran som finns tillgänglig. Det är dock viktigt att poängtera att detta bara är ungefärliga kostnader och att varje individ bedöms utifrån dennes förutsättningar när lånet begärs. Men på så vis får du en idé om hur summan blir i slutändan.

Så gör du för att låna till bilköpet hos Swedbank

Är du intresserad av att ta ett billån hos Swedbank, så kan du lämna en intresseanmälan via hemsidan, höra av dig via telefon eller gå in på ett av bankkontoren för att boka ett möte. Söker du PrivatlånDirekt kan du ansöka direkt på hemsidan.

Ingen kreditupplysning tas förrän Swedbanks personal har pratat igenom lånet med dig, vilket gör att du slipper den biten om du mot förmodan skulle ändra dig. Om ni kommer överens om ett lån, så skickas låneansökan hem per post och skickas tillbaka på samma sätt. Sedan tar det bara några dagar för utbetalningen att finnas på kontot.

Vilken ränta kan jag få hos Swedbank?

Räntan är rörlig och bestäms när en UC har tagits på dig. På Swedbanks hemsida ligger räntan på 3,84-12,84% och den effektiva räntan 5,22%. Det tillkommer ingen uppläggningsavgift om du ansöker online på hemsidan och heller ingen aviavgift. I annat fall betalar du en mindre summa.

Vad krävs för att få låna hos Swedbank?

Du måste ha fyllt 18 år för att kunna ta billån hos Swedbank. Du måste även ha en regelbunden inkomst som ligger på minst 240 000 kr/år. Inga betalningsanmärkningar får förekomma. Du kan välja själv om du vill ha en medsökande. I så fall kan kraven på årsinkomsten variera.

Hur lång tid tar det att få pengarna när jag lånar via Swedbank?

Låneavtalet skickas hem till dig via post när alla parter är överens, om du ansökt på Swedbanks hemsida med en intresseanmälan. Detta kan ta några dagar men när avtalet väl är påskrivet och inskickat, så brukar det ta 2 bankdagar. PrivatlånDirekt tar kortare tid.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta