Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank är i sin nuvarande, svenska version relativt ny på marknaden, men i bakgrunden vilar en spännande historia. I själva verket tillhör banken, som fortfarande är relativt liten på den svenska marknaden, den spanska bankkoncernen Grupo Santander. Bankgruppen utgörs till största del av Banco Santander, som är världens femte största bank.

Santander Consumer Bank etablerades på den svenska marknaden när den spanska storbanken 2004 köpte det norska fordonsfinansieringsbolaget Elcon Finans. 2014 gick man vidare och köpte även upp General Electrics nordiska bankverksamhet GE Money Bank som då bytte namn. I Sverige har Santander Consumer Bank 450 000 kunder. Santander lån är i huvudsak riktade mot privatmarknaden, och förutom privatlån och sparkonton erbjuder man fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och e-handel.

Läs mer:

 • Gott ledarskap och styrning
 • Lån och sparande hos Santander
 • Betal- och kreditkort hos Santander
 • Räntor hos Santander Consumer Bank
 • Viktigt med extra hög säkerhet för bankkunder
 • Lättillgänglig kundtjänst med smart kundforum

 • Gott ledarskap och styrning

  Banco Santander grundades 1857 i den nordspanska staden Santander. Banken har vuxit genom uppköp, och i Storbritannien är den idag en av de största. I övriga Europa finns man genom sin Consumer Finance i 19 länder. Banken är Sydamerikas största med ledande positioner i Mexico, Chile och Brasilien, samt närvaro i Venezuela, Argentina, Uruguay, Colombia, Peru och Puerto Rico. Fokus ligger på kommersiell banking med det största nätverket av kontor (11 178 kontor). Idag har man 121 miljoner kunder i över 45 länder, även i våra nordiska grannländer Norge, Danmark och Finland. De senaste 10 åren har banken utsetts till världens bästa bank 3 gånger. Genom god riskkontroll, geografisk spridning och den senaste teknologin för affärsmässig effektivitet har banken klarat sig bra även under finanskrisen 2008. Även ett gott ledarskap har fört banken fram till att idag ha över 195 000 anställda.

  Santander bankgrupp är sponsor till Ferrari och McLaren Formel 1-teamen. Man sponsrar även Copa Libertadores, Copa Sudamericana och Recopa Sudamericana. Banken kommer att stå som sponsor för UEFA Champions League under 3 års tid från och med säsongen 2018-2019. I Sverige satsar Santander Consumer Bank som sagt huvudsakligen på privatkunder, bland annat har man väl utvecklade former för fordonsfinansiering. Förutom Santander billån finns specifika lånelösningar även för husvagns- och husbilsfinansiering. Därutöver erbjuder man MC-, skoter- och ATV-lån. Det finns en del andra finesser med att vara Santanderkund. Som kortkund har man tillgång till deras webshop där man med Mitt kort+ och Mitt kort trygga köp, räntefritt i 60 dagar, kan handla med upp till 60 % rabatt från kända varumärken. Santanders Visakort är anslutna till MasterCard Priceless och härigenom får man som kund tillgång till handplockade upplevelser och exklusiva erbjudanden.


  Lån och sparande hos Santander

  Banken erbjuder ett Santander lån utan krav på säkerhet för privatpersoner, på upp till 350 000 kronor, Mitt lån. Till det kan man knyta ett låneskydd för att inte råka illa ut om man skulle bli arbetslös eller långtidssjukskriven. På sparsidan finns två alternativ; Mitt spar där man kan spara upp till 5 miljoner kronor till 0,75 % ränta, samt Mitt spar+ där man måste ha ett startkapital på 100 000 kronor, men i gengäld får 1 % i ränta upp till 5 miljoner kronor. Dessa två sparformer omfattas av en trygg insättningsgaranti på upp till ett belopp motsvarande 950 000 kronor per kund. Santander Consumer Bank har även egna, svenska sponsorskap. 2015 inledde man ett samarbete med Johan Olsson och 'En Svensk Klassiker', inklusive alla dess lopp, Team Rynkeby Täby samt den svenska triatleten och långdistanssimmaren Annie Thorén.


  Betal- och kreditkort hos Santander

  Santander Consumer Bank erbjuder sina kunder 2 olika betal- och kreditkort. Mitt kort+ är kopplat till Mastercard, som inkluderar en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd, samt extra försäkringar för outnyttjade aktiviteter och hyrbil på resmålet. Med detta kort har man möjlighet att dela upp betalningen och får även upp till 60 dagars räntefria köp. Även med Mitt kort trygga köp erbjuder Santander en flexibel delbetalning och räntefritt i upp till inte mindre än 24 månader. Delbetalningsalternativet finns i tre olika former; räntefritt, lägre månadskostnad eller några månaders betalningsfritt. I kortet ingår dessutom en köpförsäkring med prisgaranti i 90 dagar, förlängd garanti under 3 år samt allrisk i 90 dagar. Mitt kort trygga köp har ingen årsavgift som de flesta andra kort har. För extra trygghet kan man teckna tilläggsförsäkringen Kreditskydd hos Santander Consumer Bank.


