Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Coop Medmera Bank

Coop Medmera Bank är en relativt ny bankrörelse som funnits på marknaden sedan 2007. Den ägs av den Kooperativa Föreningen som dock funnits sedan slutet av 1800-talet. Denna bank erbjuder flera finansiella tjänster, både till medlemmar och icke-medlemmar. Att vara eller bli medlem kan dock vara mer fördelaktigt om man vill teckna Coop lån eller liknande.

Hos banken erbjuds också bankkort och konton där man i förväg får sätta in pengar. Med denna form av betalning kan man garanterat få full kontroll på sitt matkonto, och dessutom får man med bankens olika lösningar bonus på alla köp man gör. Bonusen kan sedan användas för att få presentkort, olika upplevelser eller gåvor. Den Kooperativa Föreningen har idag över 3,4 miljoner användare och mer än hälften av dem är idag anslutna till banktjänsterna på ett eller annat sätt.

Läs mer:

 • Hur grundades Coop Medmera Bank?
 • Vilka tjänster kan man använda hos Coop Medmera Bank?
 • Vilka typer av kort erbjuder banken?
 • Vilka räntor och avgifter finns omkring bankens lån?
 • Ingen internetbank finns hos Coop Medmera
 • Hur kan man få kontakt med Coop Medmera Bank?

 • Hur grundades Coop Medmera Bank?

  Coop Medmera Bank är idag ett helägt systerbolag till Kooperativa Förbundet. Sedan år 2007 drivs MedMera Banks bankverksamhet under Finansinspektionens tillsyn. Denna banks uppdrag är att leverera förmåner till sina kunder och samtidigt nytta till Coop butikerna. Därigenom skapas lönsamhet som verkligen säkrar bankens framtid. Genom att erbjuda ett stort utbud av tjänster av produkter till sina 3,4 miljoner medlemmar uppfylls detta. Hos banken finns, förutom Coop Betalkort av den vanliga typen MasterCard-kort, vilka kan användas över hela världen, dessutom flera olika privatlån kontoprodukter och olika inköpskort för juridiska personer. Denna bank ansvarar för all kortinlösen inom konsumentkooperationen och också för vissa anslutna partners. Hos Coop MedMera Bank finns idag ungefär 50 anställda, men banken samarbetar tätt med den övriga koncernen vilket gör att mer personal finns tillgänglig vid behov.

  Idag är Coop MedMera Bank en del av det Kooperativa Förbundet, vilket är en sammanslutning av hela 35 olika konsumentföreningar i Sverige. Det Kooperativa Förbundet innehar också varumärket Coop. Genom detta driver man flera stormarknader och livsmedelsbutiker runt om i hela landet. Under detta varumärke erbjuds även flera olika tjänster inom sparande och lån, bland annat Coop betalkort och kreditkort, samt kontokrediter. Det finns också ett Coop sparkonto och Coop privatlån i form av ett blancolån. Den som är huvudman för alla dessa tjänster är MedMera Bank AB. Detta är ett kreditinstitut som är registrerat hos Finansinspektionen. När det gäller Coop lån har de mycket förmånlig ränta, och det finns också möjlighet för medlemmar att få räntan ännu lägre på lånet. Det finns dock inget krav på att man ska vara medlem i föreningen för att kunna utnyttja tjänsterna.


  Vilka tjänster kan man använda hos Coop Medmera Bank?

  Under “Coop privat” samlas Coop Medmera banks tjänster mot privatpersoner. Där finns ett heltäckande utbud av tjänster inom såväl lån som sparande och det finns även reseförsäkringar kopplade till vissa kort. Bland de tjänster som riktar sig mot lånande privatpersoner finns alternativet privatlån. Hos oss på MyLoan kan du smidigt få hjälp med att teckna ett privatlån i form av ett blancolån hos Coop Medmera Bank, och samtidigt kan du som kund försäkra dig om att du inte går miste om något bättre låneerbjudande hos någon annan konkurrerande aktör. Hos Coop Medmera Bank kan du som kund låna upp till 350 000 kronor helt utan säkerhet och som medlem får du dessutom lägre ränta på ditt privatlån när du ansöker. Det finns också möjlighet att spara pengar hos banken genom två olika alternativ.


  Vilka typer av kort erbjuder banken?

  Coop Medmera Bank erbjuder flera olika bankkort. Ett exempel är Coop Mer. Detta kort är för dig som reser mycket. Kortet ger poäng på allt överallt i världen och banken tar inte ut någon valutaväxlingsavgift eller någon uttagsavgift utomlands. Kortet är bra både hemma och på resa. Det finns också ett kort som heter Coop Betala Efter. Detta kort har ingen årsavgift alls och ger användaren poäng på allt denne handlar överallt i hela världen. Det ingår också en reseförsäkring. Med detta kort får man som ett lån eller kredit, och då behöver man först betala efter det att man handlat med kortet. Man kan också välja att ha ett Coop Konto. Det här är kortet för den som verkligen vill få koll på matkontot. Det har ingen ränta och man kan göra kontantuttag i en coop butik. Dock måste man se till att pengar sätts in på kontot själv.


