Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Avida Finans

Avida Finans AB är inte en bank i egentlig mening trots att man sysslar med utlåning mot ränta, utan ett så kallat kreditmarknadsbolag som lyder under finansinspektionen och alltså är en pålitlig aktör på den svenska lånemarknaden. Företaget vänder sig till privatpersoner och kan då erbjuda både in- och utlåning. Företag kan få hjälp med fakturaköp, fakturabelåning, samt inkassotjänster och köp av fordringar som förfallit till betalning.

Man kan säga att Avida hör till ett av de äldre företagen bland de nya aktörer som på senare år på allvar börjat konkurrera med bankerna på finansmarknaden. I den här recensionen ska vi titta på vad företaget erbjuder och vad vi fått för intryck av deras service och erbjudanden. Generellt kan man säga att Avida Finans har erbjudanden för de flesta, även privatpersoner som hamnat i trångmål på grund av betalningsanmärkningar.

Läs mer:

 • Ett företag som växer snabbt
 • Flexibla och överskådliga lån och krediter
 • Avida Finans utfärdar inga kort
 • Låna med betalningsanmärkningar
 • Smidig kredit- och kontohantering
 • Kundservice via telefon och e-post

 • Ett företag som växer snabbt

  Avida Finans har sedan starten 1983 (då under ett annat namn och med andra ägare) erbjudit finansiella lösningar och tjänster åt privatpersoner och företag i flera nordiska länder. Företagets devis är att "skapa nöjda kunder genom innovativt tänkande, tekniskt kunnande i framkant, samt inte minst engagerade, kompetenta och erfarna medarbetare".

  Avida Finans har cirka 80 anställda (uppgift från 2017) och bedriver verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Huvudkontoret finns i Stockholm. 2017 utnämndes man till ett så kallat Gasellföretag. Det innebär att Avida Finans är ett snabbt växande företag som anses viktigt för Sverige och därför kan erhålla särskilt tillväxtstöd från bland annat statliga utvecklingsfonder. Oavsett om du är intresserad av lån, en kredit eller vill kunna spara pengar med bra ränta har Avida lösningar som vi rekommenderar att du tittar närmre på. Jämför sedan vad andra kreditgivare har att erbjuda här hos oss på Myloan.


  Flexibla och överskådliga lån och krediter

  Bland Avidas tjänster finns AvidaLånet och AvidaKrediten. AvidaLånet är en flexibel tjänst där man väljer återbetalningstid på allt från ett till femton år och man kan låna mellan 10 000 till 400 000 kronor. Vilken ränta man får betala beror på vilka val man gör och på vad man anses ha för återbetalningsförmåga. AvidaKrediten innebär att man inte måste ansöka om varje lån man vill teckna utan man får pengar direkt till sitt bankkonto om man bara blivit beviljad krediten. Kreditgränsen är så pass hög som 150 000 kronor och om du inte blivit beviljad kredit av din ordinarie bank men anser att du kan hantera att köpa för ganska stora belopp på kredit kan detta vara ett alternativ för dig. Hos oss på MyLoan kan du få hjälp med att ansöka om AvidaKrediten - men inte om AvidaLånet. Vi jämför lån från olika aktörer, och hjälper dig att se om AvidaKrediten är det mest förmånliga alternativet för dig när du ska samla lån eller teckna ett helt nytt lån.


  Avida Finans utfärdar inga kort

  Flera av de bank- och kreditbolagsrecensioner du kan läsa här hos oss på Myloan innehåller information om vilka kort som erbjuds. Finns både kort och internetbank blir företaget ett alternativ till att använda en av de gamla storbankerna som huvudsaklig plattform i vardagsekonomin. Avida Finans utfärdar dock inte kredit- eller betalkort, det ställs stora krav för att en aktör på finansmarknaden ska kunna göra detta. Det är framförallt aktörer med tillstånd att bedriva bankverksamhet som erbjuder kreditkort. Att Avida inte erbjuder kort innebär att man inte kan låta alla sina ekonomiska förehavanden gå genom företaget. Avida är därmed en komplementär lösning för dig som behöver ett lån som kan vara svårt att få på annat sätt.


