Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Handelsbanken

Handelsbanken är banken för många hushåll och företag. Med rötter tillbaka i slutet av 1800-talet kan man känna en nära förankring till de svenska hemmen och deras sparande. Idag strävar Handelsbanken efter att främja en långsiktig och hållbar ekonomi. Med sina över sex miljoner privatkunder och 500 000 företagskunder, är banken en av våra mest etablerade bankkoncerner, som idag agerar i hela Sverige.

Här kan man som kund enkelt och smidigt ansöka om Handelsbanken lån och dessutom kan man köpa och sälja aktier och fonder i internetbanken med hjälp av sitt Handelsbanken login. Detta är en bank där man som kund kan sköta alla sina bankärenden och tack vare en dygnet runt öppen kundtjänst kan man känna sig helt trygg om något oväntat skulle inträffa. Dessutom kan man spärra sitt kort under hela dygnet via telefonen.

Läs mer:

 • Hur ser bankens historia ut?
 • Vad erbjuder banken sina kunder?
 • Vilka kort finns hos banken?
 • Vilka räntor finns hos banken?
 • Hur fungerar internetbanken hos Handelsbanken?
 • Hur ser bankens service ut?

 • Hur ser bankens historia ut?

  Redan under våren 1871 fick denna bank sin början. Det var under detta år banken bildades av ett antal välkända och rika personer och företag inom Stockholms näringsliv. Orsaken till bankens bildande var att en konflikt uppkommit mellan dessa människor och företag samt Stockholms Enskilda Bank. Vid denna tidpunkt ökade denna bank i popularitet. Vid konflikten avgick åtta ledamöter ur bankens styrelse och då grundande Handelsbanken som en ny bank. Sett till historien har denna bank helt saknat stora ägare. I dagsläget är den största ägaren personalstiftelsen Oktagonen och AB Industrivärden. Detta är bankens eget investmentbolag. Andra ägare är Handelsbanken Fonder AB och Handelsbankens Forskningsstiftelse. Idag kan man alltså våga säga att denna bank äger sig själv helt. Det gör att de kan hålla sig till egna avgifter och de behöver inte lyssna till vad en större koncern möjligen skulle anse om det.

  Handelsbanken kan inte idag sägas ha något speciellt fokus utan den riktar sig mot både företag, egenföretagare och helt vanliga människor som vill använda banktjänster av olika slag. Banken har kontor över i stort sett hela Sverige även om Handelsbanken Stockholm fortfarande är det kontor som övervägande styr de mindre kontoren. Hos banken kan alla som vill ansöka om Handelsbanken lån och dessutom finns dessa både för företag och privatpersoner. Under åren har denna bank vuxit stort, både sett till antalet kunder, men också sett till olika lån, sparformer och bankkort. Idag är denna bank välkänd i Sverige och många gånger kan man se bankens namn i form av sponsring på olika idrottsarenor. Ibland kan man också se bankens namn i ridhus och på ridsporttävlingar vilket är relativt unikt om man ser till banksponsorer av dessa tävlingar i övrigt.


  Vad erbjuder banken sina kunder?

  Hos Handelsbanken kan man som kund både låna och spara pengar i olika former. Det finns både kortkrediter och olika typer av banklån som kunden kan välja beroende på vad denne behöver pengar till. Om man vill spara pengar till barn eller till sig själv finns det också en hel del att välja på hos denna bank. Hos oss på MyLoan samarbetar vi med 23 olika banker och kreditgivare, och Handelsbanken är alltså en av dessa samarbetspartners. De Handelsbanken lån som vi på MyLoan kan erbjuda i samarbetet med kan användas som till exempel ett billån eller liknande. Tillsammans med Handelsbanken hjälper vi på MyLoan många gånger till att samla ett flertal mindre lån och krediter, till ett sammanhängande lån - som därmed kan få betydligt bättre ränta än ett flertal mindre lån hos olika aktörer. Här kan du ansöka utanför Handelsbanken öppettider.


  Vilka kort finns hos banken?

  Hos Handelsbanken finns det flera olika bankkort. Två av deras kort har kredit som nästan kan liknas vid ett Handelsbanken lån. Dock är räntan relativt hög för denna kredit. Ett sådant kort kan användas vid köp av en billigare bil eller liknande om man inte vill ta ett Handelsbanken billån. Det finns också ett helt vanligt bankkort. Där kan man få olika erbjudanden och förmåner men det finns ingen kredit alls på detta kort. Hos banken finns också ett kreditkort som erbjuder mycket stora förmåner, och dessutom en mycket omfattande reseförsäkring. Detta kort har också den lägsta räntan på utnyttjad kredit. Med de två kreditkorten som finns hos banken finns det dessutom möjlighet att delbetala faktura och som kund får man också bonus på alla köp man gör med kortet. Självklart kan fakturan på använd kredit också betalas direkt om man hellre vill det.


  Vilka räntor finns hos banken?