  Vilka räntor och avgifter finns omkring bankens lån?

  Hos MyLoan samarbetar vi med 23 olika banker och kreditgivare, och Coop Medmera Bank är alltså en av dessa samarbetspartners. Vi jämför lån mellan våra olika samarbetspartners, och hjälper på så vis våra kunder att hitta rätt lån. De privatlån som vi på MyLoan kan erbjuda i samarbetet med Coop Medmera ligger mellan 15 000 och 350 000 kronor. Tillsammans med Coop Medmera hjälper vi på MyLoan många gånger till att samla ett flertal mindre lån, till ett sammanhängande lån. Räntan på lånen sätts individuellt och räntan på ett sparkonto kan också variera.


  Ingen internetbank finns hos Coop Medmera?

  Om man är kund hos Coop Medmera Bank bör man vara medveten om att det inte finns någon internetbank tillgänglig. Om man vill ha ett Coop lån eller ett konto i banken måste man alltså även vara kund i någon annan bank för att man ska kunna sätta in pengar på sitt konto, eller för att man ska kunna betala in sitt lån igen. Hos denna bank finns det bara möjlighet att logga in och se de bonusar som finns laddade på coop-kortet. För att sätta in pengar eller liknande får man använda sig av ett bankgirokonto samt ett OCR-nummer. Det är alltså bra om man ser till att ha en annan bank utöver sitt konto hos Coop.


  Hur kan man få kontakt med Coop Medmera Bank?

  Om man vill få kontakt med Coop Medmera Bank kan kundservice nås via telefon, e-post genom formulär på bankens hemsida, samt via post. Det finns i dagsläget ingen chatt tillgänglig och det finns heller inga kontor hos banken man kan besöka för att få svar på eventuella frågor, utan som kund måste man använda distansalternativ. Ibland kan en Coop butik svara på frågor, men vill man ha information om lån eller ränta kan det vara en god idé att ringa till banken för att få uppdaterad information. MyLoan kan ge generell information om hur man ansöker om banklån och liknande, och genom att jämföra lån här ser man också enkelt vilken ränta som kommer till. Genom kontakt med erfarna lånerådgivare slipper man själv ta kontakt med banken för att få information om olika saker.


  FAQ

  Sedan år 2007 är Coop MedMera även en bankrörelse. Själva bankrörelsen grundades av Kooperativa Förbundet, vilken från början bildades redan år 1899 på initiativ av Gerhard Halfred von Koch och Axel Rylander. Förbundet har i dagsläget över tre miljoner medlemmar.
  Coop Medmera Bank ägs av Kooperativa Förbundet.
  Nej, hos Coop Medmera Bank finns inga riktiga kontor man kan besöka. I vissa fall kan en lokal Coop butik svara på frågor och liknande om banken men i övrigt får man som kund ta kontakt med kundtjänst via telefon, mail eller post.
  Banken har inga kontor som kan hålla öppet. Kundservice svarar dock kunder via telefon mellan klockan 08:00-18:00 under helgfria vardagar. På bankens sajt finns ingen information om samma öppettider gäller för kundservice via mail. Bankens kort och konton kan användas dygnet runt.
  I dagsläget finns ingen generell internetbank hos Coop Medmera. Man kan dock logga in på Coops hemsida, och då skyddas man väl bakom en kraftig kryptering. Eftersom ingen internetbank finns bör man också vara kund hos en annan bank för att lätt kunna betala räkningar med mera.
  Hos Coop Medmera Bank finns två sparformer. Det finns ett Coop kapitalkonto för den som vill spara regelbundet och se sparpengarna växa. Här kan man sätta in och ta ut pengar flexibelt. Med ett Coop fasträntekonto kan man spara till barnen genom att placera ett större engångsbelopp.
  Hos Coop Medmera Bank finns endast en typ av lån. Det är ett Coop Privatlån som kan användas för att till exempel samla andra lån. Lånet är i form av ett blancolån vilket innebär att det kan lånas utan säkerhet.
  När det gäller räntan hos Coop Medmera Bank sätts den individuellt efter kreditprövning. Den som är Coop-medlem får alltid 1 procentenhet lägre ränta på sina lån från den individuellt satta räntan än vad en icke-medlem får. Räntan på sparkontot är antingen fast eller rörlig.
  Nej, någon generell app för just banken finns inte. Det är endast en Coop app som finns tillgänglig idag och i den kan man till exempel se laddade bonusar och liknande, men den har ingen koppling till eventuella lån och liknande.
  Kundservice kan nås via telefon, e-post genom formulär på bankens hemsida, samt via post. I dagsläget finns ingen chatt tillgänglig och banken har heller inga kontor man kan besöka för att få svar på eventuella frågor, utan som kund måste man använda distansalternativ.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001