Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Ikano Bank

Ikano Bank är en modern och idag helt internetbaserad bank. Den har varit operativ sedan 1995, då den startades av Ikanogruppen. Fram till 1988 ingick Ikanogruppen i Ikea-koncernen, men blev sedan självständig. Den ägs dock än idag av familjen Kamprad.

Ikano Bank lån finns att få i flera olika former. De erbjuder två typer av privatlån, bolån samt ett Ikano Bank kort. Privatlånen kallas Banklån och Billån. Banklånet kan tas på mellan 10 000 och 350 000 kronor, medan billånet ligger på minst 40 000 och högst 350 000 kronor. För ett billån på mer än 200 000 kronor krävs en medlåntagare. Räntorna för ett banklån ligger inom spannet 3,75 % och 11,95 %, medan billånen ges med en ränta på 4,95 %. Ikano erbjuder sina kunder kreditkort genom Visa. Den maximala kreditgränsen är 60 000 kronor och månadsräntan ligger på 13,20 %.

Läs mer:

 • Bakom Ikano Bank står ett av världens största företag
 • Ikano Bank har nästan kompletta banktjänster
 • Ikano Bank erbjuder Visa-kort med vettiga villkor
 • Ikano Bank har relativt förmånliga räntor
 • En modern, helt internetbaserad bank
 • Bra kundtjänst trots att inga fysiska kontor finns

 • Bakom Ikano Bank står ett av världens största företag

  Ikano Bank är en svensk bank som sedan starten 1995 ingår i den stora Ikanogruppen, ägd av familjen Kamprad. Ikano var fram till 1988 en del av Ikea-koncernen, men är alltså idag en fristående organisation. Utöver Ikano Bank arbetar Ikanogruppen med fastighetsaffärer, finans, försäkringar och handel i Asien. Ikano är en så kallad nischbank, vilket i Ikanos fall innebär att alla deras ärenden sköts via internet. Även om du skulle vilja, kan du alltså inte besöka ett bankkontor för att sköta dina bankärenden via Ikano. Banken har idag cirka 600 anställda och driver sin verksamhet i sju europeiska länder. Omsättningen ligger på ungefär 40 miljarder kronor. Även om banken alltså är en nischbank utan fysiska kontor, är den ett stabilt företag med mycket trygga ägare. Sunda villkor har gjort banken mycket framgångsrik på den europeiska marknaden.

  För privatpersoner erbjuds nästan kompletta banktjänster av Ikano Bank. Du kan ta både privat- och bolån, öppna ett sparkonto och ansöka om Ikano Bank kort. Något fondsparande eller liknande tjänster erbjuds dock inte. Ikano Bank erbjuder dock flertalet olika typer av sparkonton, med varierande inriktningar. Som exempel kan nämnas Plus-spar, Fix-spar och Barnspar. De olika sparformerna inkluderar både fast och rörlig ränta, samt varierande bindningstider. Ikano Bank lån har i regel mycket rimliga villkor, både vad gäller privatlånen och bolånen. Även kreditkorten har goda villkor jämfört med många konkurrenter. Ikano är alltså en bank som har specialiserat sig på att ta hand om dina vardagsekonomiska bestyr. Att ha nischat sig som en ren internetbank har gjort Ikano Bank till en ganska ovanlig aktör, eftersom de kombinerar en modern bankverksamhet i marknadens framkant med att vara ägda av en mycket stor och etablerad koncern.


  Ikano Bank har nästan kompletta banktjänster

  Ikano Bank erbjuder alla tre av våra vanligaste konsumentkrediter: bolån, privatlån och kreditkort. Privat- och bolånen har villkor som gör Ikano Bank till en av de mer förmånliga långivarna på marknaden. Även Ikano Bank kort från Visa har relativt goda betingelser. Med ett starkt varumärke att skydda, beviljar de inte krediter lättvindigt och kan därför erbjuda förhållandevis generösa villkor. Ikano Bank lån delas av företaget in i tre kategorier: banklån, billån och bolån. Termerna banklån och billån avser båda två privatlån, eftersom ingen säkerhet ställs för lånen. Banklånen kan tas på mellan 10 000 och 350 000 kronor, medan billånen ligger på minst 40 000 kronor. För ett billån som överstiger 200 000 kronor måste du ha en medlåntagare. Oavsett om du vill låna till ett bilköp, en renovering eller drömresan kan vi på MyLoan hjälpa dig att få ett lån av Ikano Bank till schyssta villkor.


  Ikano Bank erbjuder Visa-kort med vettiga villkor

  Ikano Bank lån ges alltså också i form av kreditkort. Idag erbjuder Ikano Bank kort från Visa med upp till 60 000 kronor i kreditutrymme. Genom att ta hjälp av MyLoan för att skaffa ett Visa-kort från Ikano kan du ta del av massor av goda fördelar, som årsavgift på noll kronor och rabatter på både drivmedel och restaurangbesök. Utöver dessa fasta förmåner får du som kortinnehavare nya rabatterbjudanden varje månad. Visa-kort från Ikano Bank har en månads räntefritt betalningsanstånd. Det betyder att om du återbetalar den utnyttjade krediten inom en månad, så behöver du inte betala någon ränta för den. Kortets villkor anger att du själv får välja hur stor del av din kreditskuld som du återbetalar varje månad, dock minst 100 kronor eller fem procent av din utestående skuld.


