Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Marginalen Bank

Marginalen Bank är en bank med säte i Sverige som erbjuder tjänster både mot företags- och privatmarknaden. För privatkunderna finns sparkonton, lån och krediter samt försäkringar. Även företagskunderna erbjuds olika lån- eller sparandeformer, men banken hjälper även till med inkasso, kredithantering, juridik, HR och administration. Huvudkontoret ligger i Stockholm och totalt har man cirka 600 anställda. Man vinnlägger sig om att vara en säker och trygg bank för sina kunder.

Lönsamheten är hög och resultatet för 2016 var på över 100 miljoner kronor med tillgångar på mer än 18 miljarder kronor. Marginalen Bank är ISO-certifierade. Det är en bank som funnits på marknaden ett tag och som växer sig allt starkare. Förutom sparande och lån kan man skaffa bankkort hos Marginalen Bank och de har även ett återbäringsprogram där man kan handla i över 200 anslutna butiker och få återbäring på alla sina köp.

Läs mer:

 • Kvalitetssäkring och ISO-certifiering
 • Marginalen Bank för den privata marknaden
 • Marginalen Banks omstartslån för betalningsanmärkningar
 • Marginalen Bank utfärdar betal- och kreditkort
 • Hos Marginalen Bank kan man spara
 • Teckna olika försäkringar för att öka tryggheten

 • Kvalitetssäkring och ISO-certifiering

  Marginalen Bank har visserligen sin bakgrund inom finansinstituts- och kreditbolagsvärlden, men man har också tre riktigt bra sparformer och på sin hemsida marknadsför man båda delarna. Bankens affärsidé är att förenkla vardagen för privatpersoner och företag genom att tillhandahålla tjänster och produkter som är konkurrenskraftiga. Det kan vara lättare för en privatperson att få ett lån utan säkerhet hos denna bank än hos stora, traditionella affärsbanker, eftersom man här tittar på helheten hos en persons betalningsförmåga. Marginalens interna processer är kvalitetssäkrade och certifierade enligt ISO 9001. Detta innebär att bankens rutiner och processer är granskade och godkända av externa revisorer, samt att deras finansiella tjänster, konsult- och inkassotjänster uppfyller ISO-kraven. Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn och omfattas även av insättningsgarantin. Idag är Marginalen ett noterat bankaktiebolag och verkställande direktör är Per Andersson (2017).

  Marginalen Bank är i första hand en bank för privatmarknaden, men har även företagskunder. Man erbjuder privatlån, betal- och kreditkort samt olika former av sparkonton till privatpersoner. Mot företagsmarknaden finns produkter som factoring, leasing och företagskonton. Dessa tjänster har sitt ursprung i att banken själv har gjort en tillväxtresa och har en insikt i vad företagare behöver för finansiella och administrativa tjänster. Därför erbjuder Marginalen Bank lån, men även tillväxtfinansiering i form av fakturafinansiering, leasing och avbetalningstjänster till sina företagskunder. Under samlingsnamnet Marginalen Core har de skapat ett företagserbjudande som ska minska den administrativa bördan som särskilt mindre och medelstora företag kan ha och som frigör tid åt företagaren. Bland dessa tjänster finns både inkasso och fakturaadministration, men även redovisning, HR och juridik. 2014 tilldelades Marginalen Bank Privata Affärers pris för "Årets Lönekonto".


  Marginalen Bank för den privata marknaden

  Marginalen Bank erbjuder privatlån för privatpersoner som vill låna mellan 25 000 kronor och 350 000 kronor utan säkerhet, med bindningstid i upp till 12 år. Räntan sätts utifrån en individuell bedömning där man tittar på personens inkomst, löpande utgifter samt hur stor lånebörda personen redan har. Man kan enkelt ansöka om ett lån via oss på MyLoan, och får därmed hjälp att jämföra lån från Marginalen Bank med ett tjugotal andra banker och kreditinstitut. Det finns några grundförutsättningar som måste uppfyllas innan man kan ansöka om ett lån hos just Marginalen Bank och det är att man måste vara minst 20 år gammal, inte ha betalningsanmärkningar (för att få låna utan säkerhet) samt ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor.


  Marginalen Banks omstartslån för betalningsanmärkningar

  En intressant form av Marginalen Banks lån är deras så kallade omstartslån. Här får även privatpersoner med betalningsanmärkningar eller som vill lösa ut skulder hos Kronofogden hjälp med att göra detta. När man har hamnat i ekonomisk kris är det normalt sett svårt att få stöd från sin bank, men Marginalen gör en helhetsbedömning av personens privatekonomi och ger människor en chans att få ordning på ekonomin. Tjänsten är enkel och tydlig, den förutsätter dock att låntagaren har någon form av säkerhet att erbjuda Marginalen Bank som ersättning för sitt risktagande. Ofta utgörs säkerheten av det hus som kunden redan äger eller står i färd med att köpa, huset fungerar då som en pant hos banken. Bindningstid är mellan 1 och 3 år och beloppet som man kan låna är från 100 000 kronor och upp till 85 % av husets värde. Återbetalningstiden kan vara så lång som 50 år.


  Marginalen Bank utfärdar betal- och kreditkort

  Om man inte vill ta ett Marginalen Bank lån finns alternativet att ansöka om bankkort och Marginalen Bank har tre kort. Det prisbelönta lönekontot är just nu pausat på grund av utveckling vilket innebär att Marginalen Bankkort just nu är stoppat för nyteckning, men kommer snart att öppnas upp igen. Kortet Marginalen Traveller är ett betalkort som alltid inkluderar 50 dagars räntefri kredit. Därefter måste man betala ränta på 16,9 % och man kan ansöka om ett kreditutrymme på upp till 150 000 kronor. Det första året betalar man ingen årsavgift. När man betalar resan med kortet ingår nio reserelaterade försäkringar och man får poäng på alla köp.

