Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

BlueStep Bank

BlueStep Bank grundades 2005 och är utmanaren på lånemarknaden som specialiserat sig på att ge lån till de som inte, av olika anledningar, får lån hos de traditionella bankerna. Deras fokus ligger på att se varje persons möjligheter istället för utmaningar. BlueSteps slogan är att de vill säga ja till fler och deras mål är att hjälpa deras kunder få kontroll på sin ekonomiska situation och få till en bra helhetslösning på sina lån. Du kan även spara pengar hos BlueStep i ett sparkonto men det är de enda sakerna som BlueStep arbetar med. Andra bankaffärer får man ha kvar hos sin traditionella bank. BlueStep är en svensk bank och finns sedan 2010 även i Norge. Deras kontor ligger idag i Oslo, Helsingborg, Stockholm där företaget har sitt säte.

Läs mer:

 • Banken som bara erbjuder lån och sparande
 • BlueStep-lånet - skulder, renovera eller dröm!
 • BlueStep Privatlån - lån utan säkerhet
 • Internetbank och kundservice till hjälp
 • Fixa ditt lån med hjälp av MyLoan

 • Banken som bara erbjuder lån och sparande

  BlueStep Bank är specialiserade på lån och framförallt lån till personer som kan ha svårt att få lån hos andra aktörer. Banken erbjuder tre olika lån; privatlån, Bluestep-lånet och lånelöfte som används vid bostadsköp. Privatlånet är ett blancolån, alltså ett lån utan säkerhet, upp till 350 000 kronor. Bluestep-lånet är ett lån för att lösa skulder, förbättra ekonomin, renoveringar eller annat. Lånelöfte är det du använder när du ska köpa bostad. Det är endast för privatlånet som banken kräver fast anställning och har en begränsning på att du max får ha 10 betalningsanmärkningar. När du ansöker om lån hos BlueStep bank görs en noggrann helhetsbedömning av din ekonomi innan de tar beslut om din ansökan, i jämförelse med många kreditgivare och banker där du ansöker på nätet och får svar direkt.

  BlueStep Bank är alltså specialiserade på lån men kan även erbjuda ett urval av sparkonton. Ditt sparande är tryggt och skyddas av den statliga insättningsgarantin. Du kan maximalt sätta in 800 000 kronor per person. BlueStep erbjuder olika ränta på ditt sparande beroende på storlek på sparandet och om du vill binda pengarna eller inte. Vid ett saldo under 20 000 kronor är räntan 0,20 %. Väljer du en fast ränta så väljer du hur länge du vill låsa dina pengar och får då den intjänade räntan utbetalad när perioden är slut. Under tiden kan du inte göra några uttag från ditt sparkonto och du kan heller inte avsluta ditt konto innan tiden gått. Du öppnar enkelt ett sparkonto med hjälp av e-legitimation och kan sen sköta det på likamde sätt som hos andra internetbanker.


  BlueStep-lånet - skulder, renovera eller dröm!

  BlueStep Bank erbjuder även BlueStep-lånet där du använder din bostad som säkerhet. Du behöver äga din bostad som är värd mer än 200 000 kronor och den får inte hyras ut i andra hand. Du kan låna upp till 85 % av värdet. Du måste vara fyllda 18 år och du kan ha både betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, men dessa måste lösas vid ett lån. Lägsta lånebelopp är 150 000 kronor och återbetalningstiden kan vara upp till 40 år. Räntan sätts individuellt och ligger mellan 4,20 % och 8,15 %. Nya kunder får betala en förhöjd ränta på 3,98 % under första året. Din ränta bestäms vid ansökningstillfället och sätts utifrån hur stor andel av din bostads värde som belånas, samt dina inkomster och utgifter. Din kredithistorik och övriga lån spelar också in.


  BlueStep Privatlån - lån utan säkerhet

  BlueStep Bank har som sagt tre olika lån beroende på vad du vill låna till. Privatlån är ett blancolån, alltså ett lån utan säkerhet, där du kan låna upp till 350 000 kronor. Du kan ha upp till 10 betalningsanmärkningar men behöver här ha en fast anställning. På lånet är ränta som vanligt individuell och sätts vid ansökan, den kan vara mellan 4,45 % och 29,50 %. Har du betalningsanmärkning ligger räntan från 23 % Det har en uppläggningsavgift på 495 kronor och en aviavgift på 15 kronor. Återbetalningstid kan vara på upp till 15 år. Du kan teckna ett låneskydd som kan betala ditt lån om du drabbas av sjukdom, olycksfall eller ofrivillig arbetslöshet eller vid dödsfall så återbetalas hela skulden. Du tecknar låneskyddet samtidigt som du ansöker. Vid skada är det karens på 30 dagar och därefter en återkvalificeringstid på 365 dagar. Vid nyteckning finns en kvalificeringstid på tre månader.


