Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med villabanken

Villabanken Billån

Villabanken har nyligen lanserat ett billån som gör det enklare för kunder att köpa en ny eller begagnad bil. En positiv aspekt med detta billån är att man, till skillnad från många andra billån, kan låna till hela beloppet utan att behöva bidra med någon kontantinsats eller inbytesbil.

Det finns också en möjlighet att flytta ett redan befintligt billån till Villabanken från en annan bank eller låneinstitut. Lånebeloppen som gäller, sträcker sig mellan 50 000-350 000 kr och kan betalas av på 2-12 år. Man har också en möjlighet att samtidigt teckna ett låneskydd.

Förmånlig ränta hos Villabankens billån

Hos Villabanken är den rörliga räntan individuell och bestäms utifrån kreditvärdighet och personlig ekonomi. Räntan ligger mellan 3,00-11,25%. I billånet måste man även räkna med en uppläggningsavgift på 495 kr samt en administrationsavgift på 35 kr per månad. Detta kan ses som en ganska förmånlig ränta i allmänhet.

Villabanken har velat ge kunder som har tecknat sitt billån hos en annan bank, möjligheten att se över sina villkor och få ett bättre erbjudande. Detta gäller specifikt räntan som ofta ligger på en högre nivå hos många andra aktörer. Man har även sänkt avgifterna som inte sällan tillkommer i ett billån.

Så här lånar du hos Villabanken

Att ansöka om ett billån hos Villabanken, kräver inga större kraftansträngningar. Man ansöker enkelt via deras hemsida och när allt är ifyllt och inskickat, så kontaktas man av en medarbetare och rådgivare som går igenom ens uppgifter. Detta erbjudande kan godtas eller nekas och resten av processen är enkel.

När man väl har bestämt sig för att anta erbjudandet, så signerar man kort och gott med sitt bank-id eller digitalt, som Villabanken uttrycker det. Sedan är det bara att invänta betalningen som hamnar på ens bankkonto inom ett par bankdagar. Man behöver således inte invänta ett objekt (bil) innan man ber om lånet.

Vilken ränta kan jag få hos Villabanken?

Räntan som Villabanken sätter, är för varje enskild individ och kan därför variera. Den rörliga räntan ligger mellan 3,00-11,25% och förutom denna så tillkommer även en uppläggningsavgift på 495 kr samt en administrationsavgift på 35 kr. Har man en högre ränta någon annanstans så hoppas Villabanken bidra med en lägre.

Vad krävs för att få låna hos Villabanken?

För att få låna pengar till en bil, måste låntagaren ha fyllt 18 år, ha en tillsvidareanställning och en årsinkomst på minst 250 000 kr. Vederbörande måste också vara helt fri från betalningsanmärkningar eller eventuella skulder hos Kronofogden. Detta gäller även för privatlåntagare och medlåntagare.

Hur lång tid tar det att få pengarna när jag lånar via Villabanken?

När allt är klappat och klart och signerat digitalt, så tar det endast ett par bankdagar innan pengarna för billånet är på kontot. Processen dit kan dock ta några dagar, eftersom man först ansöker och sedan inväntar ett samtal från en rådgivare.

Hos Villabanken kan du låna till hela billånet utan insats

Det relativt nylanserade billånet hos Villabanken, sträcker sig mellan 50 000-350 000 kr. Du kan även flytta ett redan befintligt billån till Villabanken.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta