Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Konsumentkredit

Konsumentkredit, som är en av de banker du kan låna av via oss på MyLoan, har en verksamhet som vill erbjuda dig trygga och konkurrenskraftiga lån. Konsumentkredit har som mål att göra det enkelt att ta ett privatlån utan någon säkerhet. Så länge som du uppfyller några grundläggande krav är du välkommen med en låneansökan till oss på MyLoan.

Läs mer:

 • Vad är Konsumentkredit för en bank?
 • Ansök om lån genom MyLoan
 • Vilka lånevillkor har Konsumentkredit?
 • Räntorna som erbjuds genom MyLoan
 • Bra kundservice är A och O på banken

 • Vad är Konsumentkredit för en bank?

  Konsumentkredit i Sverige är sedan 2010 en verksamhetsgren av Nordnet Bank AB, som har både banktillstånd och är en nätaktiemäklare med ett komplett utbud av produkter för sparande och investeringar. Konsumentkredit har naturligtvis ett för banker nödvändigt tillstånd att bedriva utlåning till privatpersoner av den svenska Finansinspektionen. Nordnet grundades 1996 som en av de första nätmäklarna i Sverige, vilket gör att de har en gedigen kunskap och erfarenhet. 2000 introducerades Nordnet på Stockholmsbörsen, 2002 fick de sin banklicens och öppnade samtidigt upp för verksamhet både i Norge och Danmark. När de sedan år 2007 startade sin nya användarvänliga webbplattform hade de även tjänster i Finland och Tyskland.

  För Konsumentkredit ligger fokus på kunderna i Norden, och man valde senare att avveckla verksamheten i övriga länder till förmån för sina nordiska kontor. En mobilapp utvecklades under 2010 och man började utveckla flera tjänster för kunderna. För att vara en attraktiv bank för kunderna valde man att arbeta med mycket låga avgifter för sina konsumentkredit lån och göra det möjligt för kunderna att handla med vissa aktier i sina portföljer utan avgifter över huvud taget. I april 2016 hade banken en halv miljon kunder i Norden, och man passade då på att lansera ett erbjudande om Sveriges billigaste bolån till kunder inom private banking. Man har även blivit utnämnd till bland annat utmärkelser som ”Danmarks bästa börsmäklare” och till att vara ”Sveriges mest transparenta bank”.


  Ansök om lån genom MyLoan

  Konsumentkredit erbjuder dig privatlån på belopp som är mellan 10 000 till 400 000 kronor. Du kan alltså få ett lån på 400 000 kronor vilket är ett ovanligt högt maxbelopp för ett privatlån. Lånet kan tas på ända upp till 15 år, eller betalas tillbaka redan efter 2 år, helt beroende på hur mycket du vill betala tillbaka verje månad. Vill du slå ihop flera andra dyrare smålån är det höga lånebeloppet en stor fördel. Du kan också ansöka om att få lånet amorteringsfritt i 12 månader, och därmed bara betala av räntorna under det första året.


  Vilka lånevillkor har Konsumentkredit?

  Konsumentkredits lån är för dig som är minst 20 år, har en årsinkomst på minst 125 000 kronor, har haft inkomst i Sverige i minst 3 år, inte har några betalningsanmärkningar och har tänkt dig att du ska betala tillbaka lånet innan du fyllt 71 år. Vi på MyLoan har ständigt uppdaterad information om villkor och räntor och hjälper dig att hitta det bästa lånet för just din plånbok och övriga situation. Konsumentkredit gör en prövning innan de beviljar ditt lån. De tillämpar som de flesta andra lånegivare för privatlån en helt individuell räntesättning vilket gör att du genom MyLoan får jämföra lånen och övriga villkor från olika långivare.


  Räntorna som erbjuds genom MyLoan

  Konsumentkredit ränta för ett privatlån är för närvarande satt till den individuella räntan på mellan 3 % till 4 % och uppåt mot dryga 14 %. Alla privatlån kräver att grundvillkoren för lån uppnås. Detta undersöker man med en kreditupplysning hos UC innan lån beviljas överhuvudtaget. Fördelen med att söka lån hos Konsumentkredit genom MyLoan är att du kan få erbjudanden även från andra banker, om de skulle råka ha ett erbjudande som vi ser skulle kunna passa dig lika bra eller till och med lite bättre.

