Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

ICA Banken

ICA Banken ägs av den svenska dagligvaruhandelskedjan ICA och är en av de 20 största bankerna i Sverige. Banken grundades 2001 och har som affärsidé att göra vardagen lite enklare för ICAs kunder. För att uppnå detta erbjuder man idag ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner. Det innebär att man kan erbjuda allt från vanligt sparande och betalkort som t.ex. ICA Banken kort, till försäkring och lån som exempelvis ICA Banken lån ICA Banken bolån.

Man har även verksamhet som riktar sig mot företag, och då handlar det främst om finansiella lösningar till ICA-handlare, myndigheter och kommuner. ICA Banken är huvudsakligen verksam i Sverige, har cirka 330 medarbetare och över 680 000 kunder. Den största delen av verksamheten ligger i Borås men banken har sitt säte i Stockholm, närmare bestämt i Solna.

Läs mer:

 • Fakta om ICA Banken
 • Komplett erbjudande av banktjänster för privatpersoner
 • Bankkort, kreditkort, studentkort eller Maestro?
 • ICA Bankens räntor på sparande och lån
 • Mobilanpassad internetbank och app för iPhone och Android
 • Kundtjänst i flera olika kanaler

 • Fakta om ICA Banken

  ICA Banken grundades 2001 av ICA AB. Moderbolaget är ett av Sveriges största detaljhandelsföretag, vars matvarubutiker står för cirka 50 % av den svenska marknaden. Banken grundades efter att reglerna luckrats upp efter den svenska finanskrisen på 90-talet. Det hade helt enkelt blivit lättare för ett företag att starta en bank, eftersom man ville öka konkurrensen på bankmarknaden. Grunden för den nya banken var den sparkassa som ICA erbjöd sina kunder via sitt medlemskort, ICA-kortet. Denna sparkassa hade dock stora begränsningar, bland annat då kunderna som mest fick spara upp till 15 000 kronor, och ICA inte kunde ge någon bankgaranti. Men allt detta ändrades då man startade ICA Banken, som var en regelrätt bank. ICA var därmed en av de allra första företagen som startade bank utan att vara ägda av något finans- eller försäkringsbolag som redan fanns.

  Idag har ICA Banken över 680 000 kunder, vilket gör dem till en av de 20 största bankerna i Sverige. Antalet medarbetare är cirka 330 och banken har sitt säte i Stockholm. Den största delen av verksamheten ligger dock i Borås. Eftersom banken är en del av ICA-koncernen är bankens tjänster tätt kopplade till ICA-butikerna, och bankens betalkort ICA Banken kort fungerar även som kundkort i butikerna, vilket innebär att kunderna kan samla bonuspoäng när de handlar med bankens betalkort. Många banktjänster är dessutom kopplade till kundkortet på så sätt att kunderna får dubbla bonuspoäng när man blir kund i banken. Vid sidan av betallösningar erbjuder man även andra traditionella banktjänster som sparkonton, fondsparande, försäkringar och lån, som till exempel ICA Banken lån och ICA Banken bolån. Man har även cirka 450 uttagsautomater runt om i Sverige, de flesta i anslutning till ICA:s egna butiker.


  Komplett erbjudande av banktjänster för privatpersoner

  ICA Banken erbjuder ett komplett paket av banktjänster för privatpersoner. Själva grunden i erbjudandet är ICA Bankkort, som ger tillgång till internetbanken via ett ICA Banken login. Kunder som betalar med sitt kort, och även skaffar ett lån, ett sparande eller någon försäkring belönas med dubbla bonuspoäng på allt man handlar på ICA. Bonuspoängen delas regelbundet ut i form av rabattkuponger som man kan handla för i ICAs butiker. ICA Banken erbjuder även olika former av sparande som vanliga sparkonton, fondsparande och sparande till barn. Vidare erbjuder man ett antal olika lån till sina kunder - blancolån, bolån, billån och båtlån. Man erbjuder även en extra buffert i form av extra kredit på kontot. Vi på MyLoan är experter på att jämföra och förmedla ett lån som passar just dig och dina behov. Våra erfarna lånerådgivare hjälper dig hela vägen i mål.


  Bankkort, kreditkort, studentkort eller Maestro?

  ICA Banken erbjuder fyra olika sorters kort, som samtliga ger dig möjlighet att betala genom att "blippa" i ICA:s butiker och på alla andra ställen som använder tekniken. ICA Banken kort är ett MasterCard som fungerar precis som vanligt överallt. Kreditkortet Bankkort Plus är ett MasterCard som du kan ha mellan 20 000 och 100 000 kronor i kredit på, räntefritt i upp till 60 dagar. Bankkort Maestro är ett bankkort för ungdomar, och är kostnadsfritt för alla under 21 år. ICA Student är bankkortet för studenter, och även detta är gratis så länge man studerar. För samtliga gäller att man får bonus när man handlar i ICA:s butiker med sitt kort. Oavsett vilket kort man har kan man enkelt kolla saldo och transaktioner på webben med hjälp av sitt ICA Banken login.