  Ikano Bank har relativt förmånliga räntor

  Om du tar ett Ikano Bank lån i samband med att du jämför lån eller samlar lån genom MyLoans förmedling, kommer du att få ta del av några av marknadens mest förmånliga räntor på privatlån. När det gäller just lån utan säkerhet är det inte alls ovanligt att långivare passar på att ta ut så höga räntor och fasta avgifter som möjligt. Detta eftersom de vet att just sådana lån är betydligt svårare att få beviljade än lån med säkerhet. Ikano Bank lägger dock sina räntor på en mycket rimlig nivå, både för blancolånen och kreditkorten. Du kan idag ta ett privatlån av Ikano med en ränta inom spannet 3,75 % och 11,95 %. Billånen har en ränta på 4,95 %. Den nuvarande räntan för ett Ikano Bank kort är 13,20 %. Dessa räntesatser ligger under vad många lånespecialister på marknaden är beredda att erbjuda och kan mäta sig med vad våra storbanker skyltar med.


  En modern, helt internetbaserad bank

  Som nämnts tidigare har Ikano Bank nischat sig som en helt internetbaserad bank. Det innebär att du uträttar alla dina ärenden som kund hos dem via deras internetbank. Detta gäller oavsett om du ska ta ett Ikano Bank lån, öppna ett sparkonto eller ansöka om ett Ikano Bank kort. Till skillnad från de flesta av våra traditionella banker, erbjuder inte Ikano inloggning med någon särskild dosa eller digipass. För att logga in på din internetbank hos Ikano behöver du ett BankID, för din dator eller mobila enheter. Om du är bekant med detta inloggningssätt vet du hur smidigt det är. Om du har ett Visa-kort hos Ikano tillhandahåller de en särskild inloggning för dessa ärenden. Med Ikano Banks smarta app Skipp kan du samla dina kredit- och medlemskort i mobilen. Du kan se ditt aktuella saldo, senaste fakturan och ta del av erbjudanden via appen.


  Bra kundtjänst trots att inga fysiska kontor finns

  Det faktum att en bank saknar fysiska kontor sammankopplar många med att banken vill undvika kontakt med kunder. Vi på MyLoan kan dock intyga att så inte alls är fallet när det gäller Ikano Bank. Att du inte kan exempelvis ansöka om ditt Ikano Bank kort på ett fysiskt kontor är till din fördel eftersom det minskar omkostnaderna, vilket låter banken erbjuda bättre villkor. Du kan nå Ikano Bank via telefon, email och ett kundforum på hemsidan. Det finns också en utförlig FAQ där du kan hitta svar på de flesta av dina frågor. Kundtjänsten är bemannad mellan 09.00 och 20.00 på måndag till torsdag samt 09.00 till 17.00 på fredagar. Under helgerna kan du nå dem mellan 10.00 och 17.00. Du är också mycket välkommen att kontakta oss på MyLoan om du har frågor om Ikano Bank lån och hur de står sig i jämförelse med konkurrenterna.


  FAQ

  Ikano Bank grundades 1995 av Ikano Group. Tidigare ingick denna i Ikea-koncernen, men är sedan 1988 är gruppen en fristående organisation, som driver flertalet affärsverksamheter. Trots att banken idag är helt internetbaserad, har den alltså ganska många år på nacken.
  Ikano Group ägs av Ikea-ägarna familjen Kamprad.
  Nej, Ikano bank har inga fysiska kontor. Som nämnts tidigare är banken nischad som en internetbaserad verksamhet. Fördelen med detta är att kostnaderna minskar rejält, vilket du som kund kan få nytta av i form av lägre räntor och avgifter.
  Internetbanken kan du naturligtvis komma åt när som helst på dygnet. Ikano Banks kundtjänst kan du nå mellan 09.00 och 20.00 från måndag till torsdag. På fredagar har de öppet mellan klockan 09.00 och 17.00, samt på helger mellan klockan 10.00 och 17.00.
  Ikano Bank är en modern internetbank med fullgod IT-säkerhet. BankID, som krävs för inloggning, är en beprövad identifieringsmetod. Den är framtagen genom ett samarbete bland några av våra största banker och uppfyller stränga säkerhetskrav. Ikano Banks säkerhetslösningar omfattar också flertalet brandväggar, samt stränga interna regler för hanteringen av känslig data.
  Ikano Bank erbjuder sparande genom vanliga sparkonton. Något fondsparande eller liknande kan du inte dessvärre inte starta hos Ikano. De har flera olika typer av konton vars villkor avseende ränta och bindningstid skiljer sig åt. Generellt gäller att ju längre bindningstid du väljer, desto avkastning får du på ditt sparande.
  Ikano Bank erbjuder två lånetyper samt kreditkort. Du kan ta bolån såväl som privatlån av banken. Privatlånen delas upp i vad Ikano Bank kallar Banklån och Billån. Båda dessa lån tas utan krav på säkerhet, men skiljer sig något i villkoren.
  Ikano Bank har förhållandevis fördelaktiga räntor på sina lån och krediter. För privatlånen ligger räntan på mellan 3,75 och 11,95 procent. För just Billånet är räntan alltid 4,95 procent. Dessa lån kräver dock medlåntagare för lånebelopp som överstiger 200 000 kronor.
  Ikano Bank har en smart och innovativ app som heter Skipp. Den låter dig samla och koppla ihop dina kredit- och medlemskort i din mobil. Utan att behöva de fysiska korten, kan du sedan se exempelvis din outnyttjade kreditnivå och senaste månadsfakturan i appen.
  Ikano Banks kundtjänst kan du nå via telefon och email, samt det stora kundforumet på deras hemsida. På hemsidan finns också en stor FAQ-avdelning där du kan hitta svar på de flesta av dina frågor. Du är också mycket välkommen att kontakta oss på MyLoan för information om Ikano Bank.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001