  Konsumentkredit har en låneansökan online som du kan fylla i. Du kan inte gå till något fysiskt kontor hos Konsumentkredit bank för att få prata med en person, utan måste själv ansöka genom deras webbplats. En ansökan om Konsumentkredit lån tar några minuter att fylla i. Redan efter några minuter får du ett preliminärt besked om ditt privatlån kommer att kunna beviljas eller inte på din skärm. Om ditt lån beviljas, får du sedan förslag på ränta och annat i ett lånebesked med villkor för lånet som kommer på posten. Tyvärr går det inte att signera digitalt i nuläget, utan du ska signera låneavtalet manuellt och sedan skicka tillbaka det till banken.


  Bra kundservice är A och O på banken

  Kundtjänsten på Konsumentkredit är enkel att nå genom deras egna webbsida. Dels tar de gärna emot e-post alla tider på dygnet, och är bra på att svara relativt fort, och tar de emot telefonsamtal ibland ända till klockan 20.00 på kvällarna. Det är bara att läsa igenom först, så vet du vilka du lånar av, hur mycket och länge du får låna, och eventuella andra frågor det direkt går att svara på. Kundtjänst kan inte svara på vilken ränta du kommer att kunna få förrän du gör en faktiskt låneansökan, eftersom det är först då Konsumentkredit lån har rätt att begära ut kreditupplysningar på dig från UC.

  Här kan du läsa mer om Konsumentkredit banks billån

  FAQ

  Konsumentkredit är en nordisk bifirma till Nordnet Bank Aktie Bolag som grundades år 1996 i Stockholm av de första nätmäklarna i Norden. Konsumentkredit köptes av Nordnet bank som fick sin banklicens redan 2002 och har fortsatt att utvecklas sedan dess.
  Banken och lånegivaren Konsumentkredit ägs fortfarande av Nordnet Bank AB, vars överordnade organisation idag består av E. Öhman J:or AB. VD på det Nordnet Bank ägda Konsumentkredit är Hakan Nyberg. Det finns flera andra dotterbolag inom koncernen.
  Nej, det finns inga fysiska kontor att besöka för de kunder som vill använda sig av Konsumentkredits alla lånetjänster. I stället har man ett bankkontor online som på så sätt är öppet dygnet runt, med dag- och kvällsöppen kundtjänst per telefon.
  Konsumentkredit har öppet sin trevliga kundtjänst på ordinarie veckor under tiderna Måndag - Torsdag: 08.00-20.00, och Fredag: 08.00-18.00, men under datumen 15/6 - 15/8) har man minskat öppettiderna till 08.00-18.00. Dygnet runt mejlar du dina frågor till kundtjanst@konsumentkredit.se. Frågor om avier och eller utbetalda lån hänvisas till avi@konsumentkredit.se
  Internetbanken på Konsumentkredit använder sig liksom andra svenska eller nordiska banktjänster av säkra och krypterade betalningsfunktioner. För att du inte ska kunna råka ut för att någon annan får ett lån i ditt namn behöver du själv signera alla avtal och skicka in via post till banken.
  Konsumentkredit har inga sparformer såsom räntebärande sparkonton eller dylikt. Däremot har du alltid möjligheten i den här banken att spara dina tillgångar eller till din pension i en aktieportfölj, och köpa vissa aktier utan någon avgift alls.
  Det fina med Konsumentkredit bank är alla deras olika typer av lån som de valt att erbjuda nordiska privatkunder. De har vad som kallas blancolån eller privatlån som du kan låna utan säkerhet, Sedan har de även amorteringsfritt lån, samla lån och telefonlån.
  Räntan sätts av Konsumentkredit efter det att du har ansökt om ett lån via deras sidor för låneansökan. Konsumentkredit bank tillämpar vad som kallas individuell räntesättning och gör sin slutliga bedömning av din ränta beroende på faktorer som lånets storlek, tid, och din egen betalningsförmåga.
  Det finn en mobil app som passar både för IOS och Androidsystem där det är enkelt att logga in för dig som redan är befintlig kund och sköta alla dina egna ärenden till banken. Här ser du låneskostnaden per månad.
  Kundtjänsten är både telefon och e-postbaserad. Den fungerar mycket väl, och har öppet de tider som angetts ovan. Det är alltid roligt när man som kund blir både proffsigt och trevligt bemött, vilket verkligen är fallet med kundtjänsten på Konsumentkredit.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001