  Som kund hos Handelsbanken kan man ta olika Handelsbanken lån. Dessa kan ha olika ränta, och räntan kan dessutom variera. När man ska ansöka om ett lån måste man först och främst veta vad lånet ska användas till och hur stort beloppet behöver vara. Om man behöver ett Handelsbanken billån löper lånet ofta endast över en kortare tid. Dessutom kan man ofta behöva en kontantinsats. Räntan på lånen varierar ofta beroende på lånebelopp, återbetalningstid samt de individuella förutsättningarna. När det gäller andra lån, som till exempel privatlån kan räntan också variera. Den kan vara allt från 5.0 % upp till över 20 % beroende på belopp och andra omständigheter. Ett bostadslån har ofta relativt låg ränta, och sätts beroende på individuella förutsättningar, men också efter marknadsläget i övrigt samt den kontantinsats man har möjlighet att lägga in i bostadsköpet. Om läget är osäkert blir räntan ofta högre oavsett vilket lån man tar.


  Hur fungerar internetbanken hos Handelsbanken?

  Hos Handelsbanken finns en mycket bra internetbank där man kan utföra flera olika bankärenden. För att kunna logga in till banken gäller det att man har en webbläsare som är uppdaterad och som stöds av banken. Man behöver också ha ett Handelsbanken login. Detta består av ens personnummer och dessutom behöver man antingen ett mobilt BankID eller en bankdosa från banken. Genom internetbanken kan man ansöka om Handelsbanken lån och dessutom handla med fonder och aktier. När man kommer till Handelsbankens sajt får man välja om och hur man vill logga in. Om man ska betala räkningar eller liknande och inte använt BankID innan kan det krävas att detta aktiveras innan man kan använda metoden och då kan det vara bra att använda den inloggning man brukar använda, till exempel sin bankdosa.


  Hur ser bankens service ut?

  Om man behöver hjälp med något gällande banken eller sina bankärenden kan man lätt få kontakt med Handelsbanken på flera olika sätt. De handelsbanken öppettider som gäller för bankkontoren kan variera stort men det finns en servicetelefon man kan ringa till dygnet runt. Det finns också en spärrservice där man enkelt och smidigt kan spärra sina kort. Handelsbanken har dessutom en smidig app där man som kund både kan ansöka om Handelsbanken lån och dessutom se sina transaktioner och utföra övriga saker som i vanliga fall görs i internetbanken. Detta kan göras dygnet runt och man behöver inte vänta på att ett bankkontor ska öppna innan man kan få ett kontoutdrag eller liknande. Har du några funderingar kring ditt privatlån som du har tecknat hos Handelsbanken, kan vi på MyLoan eventuellt hjälpa dig. Du når oss på vardagar mellan 08.00 och 17.00 på 08 - 51 000 050.


  FAQ

  Handelsbankens historia tog sin början våren 1871, då den bildades av ett antal prominenta personer och företag inom Stockholms näringsliv. Orsaken var en konflikt på Stockholms Enskilda Bank, som vid den tidpunkten eskalerade, varpå åtta styrelseledamöter avgick och grundade en ny bank - Handelsbanken.
  Stiftelsen Oktagonen och AB Industrivärden.
  Ja, Handelsbanken har flera kontor runt om i Sverige. Vissa av dessa har dock inte samma service som kontoren i storstäderna. Många av kontoren har till exempel inte kontanthantering längre och dessutom blir antalet kontor färre ju längre den tekniska utvecklingen går.
  Du kan komma i kontakt med Handelsbankens kundtjänst dygnet runt, året runt på 0771-77 88 99. Öppettiderna för Handelsbankens bankkontor varierar och har du ett ärende hos ett särskilt bankkontor kan du söka efter kontorets specifika öppettider på bankens sajt.
  Internetbankens säkerhet beror delvis på hur du som bankkund delar och behandlar dina egna personuppgifter och inloggning på Handelsbanken. Tänk på att alltid ha en uppdaterad webbläsare när du loggar in på din internetbank, så att bankens säkerhetsåtgärder kan hållas.
  Hos Handelsbanken kan du få hjälp med att lägga upp en lämplig sparform för ditt barn, eller en hållbar strategi för ditt pensionssparande, spara till en buffert eller något kul att fylla vardagen med. Handelsbanken erbjuder sparkonton av olika slag och kan även förse dig med placeringsförslag.
  Till privatpersoner erbjuder Handelsbanken alternativen bolån, bil- och fritidslån samt privatlån. Vi på MyLoan kan hjälpa dig att teckna Handelsbanken privatlån, vilket även kan användas som ett billån, om du som låntagare inte vill sätta bilen som säkerhet, eller saknar en eventuell kontantinsats för bilköpet.
  Snitträntan för de privatlån som förmedlats från Nordea via MyLoans jämförelsetjänst och låneförmedling var under 2016 5,95 % effektiv ränta (motsvarande 5,35% nominell ränta). Räntan för ett privatlån beror på en rad olika faktorer, däribland hur högt lånebeloppet samt vilken kreditvärdighet du som låntagare har.
  Handelsbanken erbjuder en mobilapp med flera funktioner. Denna app motsvarar internetbankens funktioner samlade i en smidig app, med vissa begränsningar. Det finns ingen speciell ungdomsapp utan alla använder samma app. I denna kan man också ansöka om lån till bostad och även sälja och köpa fonder.
  Du kan komma i kontakt med Handelsbankens kundtjänst direkt på telefonnummer 0771‑77 88 99 dygnet runt. Undrar du över något kring ditt privatlån hos Handelsbanken, är du varmt välkommen att kontakta oss på MyLoan. Du når oss på vardagar mellan 08.00 och 17.00 på 08 - 51 000 050.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001