  Internetbank och kundservice till hjälp

  BlueStep Bank har en kundservice som kan svara på alla frågor du kan tänkas ha. De nås på telefonnummer 0770-18 82 89 och deras öppettider är; Måndag-Torsdag 8-19 och Fredag 8-17. Här kan du även ansöka om lån. Har du redan lån som du har frågor kring så finns även specifika nummer för detta; Privatlån 0923-688 51, öppet Måndag-Fredag 9-17 och Bolån 08-501 01 260, öppet Måndag-Fredag 8-17. Gäller det ditt sparkonto så ringer du 0770-332 002, där är öppettiderna Måndag-Fredag 8-17. Du kan dygnet runt logga in och se dina lån eller sparkonton om du är kund i banken. Du kan även följa banken på Facebook, Instagram och på YouTube. Banken har sitt kontor på Sveavägen i Stockholm där du kan besöka banken. De vanligaste frågorna finns besvarade på deras hemsida, enkelt sammanställt med en FAQ.


  Fixa ditt lån med hjälp av MyLoan

  BlueStep är en av bankerna som jämförs när du gör en ansökan hos oss på MyLoan. Genom att använda vår tjänst när du till exempel ska samla lån så kommer du få låneerbjudande från alla våra samarbetspartners som är villiga att ge dig ditt lån. Du ser över de erbjudanden du fått och väljer det som passar dig bäst. Genom att ansöka hos oss så kommer endast en kreditupplysning att tas, samtidigt som din låneansökan behandlas av samtliga babker och kreditgivare.

  Här kan du läsa mer om Bluesteps billån

  FAQ

  BlueStep Bank grundades 2005 och har sedan dess växt till att idag finnas i både Sverige och Norge, och har idag 200 anställda. De har kontor i Stockholm, Helsingborg och Oslo. Företagets säte är Stockholm och har idag en låneportfölj på omkring 13 miljarder kronor.
  BlueStep är ett aktiebolag som ägs av ett holdingbolag i Jersey.
  Ja, BlueStep har tre kontor, i Stockholm, Helsingborg och i Oslo. I Stockholm ligger kontoret på Sveavägen men de flesta ärenden sköts via telefon där de tar hand om låneansökningar och gör sina bedömningar, när man sen är kund kan man sköta det mesta i internetbanken.
  Vill du ansöka om lån ringer du 0770-188112, Måndag-Torsdag 8-19 eller Fredag 8-17. Gäller det sparande ringer du 0770-332002 och de har öppet Måndag-Fredag 8-17 eller via mail på sparkonto@bluestep.se och handlar det om dina befintliga lån ringer du för Privatlån 0923-688 51, Måndag-Fredag 9-17 eller Bolån 08-50101260, Måndag-Fredag 8-17.
  Internetbanken hos BlueStep följer alla regler och riktlinjer som gäller för att få ha sådana tjänster över internet. Du loggar enkelt in med mobilt BankID eller e-legitimation. Du kan se både lån och sparande i internetbanken och göra överföringar och uttag.
  BlueStep bank erbjuder sparkonto med olika ränta beroende på om du väljer att ha ett rörligt konto där du kan föra över eller ta ut pengar som du vill eller ett konto där du binder dina pengar en tid för en högre ränta.
  BlueStep erbjuder tre olika lån, Privatlån utan säkerhet, BlueStep-lånet med din bostad som säkerhet eller lånelöfte när du vill köpa en ny bostad med den som säkerhet. BlueStep erbjuder lån även om du har betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden. Du behöver heller inte ha fast anställning på bostadslånen.
  BlueStep bank sätter sin ränta individuellt efter ansökan och beror på lånebelopp och din kredithistoria. Räntorna på Privatlån ligger mellan 4,45%-29,50%. Har du betalningsanmärkning ligger räntan från 23%. BlueStep -lånet och lånelöfte har en ränta på mellan 4,20% och 8,15%.
  Nej, BlueStep har ingen app utan sköter sina affärer och kunder framför allt via telefon där ansökningar görs. Kunder har tillgång till sina konton och lån i internetbanken, men ännu ingen app. Eftersom banken inte har andra tjänster så kommer nog ingen app.
  Du kan nå banken via deras kundtjänst på telefonnummer 0770-18 64 89. De har öppet Måndag-Torsdag: 8-19 och Fredag: 8-17. Du kan även ringa 0770-332002 om det gäller sparande och eller via mail på sparkonto@bluestep.se. Handlar det om dina befintliga lån kan du ringa Privatlån 0923-688 51 eller Bolån 08-50101260.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001