  Poängen kan man sedan lösa in mot upplevelser och resor. Marginalen har ett intressant återbäringsprogram där man får tillbaka pengar på sina köp. Det tredje kortalternativet är Marginalen Gold där man kan ansöka om en kredit på upp till 100 000 kronor.


  Hos Marginalen Bank kan man spara

  Marginalen Bank tycker att det ska löna sig att spara, därför har man tre förmånliga erbjudanden för dem som vill spara pengar. De olika sparformerna ger olika ränta, beroende på bindningstid. Att redan ha ett sparande hos banken ger naturligtvis en fördel om man senare vill ansöka om ett Marginalen Bank lån. Fasträntekontot är den sparform som ger den högsta räntan. Man väljer bindningstid på tre eller sex månader och ett, två, tre, fem eller sju år. Principen är enkel - ju längre tid man sparar sina pengar, desto högre ränta får man. Fördelen med denna typ av sparande är att man redan när man sätter in pengarna vet exakt hur mycket man får ut vid bindningstidens slut. Minsta insättning är 50 000 kronor och man kan spara upp till hela 5 000 000 kronor.


  Teckna olika försäkringar för att öka tryggheten

  Marginalens olika kreditkort är kopplade till olika försäkringar utformade för att passa livets olika situationer. Förutom detta kan man som kund teckna ytterligare försäkringar som hjälper en att trygga sin ekonomi om olyckan är framme. Har man tagit ett lån hos Marginalen Bank finns även möjligheten att teckna ett låneskydd som betalar månadskostnaden på upp till 15 000 kronor för lånet vid sjukdom eller arbetslöshet. Utöver det kan man även signa ett betalskydd som är en tilläggsförsäkring som kan betala av upp till 7 % av den utnyttjade krediten om man blir ofrivilligt arbetslös eller sjuk i mer än 30 dagar. Med en fakturaförsäkring kan man få hjälp med hushållets övriga utgifter vid sjukdom eller arbetslöshet. Beloppet bestäms i förväg när man tecknar försäkringen och kan exempelvis hjälpa till att betala hyra, hemförsäkring, avgifter för vatten, avfall, hushållsel och värme.

  Här kan du läsa mer om Marginalen Banks billån

  FAQ

  1979 bildas Inkasso Service Juridiska Byrå som 1991 blir Marginalen AB. Under 90-talet köps flera bolag inom finans- och kreditsektorn upp av Marginalen och 2010 grundas Marginalen Bank av Ewa Glennow, i samband med Marginalens köp av Citibanks svenska konsumentbank.
  Marginalen Bank ingår i Marginalen-koncernen.
  Nej, Marginalen Bank har inga fysiska bankkontor dit kunden kan gå. Det är en renodlad internetbank där alla kunder, både privatkunder och företagskunder, gör sina bankärenden på bankens hemsida. Banken har runt 300 000 kunder som använder sig av bankens låne- och spartjänster.
  Marginalen Bank har öppet under Kundservice öppettider, vilket är vardagar mellan 08 och 20 och helger mellan 09 och 17. Under övriga tider kan man fortfarande utföra alla sina ärenden på deras webb, men de expedieras först när kundtjänsten öppnar igen.
  Man loggar in på internetbanken med hjälp av BankID eller pinkod/kortkort. Koderna får man från kundtjänsten. Om man loggar in via sin surfplatta eller smartphone så är hänglås symbolen en garanti för mycket hög säkerhet för skydd av dina bankuppgifter och att all personlig information skickas krypterad.
  Banken har tre typer av sparkonton. Sparkontot utan bindningstider och med obegränsade uttag samt Högräntekontot med en spartid på 1 år. Fasträntekontot ger en väsentligt högre ränta än de två förstnämnda, men då är lägsta insättningsbelopp 50 000 kronor och bestämd spartid mellan 3 månader och 7 år.
  Banken har två olika lån; Privatlånet och Omstartslånet. Privatlånet är ett lån utan krav på säkerhet, vilket gör en korrekt bedömning av kundens kreditvärdighet extra viktig. Omstartslånet är ett sätt att samla sina lån och andra skulder för att betala tillbaka trots att man har en betalningsanmärkning, men här krävs i gengäld säkerhet.
  Marginalen Bank gör en enskild bedömning enligt deras lånekriterier på varje ansökan som kommer in, så alla kunder får en individuell ränta satt efter den samlade bedömningen som banken gör. Man tittar på nuvarande skulder och löpande månadskostnader och ställer det mot inkomsten, vilket ger en uppskattning av betalningsförmågan.
  Ja, Marginalen bank har en välfungerande mobilapp där kunderna kan logga in, exempelvis med hjälp av BankID, och utföra sina bankärenden. Appen finns både för Apple och Android och här kan man både spärra sitt bankkort, göra en betalning eller komma i kontakt med bankens kundtjänst.
  Marginalen har en mycket bra kundtjänst med öppettider 8-20 på vardagar och 9-17 på helger. Man når dem på tel 0771-717 710 och deras webbsida har både en mycket omfattande FAQ-sektion där man kan få svar på de flesta frågor samt ett kundforum där många frågor finns besvarade.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001