Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Bank Norwegian

Det finns en mängd olika banker för olika syften att använda sig av idag. Många av dem är internetbaserade. En av dessa är Bank Norwegian, där du kan ansöka om ett Bank Norwegian lån (blancolån), skaffa ett sparkonto och få tillgång till deras egna Bank Norwegian kreditkort. Förutom webben har de också en app som kan användas till vissa delar av deras produkter.

I Sverige startade Bank Norwegian sin verksamhet år 2007, men de har sin bas i Norge, där de fanns innan dess. Idag finns de även i andra nordiska länder. Banken ägs av moderbolaget och koncernen Norwegian Finans Holding ASA. Allt som allt har Bank Norwegian så många som 1 100 000 kunder runtom i Norden och förutom bankdelen består koncernen också av bland annat välkända Norwegian Air Shuttle.

Läs mer:

 • Bank Norwegian - historia
 • Det här kan du få hos Bank Norwegian
 • Att använda Bank Norwegian-kort
 • Bank Norwegians olika räntor
 • Så här fungerar deras internetbank
 • Service och kundtjänst hos Bank Norwegian

 • Bank Norwegian - historia

  Bank Norwegian (AS) startade sin verksamhet i november år 2007. Det är en norsk bank, som även bedriver verksamhet i andra länder, till exempel i Sverige. Här i Sverige startade de dock sin verksamhet först år 2013, och under år 2016 blev deras kreditkort tillgängligt även här. I Danmark och Finland lanserade de vissa av sina tjänster först år 2015. 100 %, det vill säga hela företaget, är ett dotterbolag till och ägs av moderbolaget och koncernen Norwegian Finans Holding ASA, som i sin tur är noterat på Oslo Børs. Idag äger dock inte koncernen Norwegian Holding ASA något annat bolag. Allt som allt har Bank Norwegian cirka 1 100 000 kunder, där ungefär 788 500 av dem är kreditkortskunder, 160 800 av dem är lånekunder och 151 700 av dem är depositionskunder.

  Banken erbjuder en rad tjänster, som till exempel Bank Norwegian lån som är ett så kallat blancolån, Bank Norwegian kreditkort samt depositionskonton, det vill säga räntekonton. Banken är internetbaserad, och de har även en app som fungerar både för Android och för iPhone. Här kan du kontrollera ditt saldo, men också få en bra översikt på transaktioner och fakturor, spärra ditt kreditkort, betala räkningar eller föra över pengar till dina andra konton med mera. Det har gått mycket bra för Bank Norwegian sedan starten, och de har fått ta emot många utmärkelser för sina bedrifter genom åren. Idag består bolaget av andra delar förutom just bankdelen. Dessa är SGSC Norwegian AB och Norwegian Air Shuttle ASA. Tillsammans med flygbolaget erbjuder de ett kombinerat kreditkort och stamkundskort. Bank Norwegian har definitivt något att erbjuda för de flesta.


  Det här kan du få hos Bank Norwegian

  Produktutbudet är givetvis en enormt viktig del för kunder som är intresserade av en ny bank. Bank Norwegian erbjuder flera tjänster till sina kunder, så som Bank Norwegian lån utan säkerhet på mellan 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor, med en avbetalningstid på högst 15 år. Månadskostnaden är 19 kronor och räntan är rörlig. Du ansöker enkelt om lånet via till exempel mobilen, där de även har sin app som är smidig att använda. Hos banken kan du även skuldfinansiera och öka ditt lån. De har även ett Bank Norwegian kreditkort, som till exempel ger dig poäng (CashPoints) när du väljer att flyga med Norwegian. Kortet har ingen årsavgift. Slutligen ger Bank Norwegian möjligheten att spara dina pengar hos dem genom ett sparkonto som är internetbaserat och har en rörlig ränta.


  Att använda Bank Norwegian-kort

  Som nämndes ovan har Bank Norwegian ett eget kontokort som kort och gott kallas för Norwegian-kortet. Det är ett komplett Bank Norwegian kreditkort som du kan använda överallt. Det som du betalar med kortet får du även poäng (CashPoints) för. Med dessa kan du hel- eller delbetala flygresor med Norwegian, och du får dessutom extrapoäng när du betalar din flygresa med Bank Norwegians kort. Du kan enkelt se dina CashPoints via bankens app, där du även får en översikt över ditt konto på ett enkelt och smidigt sätt. Du får även en reseförsäkring och avbetalningsskydd om du betalar din resa med deras kort. Bank Norwegian kreditkort har ingen årsavgift och varuköpen som du gör med kortet är dessutom avgiftsfria. Inte heller om du använder dig av kortet utomlands tillkommer några extra avgifter.


  Bank Norwegians olika räntor

  En ränta är den summa som en bank kräver i utbyte mot att du till exempel ska få låna pengar hos dem. Det finns ju inget som är gratis. Räntan ser olika ut för de olika produkterna de erbjuder. För Bank Norwegian lån ligger den nominella räntan på 8,99 - 22, 49 %. Den effektiva räntan, vilket ofta är den viktigaste att hålla koll på, ligger på 9,45 % och uppåt. Räntan är rörlig. Bank Norwegian kreditkort har en nominell årsränta på 19,99 % när du utnyttjar krediten. De har också en effektiv ränta på 21,93 %. Även här är räntan rörlig. Slutligen har vi deras sparkonto, där Bank Norwegian erbjuder en årsränta från första kronan och upp till 2 000 000 kronor på 0,70 %. Över den summan ligger räntan på 0,00 %. Räntan är rörlig.


  Så här fungerar deras internetbank

  Bank Norwegian är internetbaserade, och har förutom det en Bank Norwegian app som kan användas till såväl Android som till iPhone. All information du kan tänkas behöva finns på webben. Du behöver skapa ett konto och logga in varje gång du ska utnyttja deras tjänster. Du kan logga in med BankID, Mobilt BankID, Telia e-legitimation eller genom en engångskod som du får via sms. Engångskoden ger dock endast en begränsad åtkomst till ditt konto. På deras webb hittar du också Bank Norwegian kontakt, information om företaget och deras produkter samt en hjälpsida där vanliga frågor med tillhörande svar finns tillgängliga. På din personliga sida kan du göra allt du kan tänkas behöva göra, så som att spärra kort, ändra pin-kod, ansöka om lån, signera låneavtal och se dina senaste transaktioner och mycket mera.


  Service och kundtjänst hos Bank Norwegian

  Att en bank har en bra service och kundtjänst med generösa öppettider är mycket viktigt. Då och då uppstår ju frågor och problem som du vill kunna lösa så snabbt som möjligt. Till att börja med har banken en hjälpsida, där många frågor och svar finns tillgängliga. Om dessa inte hjälper dig finns det en sida för Bank Norwegian kontakt, dit du kan vända dig för allt som rör dem - från Bank Norwegian lån till deras andra produkter. På kontaktsidan finns en adress till dem, ett telefonnummer (0770-45 77 66 eller +46 770-45 77 66 från utlandet), ett faxnummer (+47 23 16 38 28) och en e-postadress som tar dig till ett formulär som du får fylla i. För att spärra ditt kort behöver du ringa dem, och det numret är öppet alla dagar och dygnet runt.


  FAQ

  Bank Norwegian startades år 2007 av moderbolaget Norwegian Finans Holding ASA, men andra delar av Norwegian startades så tidigt som år 1993, med fokus på deras avdelning för flygbolag. Namn på personen som grundade Bank Norwegian är dock inte officiellt.
  Banken ägs av Norwegian Finans Holding ASA.
  Bank Norwegian i Norge har sitt huvudkontor på adressen Snarøyveien 36 i Norges huvudstad Oslo. Här i Sverige finns det inga uppgifter om att de skulle ha något kontor, utan finns istället bara tillgängliga via deras webb eller deras app.
  08:00 - 16:00 alla vardagar. Telefonen är öppen från 10:00 -16:00. Avvikande dagar är nyårsdagen, trettondedagen jul, skärtorsdagen, långfredagen, annandag påsk, kristi himmelfärdsdagen, annandag pingst, 17 maj (Norges nationaldag), 6 juni (Sveriges nationaldag), julafton, juldagen och nyårsafton, då de håller stängt.
  Bank Norwegian lämnar inte ut dina uppgifter, som det inte krävs av till exempel en myndighet som har rätt till dem. Din personliga sidan med privata uppgifter skyddas genom att du behöver logga in med ID, till exempel mobilt BankID.
  Bank Norwegian har ett eget sparkonto med en rörlig ränta. Sparkontot är internetbaserat, och stora delar av informationen finns även tillgängliga via deras app. Att öppna ett sparkonto hos dem är helt gratis, och det finns inte heller några uttagsgränser.
  Bank Norwegian erbjuder endast blancolån på upp till 500 000, det vill säga ett privatlån utan någon säkerhet. Du ansöker smidigt om lånet direkt via deras webb, och kan också enkelt signera låneavtalet där om du din ansökan har accepterats.
  För lån ligger nominella räntan på 8,99 - 22, 49 %. Den effektiva räntan ligger på 9,45 % och uppåt. Kreditkort har nominell årsränta på 19,99 % när du utnyttjar krediten. Den effektiva ränta ligger på 21,93 %. Deras sparkonto har en årsränta från första krona och upp till 2 000 000 kronor på 0,70 %.
  Ja, Bank Norwegian har en app som kan användas för såväl Android som för iPhone. Där kan du till exempel se transaktioner och fakturor, spärra ditt kreditkort och betala räkningar eller föra över pengar till ditt andra konto med mera.
  Du kan komma i kontakt med Bank Norwegian genom deras e-postforumlär direkt på webben. Du kan också nå dem via telefon och fax. För att spärra kortet har de öppet dygnet runt och i andra fall alla vardagar mellan 10:00 och 16:00.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001