Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Collector Bank

Collector Bank har många tjänster man kan använda både som privatperson eller om man har ett mindre eller större företag. Bankens lån erbjuds också det både till privatpersoner och företag. Collector Bank omfattas av den statliga insättningsgarantin och de står under Finansinspektionens tillsyn. Förutom tjänster som Collector sparkonto och lån ingår ett socialt engagemang i bankens verksamhet. På lokal nivå stödjer de bland annat mentorskap för ungdomar med invandrarbakgrund. På en global nivå stödjer de organisationen Hand in Hand som arbetar för att människor ska kunna förändra och förbättra sina egna livssituationer.

Läs mer:

 • Allmän information om Collector Bank
 • Collector Bank lån och sparkonton
 • Collector bank har två olika kreditkort
 • Smidigt att logga in på Collector Bank
 • En kundtjänst som nås på flera sätt

 • Allmän information om Collector Bank

  Collector Bank startades 1996 av Lena Apler och Johan Möller. De hade båda två erfarenhet av att arbeta med krediter på Securum, som var ett aktivt bolag under finanskrisen på 1990-talet. Banken är en del av finanskoncernen Collector AB. 2015 hade de totalt 300 anställda. I Sverige hittar man deras huvudkontor i Göteborg, men de har också andra kontor i Stockholm och Malmö. De har även kontor i Helsingfors och i Oslo. När Collector Bank startades kretsade den största verksamheten till en början kring nödlidande krediter. Från år 2003 började man skapa egna marknadslösningar inom krediter och marknadsförde dem mot både privatkunder och företag. Banken har en egen styrelse som enligt stadgarna skall bestå av minst tre och högst tio ordinarie medlemmar. Idag ser man banken som en nischbank inom retail och corporate.

  Collector Bank är den största verksamheten inom koncernen Collector AB. Hela koncernen består förutom själva banken av Colligent Inkasso AB, Collector Ventures 1KB och Colligent Norge AS. Koncernen är sedan 2009 huvudsponsor för tennistävlingen Swedish Open som hålls i Båstad. Något som banken är kända för är sina event. De är dels flitiga besökare på andra företagsevent, och dels ordnar de själva olika sammankomster i sina lokaler. När det kommer till banktjänster för privatpersoner är de mest kända för sina lån. En annan verksamhet de har är sparkonto. Vill man investera i banken kan man göra det genom att köpa aktier. De är noterade på Nasdaq som Collector AB (publ). För företag erbjuder de bland annat betalningslösningar, företagslån och fastighetskrediter. Företag kan också anlita dem som sitt eget inkassobolag.


  Collector Bank lån och sparkonton

  Hos Collector är det möjligt att få ett lån helt utan säkerhet. För att man skall bli beviljad ett lån ställs det vissa krav på en som kund. Bland annat måste man ha bott i Sverige minst två år och man får inte ha några betalningsanmärkningar. Om man inte vill låna pengar utan istället spara finns det Collector sparkonto man kan välja att öppna. Det finns olika typer av sparkonton, som minst måste man föra över 500 kronor vid den första insättningen. För att få en bättre överblick över villkor och utbud kan man ta hjälp av oss på MyLoan för att jämföra både Collector lån och sparkonton med andra bankers erbjudanden. Att välja rätt lån eller sparkonto är viktigt. Det man väljer skall passa ens egen ekonomi allra bäst. Att jämföra varje bank var för sig tar tid, vi på MyLoan gör jobbet åt dig mycket snabbare!


  Collector bank har två olika kreditkort

  Behöver man ett kreditkort har man två olika alternativ att välja mellan på Collector Bank. Det ena heter EasyLiving. Det kortet har en maximal kreditgräns på 100 000 kronor. Med kortet följer också flertalet försäkringar som kan vara bra att ha. Bland annat en reseförsäkring och en allriskförsäkring. Den andra typen av kort heter Easycard. Med det får man en kreditgräns på 30 000 kronor och upp till 56 dagars räntefri kredit. Båda korten går att koppla till en app. I den kan man enkelt se hur mycket saldo man har kvar på sitt kort. Man kan också se sina fakturor direkt i appen där det både kommer fram vilken ränta man skall betala och vad man köpt på kortet. Behöver man en mindre summa pengar kan det ibland vara lönsamt att välja ett kreditkort istället för ett vanligt Collector lån.


