Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Bigbank

Bigbank är en riktig uppstickare till bank för de många hushåll som tröttnat på storbankerna och vill ha en mindre bank med genuint intresse för den lilla låntagaren och den lilla spararen. I sin strävan efter att främja en långsiktig och hållbar ekonomi för individen och familjen, erbjuder banken bra sparränta redan efter 6 månaders insättning. Vidare är man villiga att sammanfoga många mindre dyra lån till ett enda genomtänkt lån, i syfte att minska totalkostnaden.

Eftersom banken finns i flera europeiska länder och har kontor samt onlineservice i såväl Sverige som i Baltikum, är de lätta att komma i kontakt med. Vi på MyLoan kan underlätta kontakten genom att erbjuda både spar- och låneprodukter tillsammans med Bigbank.

Läs mer:

 • Varför ska jag välja Bigbank?
 • Jämför Bigbanks privatlån
 • Banken utan kort men bra lånevillkor
 • Räntor på sparkonton och lån
 • Bigbanks internetbank
 • Lättillgänglig service hos Bigbank

 • Varför ska jag välja Bigbank?

  Bigbank vill vara banken som till skillnad från storbankerna känner sin kund och kan förutsäga de behov kunden kan tänkas ha, både nu och i framtiden. Ett grundläggande syfte för banken är också att göra vardagsekonomin enkel att begripa sig på, och därmed möjliggöra för alla kunder att förbättra sin egen livssituation. Sedan 1992 då den estniska banken grundades som en filial till Bigbank AS Bank har dess kundkrets ökat över hela Europa. Banken växer stadigt och 2017 hade företaget hela 430 anställda. Kundens ekonomi är alltid skyddad av insättningsgarantin från den estländska staten med dess garantifond.

  Bigbank har samlat alla tjänster för privatpersoner på en tydlig sida där de erbjuder en enkel helhetslösning med bland annat lån, sparande och övriga kontotjänster. Här kan du också komma i kontakt med kundtjänst som snabbt besvarar dina frågor om de olika tjänsterna.


  Jämför Bigbanks privatlån

  Vi på MyLoan har som mål att ditt lån ska bli så bra som möjligt och därför skickar vi din ansökan till 25 olika långivare när du ansöker om lån genom oss. Du får sedan erbjudande från de långivare som vill låna dig pengar, och du kan sedan jämföra dessa erbjudanden i lugn och ro. Du får bara en kreditupplysning registrerad hos UC. Att erbjuda bra och smidiga spar- och lånelösningar till sina kunder är vår samarbetspartner Bigbanks främsta mål, och de har därför främst satsat på att skapa sparkonton med höga sparräntor, samt förmånliga privatlån. Bigbanks lån kan jämföras i MyLoans jämförelsetjänst för privat- och blancolån där du sedan får hjälp med ansökan och att teckna avtal hos exempelvis Bigbank. Du får låna hos Bigbank även om du har upp till fem betalningsanmärkningar äldre än sex månader.


  Banken utan kort - men bra lånevillkor

  Bigbanks tjänster inbegriper inte betal- eller kreditkort. De ger däremot korta lån som är billigare än sms-lån och banken har hela 60 dagars nöjd-kundgaranti som innebär att om du inte är nöjd med ditt lån eller bankens service, hävs avtalet på din begäran. Vad som gäller vid alla lån är att du måste ha fyllt 20 år och att lånet ska vara återbetalat vid 75 års ålder. Du måste också ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år och ha en fast inkomst på åtminstone 115 000 kronor om året. Alla ansökningar och transaktioner sker elektroniskt och du signerar enkelt med din e-legitimation på mobilen.


  Räntor på sparkonton och lån

  Vi på MyLoan samarbetar med hela 25 olika banker och kreditgivare och Bigbank är alltså en av dessa samarbetspartners. De privatlån som vi på MyLoan kan erbjuda i samarbetet med Bigbank ligger mellan 10 000 och 200 000 kronor. Tillsammans hjälper vi ofta till att samla flera mindre lån och krediter till ett enda lån som kan få bättre ränta än många smålån hos olika långivare. Du kan låna med en lånetid på mellan 1 och 8 år till en ränta mellan 5,45 % och 27,95 %. Den snittränta du får på lånet bestäms efter en kreditprövning som alltid görs före beviljandet. Räntorna ligger fast och påverkas inte av marknadens svängningar som den rörliga motsvarigheten.


  Bigbanks internetbank

  När du bestämt dig för att ansöka om ett lån kan du ansöka direkt på MyLoans hemsida med din e-legitimation. Du ansöker kostnadsfritt direkt på vår hemsida, och din förfrågan sänds samtidigt till alla våra samarbetspartners. Du kan jämföra erbjudanden och du binder dig heller inte till något innan du signerat ett avtal. Hos Bigbank har du dessutom hela 60 dagars returrätt på lånet. Även när du lånar signerar du avtalet med din e-legitimation. Du måste betala via Autogiro, vilket minskar risken att glömma bort att betala (och åka på eventuella straffavgifter).


  Lättillgänglig service hos Bigbank

  Väljer du ett lån från Bigbank får du service hela vägen till din sista återbetalning, och du behöver inte oroa dig för förändringar i ränteläge. Banken är måna om sina kunder och har en egen klagomålsavdelning där du får personlig kontakt med en namngiven person som hjälper dig vidare i ditt ärende.


  FAQ

  Bigbank grundades 1992 i Tartuu, Estland. Banken är en filial till Bigbank AS Bank och har sedan starten utvecklats till en av de mest kända aktörerna inom bankväsendet med kontor i flera europeiska länder.
  Bigbank ägs av Parvel Pruunsild och Vahur Voll.
  Om du vill besöka Bigbanks kontor i Sverige är besöksadressen S:t Eriksgatan 117 i Stockholm. För post och skrivelser kan du använda postadressen Box 49086, 100 28 Stockholm. Bigbank har också kontor i flera andra europeiska länder.
  När du vill komma i kontakt med Bigbank når du dem enklast på telefonnummer 08 - 550 482 00, måndag till fredag mellan kl. 08.00 och 17.00. Kundtjänst kan också kontaktas på e-mail: info@bigbank.se.
  Idag finns det några få helt säkra identifikationsmetoder på internet. Bigbank använder bankID, som du förmodligen redan idag använder för att deklarera, beställa tid hos läkaren och utföra andra tjänster på internet som kräver en godkänd legitimationsmetod.
  Hos Bigbank kan du öppna ett sparkonto och genast få sparränta. Du väljer själv hur länge du vill ha dina pengar på sparkontot och får då mellan 1,00 % ändå upp till 1,75 %. Den kortaste bindningstiden som erbjuds är sex månader.
  Vi på MyLoan kan i samarbete med Bigbank erbjuda privatlån på både kort och lång tid där du väljer en återbetalningstid på mellan 1 år och 8 år.
  Den ränta du kan få hos Bigbank genom MyLoan är alltid ställd i jämförelse med de andra 25 banker vi samarbetar med. Räntan sätts efter en kreditprövning och ligger mellan 5,45 % och 27,95 %.
  Bigbank har en egen app som du enkelt laddar ned från App Store. Den är kompatibel med IOS 8.0 och senare versioner, och fungerar bra med både IPhone, IPod Touch och IPad. Nedladdningen kräver ett ledigt utrymme på 4,3 MB.
  När du öppnar Bigbanks hemsida ser du kundtjänst i menyerna högst upp. Det går bra att ställa frågor direkt till dem, och dessa besvaras via e-post. Det går också bra att ringa till kundtjänst. Öppettiderna hittar du på samma ställe.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001