Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med wasa kredit

Wasa Kredit Billån

När man står i behov av att köpa en ny eller begagnad bil, så finns det flera alternativ att välja mellan hos Wasa Kredit. Man kan antingen välja ett privatlån som ligger till grund för bilköpet, eller finansiera bilen via Wasa Kredit hos bilhandlaren. Vid det sistnämnda gäller en kontantinsats på 20%.

Dessa 20% eller kontantinsatsen, för att uttrycka det korrekt, kan vara en summa pengar eller en inbytesbil som täcker beloppet. Väljer du emellertid att ansöka om ett billån hos Wasa Kredit, kan du ansöka om hela köpesumman. Ingen kontantinsats krävs och inte heller någon säkerhet, vilket kan vara värt att veta. Dock är en medsökande en fördel.

Jämför räntor och villkor

Hos Wasa Kredit sätts räntan efter individ och detta innebär att den varierar. Räntan är rörlig och baseras utifrån kreditvärdighet och risken för långivaren. Hos Wasa Kredit kan du enkelt räkna på ditt billån genom att använda lånesnurran för att se hur stor kostnaden för lånet blir. Summan är dock ungefärlig.

Räntan ligger för närvarande på 4.45-14.95 % och den slutliga räntesatsen bestäms när kreditprövningen är gjord. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 375 kr och en administrativ avgift på 40 kr när man lånar hos Wasa Kredit. Att lösa lånet i förtid eller amortera extra på billånet, är helt kostnadsfritt. I de fall där räntan ändras, meddelas kunden.

Så lånar du till bilköpet

När man bestämt sig för att ge Wasa Kredit en chans för att finansiera bilköpet, så är processen relativt enkel. Man klickar sig in på "Ansök om billån" och väljer summa, återbetalningstid och vad lånet ska vara till för. Lånet gäller för en rad alternativ, varpå "billån" är det relativa i ansökningsformuläret.

Det går att låna mellan 10 000-350 000 kr hos Wasa Kredit och den ränta som tillkommer visas tydligt i både lånebeskedet och låneavtalet. När ansökan är inne, ges ett snabbt svar inom några minuter - om man har blivit godkänd eller inte. Eftersom Wasa Kredit är en del av Länsförsäkringar, kan man samtidigt skaffa en bilförsäkring.

Vilken ränta kan jag få hos Wasa Kredit?

Räntan hos Wasa Kredit är en rörlig ränta som är baserad på individens kreditvärdighet. Förutom ränta så tillkommer också aviavgifter och en uppläggningsavgift. Den för närvarande rörliga räntan är 4.45-14.95%. Som en parentes är det värt att nämna att en högre säkerhet för Wasa Kredit kan innebära lägre ränta.

Vad krävs för att få låna hos Wasa Kredit?

För att få tillgång till ett billån hos Wasa Kredit, så måste man vara minst 20 år gammal, vara fri från betalningsanmärkningar, ha en fast inkomst alternativt pension på minst 160 000 kr/år samt ha varit folkbokförd i Sverige under minst 3 års tid.

När får jag pengarna när jag lånar via Wasa Kredit?

Om man fått ett positivt besked från Wasa Kredit, så kan man förvänta sig att ha pengarna på kontot inom 2-3 bankdagar. Det snabbaste sättet är att signera med Mobilt Bank-id men har man inte det så skickas avtalet hem med post. Processen tar då lite längre.





Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta