Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Sevenday Bank

Det finns många banker och kreditgivare man kan välja mellan när man behöver lyfta ett lån utan säkerhet. Ett alternativ är Sevenday Finans. När det här bolaget öppnades var det kämpigt de första åren och de gick med stor förlust. Fyra år efter starten vände skutan när de hade fått en stadig kundkrets. Sevenday Finans säger själva att de vill att det skall vara smidigt och enkelt att lyfta lån, och att lånet man tar inte skall ruinera en. Nedan kommer vi gå igenom de olika tjänster banken erbjuder sina kunder, i syfte att få en tydlig överblick över bankens olika tjänster.

Läs mer:

 • Allmän information om Sevenday Bank
 • Låna pengar utan säkerhet hos Sevenday bank
 • En bank endast för lån och sparande
 • Individuella räntor på lån, olika räntor på sparande
 • Enkel inloggning på hemsidan med bank-id
 • En kundtjänst som är lätt att kontakta

 • Allmän information om Sevenday Bank

  Sevenday Bank går också under namnet Sevenday Finans AB. Det ursprungliga bolaget grundades 2007 och drevs till en början som ett helt fristående företag. Under 2017 köptes bolaget upp av Ekspres Bank Danmark. Det bolaget ägs i sin tur av det franska bolaget BNP Paribas Persona. Sevenday Bank har totalt ett 40-tal anställda. Ledningen för banken består av en VD, en kreditchef, en administrativ chef, en marknads- och försäljningschef och en ekonomichef. Banken är ett svenskt kreditmarknadsbolag. Deras verksamhet är reglerad och kontrollerad av Finansinspektionen. Fram till 2017 har banken haft över 70 000 kunder, och antalet ökar stadigt. I och med att Sevenday Finans köptes upp av ett annat bolag hoppas man på att kunna fördubbla omsättningen innan år 2020.

  Sevenday bank erbjuder flera olika tjänster till privatpersoner. Man kan både låna och spara pengar hos dem, och om det behövs erbjuder de en att samla lån på banken. Sevenday Bank har även en prismatchning. Det innebär att om man hittar ett likadant låneerbjudande hos någon annan bank i Sverige, men för ett lägre pris, så kan Sevenday eventuellt matcha det priset. De lån banken erbjuder behöver man inte ha någon säkerhet för. De har även andra tjänster för privatpersoner, exempelvis kan man öppna ett sparkonto hos banken. Sparar man pengar genom Sevenday är de skyddade av den statliga insättningsgarantin. Banken har vunnit pris för årets bank år 2015, bakom utnämningen stod tidningen Privata Affärer. I samband med den utmärkelsen fick de också priset för årets sparkonto.


  Låna pengar utan säkerhet hos Sevenday bank

  Sevenday Bank säger själva att de är experter på privatlån. De erbjuder lån på upp till 500 000 kronor. Hur mycket man får låna beror på ens kreditvärdighet. Vilken ränta man blir erbjuden handlar om samma sak. Genom att låta oss på MyLoan leta efter de låneerbjudanden åt dig går det snabbare för dig att avgöra vilken banks erbjudande som passar bäst. Vi jämför lån åt våra kunder - och med våra tjänster får du inte bara se vilka banker du kan låna av, utan du kan också se var du får den lägsta räntan och bästa avbetalningstiden. Skall man inte låna pengar utan spara pengar finns det olika sparkonton man kan öppna.


  En bank endast för lån och sparande

  Väljer man att använda sig av Sevenday bank gör man det för att man behöver ett lån eller för att man vill spara pengar. Banken har inga kreditkort likt många andra som erbjuder lån utan säkerhet. Huruvida banken planerar att börja ge ut kreditkort i framtiden är ännu oklart.


  Individuella räntor på lån, olika räntor på sparande

  Tar man ett Sevenday lån kommer banken göra en kreditupplysning på en. Den ränta man blir erbjuden baserar sig på vilken kreditvärdighet man har. Trovärdigheten man tilldelas baserar sig bland annat på civilstånd, inkomst, betalningsanmärkningar och ålder. Vill du lyfta ett lån utan säkerhet kan du låta oss på MyLoan leta reda på de bästa räntorna åt dig, istället för att själv behöva skicka in ansökningar till varje separat bank. Om du inte skall låna pengar utan istället spara hos Sevenday Bank finns det ett par valmöjligheter. Banken erbjuder både rörliga räntor och fasta räntor. De fasta räntorna brukar vara mer förmånliga, men de appliceras endast på de konton där man förbinder sig att hålla pengarna på banken under en viss tid. Bindningstiden är allt mellan 3 - 36 månader. Tar man ut pengar från kontot under bindningstiden får man betala en straffavgift.


