Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

MoneyGo

MoneyGo är den lilla diskreta banken som är specialiserad på mindre lån. Man väljer sina kunder med omsorg vilket gör att man som kund kan förvänta sig det lilla extra när man tar ett lån. Vad gäller deras räntenivå för lån på mindre summor så finns det inget att anmärka på. Det är trots allt ett blancolån vi pratar om där räntan kommer vara relativt hög baserat på att man snabbt får pengarna på sitt konto.

Moneygo bank har dock fått en del kritik vad gäller deras amorteringstid. Man utgår från att lån på exempelvis 5 000 kronor ska ha en amorteringstid om 6 år. Man måste som kund kontakta banken för att byta amorteringstid vilket kan tyckas vara lite överflödigt. MyLoan kan dock hjälpa dig som kund att jämföra lån, och hitta rätt låneform hos exempelvis Moneygo bank, för på så sätt få bästa möjliga villkor.

Läs mer:

 • MoneyGo - hur det startade
 • Produkter och villkor som man erbjuder
 • Vad man får tillgång till som kund
 • Vilken ränta får man hos banken
 • Vad man får och hur deras hemsida fungerar
 • Kontaktvägar till banken och öppettider

 • MoneyGo - hur det startade

  Moneygo grundades år 2010 av Martin Johansson, Fredrik Ljung och Fredrik Andersson. Man bedriver sin verksamhet i Helsingborg och man har cirka fem heltidsanställda medarbetare. Målsättningen har sedan starten varit att tillhandahålla de mest förmånliga blancolånen på marknaden till privatpersoner. Eftersom att man är ett litet bolag så har man valt att rikta in sig på mindre lån med korta transaktionstider. De vanligaste lånebeloppen man har är 5 000 till 30 000 kronor, där de flesta lånen befinner sig i den nedre delen av den skalan. Man är licenserade av Finansinspektionen och man står under deras tillsyn. I dagsläget så är man ett privatägt bolag och man har inga externa ägare. Vill man kika på hur det går för bolaget så kan man söka efter Moneygo AB (Organisationsnummer: 556821-8209) i Bolagsverket.

  Något som utmärker sig med Moneygo bank är att man helt valt att slopa den så kallade uppläggningsavgiften (även kallad förmedlingsavgift). Det enda som tillkommer när man tecknar ett lån är en administrationsavgift på cirka 20-30 kronor. Detta går i enlighet med deras affärsidé som inriktad på smidiga mindre lån. Det gör också den effektiva räntan blir lägre då man främst har den faktiska räntan att förhålla sig till. Räntan är individuellt beräknad beroende på din kreditvärdighet och den återbetalningstid du väljer. Moneygo bank tillåter dig också att betala tillbaka hela lånet när du vill, utan extra avgifter. Längsta kredittiden som finns tillgänglig är 6 år.


  Produkter och villkor som man erbjuder

  Moneygo erbjuder ett så kallat blancolån, där man som kund inte behöver ställa någonting som säkerhet för att kunna få ta ett lån. Man kan som kund ansöka online och få ett snabbt svar. Hos Moneygo bank kan man erbjuda lånebelopp mellan 5 000 och 100 000 kronor. Återbetalningstiden beror på vilket lånebelopp man tar. Om man exempelvis lånar 30 000 kronor så får man automatiskt betala tillbaka lånet under 6 år. Här får man vara lite försiktig då de allra flesta lånen man tillhandahåller har en återbetalningstid på 6 år. Moneygo bank har dock en stor transparens vad gäller månadskostnad för sina lån. För varje enskilt lån så räknar man ut en ungefärlig månadskostnad beräknat på en snittränta, det gör att man som kund får en större överblick av hur mycket man ska betala i slutändan.


  Vad man får tillgång till som kund

  Moneygo bank har inte några kort eller dylikt som man ger till sina kunder. Banken fungerar alltså inte som en traditionell bank med allt vad det innebär. Man får dock tillgång till en inloggningssida där man får en överblick över sitt lån. Pengarna som man lånar kommer föras över direkt till kundens bankkonto, du får således använda det bankkort du har tillgång till genom din bank. För att få ett lån så måste man vara myndig och folkbokförd i Sverige. Man måste även ha en taxerad inkomst om lägst 115 000 kronor. Man får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos kronofogden. Moneygo bank kommer därefter genomföra en individuell bedömning för varje låneansökan som baseras på en UC. Blir man godkänd som kund så kommer MoneyGo skapa en unik inloggningssida till kunden.