  Räntor hos Santander Consumer Bank

  Vad gäller Santanders lån utan säkerhet för privatpersoner på mellan 20 000 kronor och 350 000 kronor så görs en individuell bedömning där man tittar på den utförda kreditprövningen. Förutom själva kreditprövningen spelar även ålder, inkomst samt hur man skött eventuella tidigare lån hos banken in. Räntespannet ligger för närvarande mellan 3,95 % - 12,95 % (december 2017). Santander Consumer Bank ger som en extra service alla sina nykunder möjlighet att utan kostnad ångra sig inom 2 veckor från låneansökan, en så kallad ny kund-garanti. Man kan då betala tillbaka hela lånesumman utan att betala ränta eller avgifter för tiden som man har disponerat pengarna. Detta oavsett om man tar lånet i syfte att samla lån eller helt enkelt bara tecknade ett nytt lån. Även för Santander billån och den övriga fordonsfinansieringen gäller att räntan sätts individuellt. Santander har inga lån för företagsmarknaden, utan det man har att erbjuda är betallösningar för butik och e-handel samt en partnerwebb för bilförsäljare.


  Viktigt med extra hög säkerhet för bankkunder

  Som internetbank fungerar Santander Consumer Bank utmärkt väl. Att som kund hos Santander logga in är enkelt och man har tre val; BankID via kort, BankID via fil och Mobilt BankID. Santander har även en kundapp som man enkelt kan ladda ner till sin smartphone eller surfplatta, både för iOS och Android. Väl inloggad har man både på internetbanken och i appen en tydlig översikt över sina lån, sparanden och kort. Kunden kan enkelt utföra sina bankärenden som exempelvis ändra sina uppgifter, ansöka om en betalningsfri månad eller skicka ett kryperat meddelande till kundtjänsten. Här har man även tillgång till olika blanketter och svar på vanliga frågor. Under FAQ-avdelningen finns utförlig och matnyttig information om internetsäkerhet och hur man som bankkund ska skydda sig mot bedrägerier. Bankens egen säkerhet är självfallet hög.


  Lättillgänglig kundtjänst med smart kundforum

  Santander Consumer Bank slussar in sina kundtjänstärenden till ett kundforum där en intelligent sökfunktionalitet ger snabba och relevanta svar på många frågor. För redan befintliga kunders specifika ärenden hänvisar man till de inloggningsskyddade sidorna, där känslig information krypteras innan den skickas. Man kan även följa Santander på Facebook och få råd och tips. Vill man ha direkt Santander kontakt går det bra vardagar mellan 9-17 via telefon. Man kan även maila deras kundombudman. Spärra sitt kort kan man givetvis göra dygnet runt. Kundtjänsten är även flerspråkig så att man kan få hjälp på många olika språk. Kundservicen är central hos Santander Consumer Bank och både den och hemsidan är uppbyggda på ett grafiskt rent och lättöverskådligt sätt. De kundservicemedarbetare som är i tjänst presenteras direkt med namn och foto på skärmen.


  FAQ

  Storbanken Banco Santander grundades 1857 i den spanska staden Santander och är idag den femte största banken i världen. Den svenska verksamheten, Santander Consumer Bank, startade 2014 i och med köpet av GE Money Bank.
  Santander Consumer Bank ägs av Grupo Santander, där Banco Santander utgör den största verksamheten. Santander i Sverige är en kompletterande bank, i första hand för större lån utan säkerhet, och har exempelvis inga löne- eller girokonton.
  Till skillnad från moderbolaget Banco Santander, som har tusentals kontor, så har det svenska dotterbolaget Santander Consumer Bank inga fysiska kontor för kunder i Sverige. Sina bankärenden får kunderna istället sköta via den moderna hemsidan.
  Santander har egentligen öppet dygnet runt, eftersom den största delen av verksamheten baseras på internetbanken. Många frågor kan även lösas genom kundforumet, men vill man prata med någon på kundtjänsten så går det bra mellan 9-17 på vardagar.
  Internetbanken på Santander har mycket hög säkerhet och under FAQ-sektionen hittar man utförlig information om hur man som kund själv kan bidra till ett säkert beteende i banksammanhang. Alla personuppgifter och övrig känslig information skickas krypterad mellan kund och bank.
  Santander Consumer Bank har 2 olika sparanden att erbjuda. Mitt spar där man kan spara upp till 5 miljoner kronor till 0,75 % ränta, samt Mitt spar+ där man måste ha ett startkapital på 100 000 kronor, men i gengäld får 1 % i ränta upp till 5 miljoner kronor.
  Santander har bara ett lån, Mitt lån, som är ett privatlån utan säkerhet på upp till 350 000 kronor. För att kunna låna måste man ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor, vara minst 20 år gammal och varken ha betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden.
  Alla räntor hos Santander, både för lån och kort, sätts individuellt baserat på kreditprövning och en helhetsbedömning där man även tar in aspekter som ålder, inkomst och tidigare lån. Sparräntorna är fasta, 0,75 % resp 1,0 %.
  Ja, Santander har en användarvänlig mobilapp där kunden själv kan utföra sina bankärenden, på ett snabbt och bekvämt sätt. Appen går att ladda ner både för Android och iOS och fungerar naturligtvis både för smartphones och surfplattor.
  Santander satsar på att leda in sina kunder till ett kundforum där man kan få hjälp med de flesta av sina frågor. Sina specifika ärenden sköter man via de inloggningsskyddade sidorna på hemsidan. Skulle man ändå vilja prata med en rådgivare finns de tillgängliga på vardagar mellan 9-17.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001