  Enkel inloggning på hemsidan med bank-id

  När man vill komma åt sina uppgifter och tjänster på Sevenday Bank surfar man in på deras hemsida. I dagsläget har banken ingen app, däremot kan man använda hemsidan både via dator, telefon och surfplatta. Att logga in är smidigt. Man klickar på "mina sidor" som finns högst uppe till höger och fyller sedan i sina uppgifter. Det har varit möjligt att logga in med personnummer och ett lösenord, men eftersom banken vill att alla kunders uppgifter skall vara så säkra som möjligt är det bank-id som gäller. Det går att bekräfta sin identitet både med mobilt bank-id och med bank-id på fil. När man väl loggat in möts man direkt av Sevenday mina sidor, där alla ens lån och sparkonton finns listade. Genom mina sidor kan man också se vilken ränta man betalar på sina lån.


  En kundtjänst som är lätt att kontakta

  Behöver man av någon anledning komma i kontakt med Sevendays kundtjänst kan man göra det på flera olika sätt. Sevenday bank har telefontider mellan 8 - 18 varje vardag. De har speciella telefonnummer man ringer om man behöver hjälp med ett lån från Sevenday, eller om man behöver ställa frågor om sitt sparkonto. Om ärendet inte är akut kan man istället välja att skicka ett mail till banken. Dock svarar de inte på känsliga frågor genom e-post. Att kontakta varje bank enskilt när man letar efter de bästa låneerbjudandena är tidskrävande, och det är där vi på MyLoan kommer in i bilden. När man använder sig av våra tjänster gör vi hela det jobbet, och det enda man själv behöver göra är att välja mellan de olika erbjudanden man får. Det är ett betydligt roligare sätt att hitta rätt bank på!

  Här kan du läsa mer om SevenDay billån

  FAQ

  Sevenday Bank grundades 2007 av ett antal personer som tidigare arbetat på GE Money Bank och Citigroup. Från och med 2011 började bolaget göra stora vinster varje år, och antalet kunder ökade stadigt. 2017 köptes banken upp av Ekspres Bank Danmark.
  Sevenday Bank ägs av Ekspres Bank Danmark.
  Nej. I Sverige sitter medarbetarna i Kista Science Tower, men den främsta kundkontakten sker över internet och telefon. Vill man göra ett besök hos banken kan man alltid fråga om det är möjligt, men de har inga egentliga bankkontor där man sköter sina ärenden.
  Man kan komma åt sina tjänster hos banken på nätet vilken tidpunkt som helst på dygnet. Det enda man behöver göra är att logga in på "mina sidor". Kundtjänsten kan man komma i kontakt med på telefon alla bankdagar mellan klockan 8 - 18.
  Alla internetsidor är krypterade och går under säkra anslutningar. Eftersom banken lyder under Finansinspektionens tillsyn ställs det höga krav på den säkerhet de använder sig av. Pengar man sparar hos banken omfattas av den statliga insättningsgarantin, så om något skulle hända med banken får man tillbaka sina pengar.
  Vill man spara pengar hos Sevenday Bank gör man det på något av deras sparkonton. Binder man sina pengar till banken i 36 månader får man den högsta räntan som ligger på 1,50 %. Den lägsta räntan får man om man binder pengarna 3 månader. Ett annat alternativ är rörlig ränta.
  Sevenday Bank erbjuder sina kunder möjlighet att ta ett lån utan säkerhet. Det innebär att banken inte behöver veta vad pengarna skall gå till, och du behöver heller inte belåna någon av de ägodelar du redan har. Som mest kan man låna 500 000 kronor.
  När man blir erbjuden ett lån får man en individuell ränta hos banken. Vanligtvis ligger den mellan 3 - 9 %. Den ränta man erbjuds har en prisgaranti vilket innebär att om en annan bank erbjuder ett bättre villkor så matchar Sevenday det erbjudandet.
  Nej. I dagsläget har Sevenday Bank ingen app man kan ladda ner. Däremot går det bra att använda banken i mobiltelefonens eller surfplattans vanliga webbläsare. Sidorna är dock enklast att använda via en vanlig dator, så om det är möjligt rekommenderas alltid det.
  Kundtjänsten hos Sevenday Bank kan man komma i kontakt med på telefon, på mail eller genom att skicka ett fax eller mms. Vanligtvis har de snabba svarstider. Alla känsliga uppgifter hanteras endast över telefon för att alla kunders säkerhet skall vara så hög som möjligt.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001