  Vilken ränta får man hos banken

  MoneyGo har inga förutbestämda räntesatser, räntan är individuell och man sätter den med utgångspunkt i kundens kreditvärdighet, lånebelopp och hur lång återbetalningstiden är. När kunden fyller i låneansökan så kan man på ett ungefär räkna ut hur mycket lånet bör kosta beroende på vilken Moneygo ränta man får. MyLoan kan här hjälpa dig med hitta ett lån vars villkor passar just dig. De räntorna man officiellt erbjuder sina kunder ligger mellan 5,8 % och 19,8 %. Dessa räntenivåerna medför en effektiv ränta i spannet om 6,46 % och 59,2 %. Man kan få ett exempel på ränta om man tar ett lån på 10 000 kronor med en löptid om 6 år. Räntan blir då 15 % baserat på ett snitt om kreditvärdighet, och månadskostnaden för lånet blir 232 kronor. Man kommer då i slutändan att betala 16 704 kronor till Moneygo bank när 6-års perioden är över.


  Vad man får och hur deras hemsida fungerar

  MoneyGo har en inloggningssida som man som kund får tillgång till. När Moneygo bank har godkänt en låneansökan så skapar man samtidigt en inloggning till deras hemsida. Man får som kund inga specifika inloggningsuppgifter skickade till sig när man fått sin låneansökan godkänd. Moneygo bank tillåter istället sina kunder att logga in genom BankID eller mobilt BankID. Man har ingen specifik app som är utformad för exempelvis Apple. Deras mobila plattform fungerar dock väldigt bra, och man får tillgång till samma överblick som när man loggat in från en stationär dator. Banken har också ett samarbetsavtal med E-avtal vilket försäkrar kunderna om att deras uppgifter är skyddade, vidare använder man sig av den senaste tekniken vad gäller kryptering. Som kund till banken har man inte tillgång till skrapkoder, inloggningsdosa eller dylikt.


  Kontaktvägar till banken och öppettider

  Ifall man vill kontakta banken så hänvisar man främst till deras kundservice vid telefon. Man når Moneygo bank på telefon: 042 – 300 91 00 där man har öppet från måndag till fredag. Öppettiderna för kundtjänsten är måndag till fredag från 10:00 till 17:00. Man har dock lunchstängt mellan 12:00 och 13:00. Det är också möjligt att skicka e-post till banken via info@moneygo.se. Vidare så kan man skicka brev till Moneygo bank, vilket är ett krav ifall man vill överklaga något. MyLoan kan hjälpa dig att reda ut vad ditt ärende gäller och hur du bör kontakta banken för att få bästa möjliga svar. Man kan inte kontakta Moneygo bank via chatt eller dylikt. Har man frågor som berör giltigheten gällande lånet så får man kontakta Låneskydd. De kan hjälpa dig med juridiken gällande lånet.

  Här kan du läsa mer om MoneyGos billån

  FAQ

  Moneygo grundades år 2010 i Helsinborg av Martin Johansson, Fredrik Ljung och Fredrik Andersson. Moneygo verkar inte ha växt nämnvärt sedan starten. Det går i linje med deras strategi att leverera en smal produkt som inte kräver många anställda.
  Det finns inga officiella uppgifter vad gäller ägande av bolaget. Ifall man vill ha mer info så får man vända sig till Bolagsverket. Moneygo är som sagt ett anonymt bolag, och det finns därför inga uppgifter vad gäller ägande.
  MoneyGo har ett kontor i Helsingborg. Det verkar dock som att man inte kan besöka kontoret . Ifall man vill kontakta bolaget så hänvisar man till den kundtjänst som redan finns beskriven i den här bankrecensionen.
  Moneygo har endast öppet på vardagar mellan 10:00 och 17:00 på vardagar. Man har dock lunchstängt mellan 12:00 och 13:00. Man ämnar att besvara den e-post man får under samma öppettider som man har för telefonkundtjänsten.
  MoneyGo's inloggningssida är reglerad av BankID och Mobilt BankID. Man använder sig av E-avtal för att försäkra kunderna om att deras uppgifter är skyddade. Detta försäkrar också kunderna om att man använder sig av den senaste tekniken vad gäller kryptering.
  Moneygo har inga sparformer då man endast erbjuder blanco lån. Som privatperson kan det vara möjligt att investera pengar i banken i form av något sparande. Vill man ta reda på mer så får man kontakta deras kundtjänst.
  Moneygo har ett typ av lån som kommer i form av ett blancolån. Man är inriktade på mindre belopp som man ämnar att behandla snabbt, vilket dock är främst varierar beroende på personens kreditvänlighet och lånetid.
  Räntan man erbjuder ligger mellan 5,8% och 19,8%. Den effektiva räntan kommer således hamna mellan 6,46% och 59,2%. Man räknar ut en ungefärlig månadskostnad till alla sina kunder och vad lånet kommer kosta i slutändan.
  Moneygo har ingen app. Mobilplattformen är dock anpassad till de allra flesta mobiltelefonerna och den fungerar lika bra som för en stationär dator. Då banken är liten så är det inte heller troligt att man i framtiden kommer utveckla en app.
  Kundtjänst erbjuds främst i form av telefonkontakt. Man kan inte chatta med banken, det går däremot alldeles utmärkt att initiera kontakta genom e-post. Har man övriga frågor vad gäller Moneygo så kan man kontakta MyLoan.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001