  Collector Bank använder sig av individuella räntor

  När man ansöker om ett lån från Collector Bank kommer man få en helt egen ränta. Den baseras bland annat på din kreditvärdighet och kan som mest uppgå till dryga 15 %. När man vänder sig till oss på MyLoan kan man snabbt få ett erbjudande om vilken ränta man skulle få på ett lån hos Collector. Fördelen med att använda våra tjänster är att man snabbt kan jämföra olika bankers erbjudanden mot varandra. Om ett lån hos Collector är det bästa valet kan man smidigt välja att acceptera låneerbjudandet direkt på våra sidor. På bankens sparkonton ser räntan olika ut beroende på vilket konto man väljer att öppna, och hur mycket pengar man vill spara.


  Smidigt att logga in på Collector Bank

  Att logga in på Collector är enkelt oavsett om man använder en dator eller mobiltelefon. Har man inte laddat ner appen kan man gå in på den vanliga hemsidan och logga in därifrån. När man skall komma åt sina egna uppgifter på Collector Bank börjar man med att välja vilken tjänst man skall logga in på. Vill man se över sina lån på Collector är det fliken "privatlån" man väljer, är det sparkonto finns det en separat flik för det och så vidare. Oavsett vad man skall logga in på kan man identifiera sig med sitt mobila bankID eller med ett vanligt bankID. Förutsatt att man har en internetuppkoppling och en webbläsare är det inga problem att logga in. Hemsidan fungerar smidigt och felfritt både på datorer, surfplattor, iPhone och Android.


  En kundtjänst som nås på flera sätt

  Collector Bank har en kundtjänst som man kan välja att chatta med. De är vanligtvis på plats från tidig morgon till kväll. Har man en fråga som inte är lika akut kan man istället skriva den i deras forum, och så svarar kundtjänsten så snabbt de kan. Skulle det vara så att man har specifika frågor om exempelvis Collector lån finns det direktnummer man kan ringa för att komma i kontakt med dem som arbetar med lån. Samma sak gäller med Collector sparkonto, de har också direkta telefonnummer. Vill man inte själv ringa till banken för att ta reda på mer om villkor och avtal kan man låta oss på MyLoan göra det jobbet åt en. Vi kan snabbt ta fram all information åt alla dem som använder våra tjänster. På det sättet slipper man själv ringa runt till de olika bankerna.

  Här kan du läsa mer om Collector banks billån

  FAQ

  Collector Bank grundades av Lena Apler och Johan Möller år 1999. Två år senare blev Collector ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Till en början hade Collector bara Sverige som marknad, för att sedan utöka till andra nordiska länder.
  Banken ägs av finanskoncernen Collector AB.
  Ja. I Sverige har de kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Utomlands hittar man kontor i både Finland och Norge. Det största kontoret är huvudkontoret som ligger på Östra Hamngatan i Göteborg. 2015 vann det kontoret pris för Sveriges snyggaste kontor.
  När man använder banken på internet har man tillgång till sina tjänster dygnet runt. Vill man istället besöka ett riktigt kontor gäller olika öppettider för de olika kontoren. Under helger och helgdagar är öppettiderna mer begränsade på de fysiska kontoren.
  På Collector Bank kan man enkelt identifiera sig med mobilt bankID eller med bankdosa. Banken använder säkra krypteringar på alla sina sidor. All verksamhet Collector Bank driver omfattas av den lagstadgade banksekretessen. Säkerheten hos banken är hög, man kan känna sig trygg när man använder deras sidor.
  Collector erbjuder tre olika sparkonton. Det som skiljer dem åt är bland annat om räntan är fast eller rörlig. Väljer man ett sparkonto med rörlig ränta har man rätt till ett obegränsat antal uttag. Sparkonton med fast ränta har inte obegränsade uttag.
  Collectorlånet är ett lån utan säkerhet där man kan låna upp till 500 000 kronor. Avbetalningstiden är som mest 15 år. För att kunna ansöka om ett lån måste man ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och vara minst 20 år.
  Collector Bank använder en individuell räntesättning för privatlån. Den nominella räntan är 4,9 - 15,9 %. Räntan på sparkonton varierar beroende på vilket sparkonto man har. Vanligtvis ligger den mellan 0,60 - 1,20 %. Ju längre man förbinder sig att ha pengarna hos banken, desto högre ränta blir man erbjuden.
  Det finns flera appar man kan använda beroende på vilka tjänster man utnyttjar. En app möjliggör det att betala fakturor på ett smidigt sätt medan en annan app gör att man enkelt får en översikt över sitt kreditkort och dess saldo.
  På Collector Bank finns det möjlighet att chatta med kundservice direkt via hemsidan. Det går också att ställa en fråga i ett forum som är öppet mellan 8 - 20 varje dag. Har man frågor om specifika banktjänster kan man nå kundtjänst på telefon.




  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001