  ICA Bankens räntor på sparande och lån

  Öppnar du ett vanligt sparkonto hos ICA Banken får du just nu 0,10 % i ränta. Vill du i stället satsa på att fondspara kan du öppna både investeringssparkonto (ISK) och depåkonto i banken. Det finns också möjlighet att spara till barnen, både i form av fondsparande och med ett vanligt sparkonto. Är du ute efter ett lån hjälper vi på MyLoan gärna till att hitta rätt. Våra erfarna lånerådgivare hjälper dig i hela processen med att hitta rätt lån för din ekonomi. Det finns fyra olika ICA Banken lån: blancolån, bolån, billån och båtlån. Med ett blancolån kan du låna mellan 20 000 och 350 000 till en rörlig ränta på 3,70-10,95 %. Samma villkor gäller för både billån och båtlån. För ett ICA Banken bolån ligger 3-månadersräntan för närvarande på 1,59 % och 3-årsräntan på 1,89 %.


  Mobilanpassad internetbank och app för iPhone och Android

  Internetbanken hos ICA Banken innehåller alla funktioner som normalt kan förväntas av en internetbank. Via ICA Banken login kan man betala räkningar, föra över pengar mellan såväl egna konton som till andra banker, se kontoutdrag och saldo, ansöka om e-legitimation, hantera e-fakturor och autogiro och mycket annat. Man kan också ange och ändra begränsningar för kortköp med sitt ICA Banken kort från internetbanken. Inloggning till internetbanken sker med hjälp av Mobilt bank-ID, Mobildosa eller bankkort tillsammans med säkerhetsdosa. Det finns även en app för Apples iPhone samt Android-telefoner. Har man en smartphone av annat märke går det bra att använda den vanliga internetbanken via webben, då den är helt mobilanpassad. Appen erbjuder i stort sett samma funktionalitet som den vanliga internetbanken, och man kan även skicka säkra meddelanden till kundservice och få svar direkt i appen.


  Kundtjänst i flera olika kanaler

  Behöver du hjälp eller vill du få svar på frågor så finns det ett antal sätt att komma kommunicera med ICA Banken. Kundservice på telefon har öppet alla vardagar mellan klockan 8.00 och 20.00. Om du nöjer dig med självbetjäning så har den öppet dygnet runt. Via ICA Banken login kan du skicka säkra meddelanden krypterat. På internet har man även ett kundforum där du kan ställa frågor, och se svar på tidigare ställda frågor. Du kan också kontakta ICA Bankens kundtjänst via sociala medier som Facebook och Twitter. Här kan du få svar på alla tänkbara frågor om ICA Banken kort, olika former av sparande, bankens olika lån m.m. Är du ute efter att jämföra lån och räntor kan du börja med att kontakta oss på MyLoan för hjälp.


  FAQ

  ICA Banken grundades 2001 av ICA AB. I koncernen, som grundades redan 1917, ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som främst driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder banktjänster och Apotek Hjärtat som bedriver apoteksverksamhet. I koncernen ingår även heminredningskedjan Hemtex.
  ICA Banken ägs av ICA AB, som är börsnoterat.
  ICA Banken har inga traditionella bankkontor, i stället gör man sina ärenden på internetbanken som finns på icabanken.se alternativt via app eller telefon. Vissa ärenden, som att kolla saldo samt sätta in och ta ut pengar, kan man göra i ICA:s butiker.
  Internetbanken har öppet dygnet runt. Personlig service via telefon går att få vardagar mellan klockan 08.00 och 20.00. Uttag, insättning, kontroll av saldo samt ansökan om bankkort kan göras i ICA:s butiker, under deras öppettider som kan variera. ICA Banken nås även via Facebook och Twitter.
  ICA Bankens internetbank har en hög säkerhet, men är ändå enkel att använda. Efter inloggning är all information som skickas mellan banken och dig krypterad. När du ska göra överföringar och betalningar använder du vanligtvis kortet tillsammans med säkerhetsdosan för att erhålla en säkerhetskod.
  ICA Banken erbjuder olika former av sparande. Till att börja med finns vanliga sparkonton. Vidare finns fondsparande i form av både och investeringssparkonto (ISK) och depåkonto. Det finns också möjlighet att spara till barnen, både i form av fondsparande och med ett vanligt sparkonto.
  Det finns fyra olika sorters lån på ICA Banken: blancolån, bolån, billån och båtlån. Med ett blancolån kan du låna mellan 20 000 och 350 000 till en rörlig ränta. Samma villkor gäller för både billån och båtlån. ICA Bankens bolån har lägre ränta.
  För ett blancolån på mellan 20 000 och 350 000 erbjuder ICA Banken en rörlig ränta på 3,70-10,95 %. Samma villkor gäller för både billån och båtlån. För ett ICA Banken bolån ligger 3-månadersräntan för närvarande på 1,59 % och 3-årsräntan på 1,89 %.
  ICA Banken har en app för Apples iPhone samt för Android-telefoner. Har man en smartphone av annat märke går det bra att använda den vanliga internetbanken via webben, då den är helt mobilanpassad. Appen erbjuder i stort sätt samma funktionalitet som den vanliga internetbanken.
  Kundservice på telefon har öppet alla vardagar mellan klockan 8.00 och 20.00. Självbetjäning via telefon har öppet dygnet runt. På internet har man ett kundforum där man kan ställa frågor, och se svar på tidigare ställda frågor. Du kan även kontakta ICA Bankens kundtjänst via Facebook och Twitter.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001