  Låna med betalningsanmärkningar

  Avida Finans kan bevilja lån till kunder med betalningsanmärkningar. Det ska dock sägas att det är betydligt dyrare att låna pengar om du har betalningsanmärkningar än om du inte har det. Räntan kan ligga på allt från strax under 4 % till omkring 23 %, beroende vad man anses ha för ekonomiska förutsättningar. Ju sämre förutsättningar, desto mer får man betala. Så ser det tyvärr ut i finansvärlden och det beror på att långivarna helt enkelt tar en större risk med kunder som har en sämre återbetalningsförmåga och för den risken vill man ha betalt.


  Smidig kredit- och kontohantering

  Avida Finans låter dig logga in på ditt konto via deras vanliga hemsida. Klicka bara på "Logga in" uppe i högra hörnet när du är inne på deras sajt. Du använder vanligt BankID eller mobilt BankID för att legitimera dig och komma in på dina sidor. Du väljer om du ska logga in på avdelningen för din kredit eller på ditt sparkonto. Såväl uttag som överföringar är avgiftsfria. De pengar som du låter Avida förvalta åt dig omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan alltså inte förlora dina pengar hur det än går för Avida eller beroende på turbulens på finansmarknaden.


  Kundservice via telefon och e-post

  Avida Finans har en föredömligt avskalad och användarvänlig hemsida där man snabbt hittar den information man söker. Telefontiden är 9-17 och föredrar man kontakt via e-post så fungerar även det och man kan även välja att kontakta dem via vanlig post.

  Här kan du läs mer om Avida Finans billån

  FAQ

  Företaget Flexil Finans AB grundades 1983 men bytte i samband med ett ägarbyte och andra förändringar namn till Avida Finans AB år 2011. Bland annat bytte man grafisk profil och flyttade fram sina positioner inom området konsumentkrediter. Efter att man tidigare varit mer inriktad på företagskunder.
  Avida Finans ägs idag av Avida Holding AB.
  Avida Finans har sitt huvudkontor i Stockholm men även ett par filialer. Dessa är dock inte att betrakta som vanliga bankkontor där man kan få hjälp med alla sina bankärenden utan företagets idé bygger på att kunderna gör sina ärenden online.
  Avida Finans har en internetbank som är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan. Kundtjänsten har öppet 9-17. Deras kontor i Stockholm är öppet för besök på vanliga kontorstider; 09.00-12.00 samt 13.00-16.30 måndag till fredag. Vi rekommenderar dock tidsbokning innan personligt besök.
  Det faktum att man behöver BankID för att kunna logga in på Avida Finans internetbank är en säkerhetsgaranti. I övrigt följer man branschens standard när det gäller säkerhetsfrågor och som kund behöver man inte oroa sig för de lån, krediter och sparkonton man tecknar hos företaget.
  Avida Finans har ett vanligt sparkonto från vilket man kan göra så många uttag som man vill, till sitt ordinarie bankkonto. Kontot har ingen bindningstid och relativt hög ränta, jämfört med andra sparkonton. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin och är tillgängligt dygnet runt.
  AvidaLånet är ett lån som kan anpassas utifrån dina önskemål om belopp och återbetalningstid. Du kan även ansöka om en kredit med förhållandevis hög kreditgräns som innebär att du snabbt får pengarna du behöver till något oförutsett.
  Den ränta du betalar vid lån och kredit sätts individuellt. En avgörande faktor är om du har betalningsanmärkningar. Företagets lägsta ränta ligger på strax under 4 % men har du anmärkningar kan du få betala över 20 % i effektiv ränta på din kredit.
  Avida Finans har tjänster som är tillgängliga utan att du behöver ladda ner en app. Deras hemsida ser bra ut även när du använder en enhet med liten skärm. Konceptet "Kredit i mobilen" innebär till exempel att du kan utnyttja din kredit snabbt och från en mobil enhet.
  Företaget satsar på kundtjänst via e-post och telefon. Man har även ett fysiskt kontor i Stockholm som tar emot besökare.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001