Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån här!
kr

0 kr/månad

Spring Finance

Spring Finance är ett låneinstitut med fokus på smidiga ansökningsprocesser och snabba lånebesked. Spring Finance lån finns att söka på upp till 350 000 kr och du kan låna till vad du vill, helt utan säkerhet. Spring Finance ränta sätts alltid individuellt. Många tar lån för att lösa in och samla lån på ett och samma ställe. Men du kan självklart låna till helt andra saker om du vill det. Kanske drömmer du om en ny båt, en resa med familjen eller så behöver du göra en tillbyggnad på sommarstället.

Spring Finance är ett varumärke som tillhör det svenska bankaktiebolaget Bluestep Bank. Bolaget står under finansinspektionens tillsyn och har rätt att bedriva bankverksamhet. Styrelsen sitter i Stockholm och det gör även Spring Finance-kontoret.

Läs mer:

 • En lösningsorienterad uppstickare
 • Vilka lån kan Spring Finance erbjuda?
 • Har Spring Finance bank- eller kreditkort?
 • Låna till din dröm hos Spring Finance
 • Spring Finance i all enkelhet
 • Kundtjänst och support hos Spring Finance

 • En lösningsorienterad uppstickare

  Varumärket Spring Finance tillhör Bluestep Bank AB som grundades 2004. Idén var att nischa in sig på privathushåll som av olika anledningar inte kan få bolån av de traditionella storbankerna. Fokus skulle inte ligga på historiken hos kunden, utan den nuvarande situationen och de framtida möjligheterna. Idag har banken totalt cirka 60 000 kunder, varav 16 000 är bolånekunder. De övriga kunderna har privatlån eller sparkonton och där kommer Spring Finance in som en del av verksamheten. Alla kunder, även de som har bolån, måste amortera på sina lån. Det tillvägagångssättet har man haft sedan 2010 och var då rätt ovanligt bland bankerna, då man kunde låna och endast betala räntorna. Banken expanderade så småningom till Norge och har numera en etablerad verksamhet även där. Deras sparkonton i respektive land är en populär lösning som lockar många kunder.

  Huvudkontoren ligger i Stockholm, Helsingborg och Oslo. Antalet anställda är uppe i cirka 200 personer. Man har en expansiv syn på verksamheten och har successivt utökat med nya delar i bolaget. Att erbjuda ett alternativ till de traditionella bankerna har varit ett framgångsrikt koncept för Bluestep och Spring Finance. Man har ett väletablerat samarbete med branscher som berör finanser och lån, bland annat fastighetsmäklare, skuldindrivning, budgetrådgivare och annan konsultverksamhet. Spring Finance har fått i uppgift att sköta privatlån som inte är relaterade till bostadsköp. Det är mindre lån det gäller, såsom billån, renovering eller kanske en drömresa. För att godkännas för ett Spring Finance lån krävs att du är minst 18 år, är folkbokförd i Sverige och inte har skulder hos kronofogden. Du ansöker direkt på deras hemsida och där kan du även se vad en Spring Finance ränta ligger på i dagsläget.


  Vilka lån kan Spring Finance erbjuda?

  Spring Finance erbjuder privatlån på upp till 350 000. Låntjänsten är utvecklad av Bluestep Bank för att du enkelt ska kunna ansöka om ett lån online, utan krångliga ansökningsprocesser eller bankmöten. Du kan också söka lån via deras kundtjänst i telefon om du vill. Du hittar Spring Finance kontakt i menyn på deras hemsida. Vi på MyLoan kan hjälpa dig att ansöka om lån hos Spring Finance eller någon annat låneinstitut. Vi skickar förfrågningar till flera aktörer och du kan sedan, när du fått in svaren, jämföra uppgifterna i lugn och ro. Att själv göra de här jämförelserna kan vara besvärligt och tidskrävande. Hos oss på MyLoan tas dessutom endast en kreditupplysning. Du slipper alltså att få en massa förfrågningar och därmed minska din kreditvärdighet. Det är dessutom alltid viktigt att jämföra lån från ett antal långivare, eftersom räntan kan variera stort mellan bankerna.


  Har Spring Finance bank- eller kreditkort?

  Spring Finance erbjuder dig lån för att exempelvis förverkliga en dröm, renovera lägenheten eller bygga ut huset. Varken Spring Finance lån eller dess ägare Bluestep Bank har några kredit- eller bankkort att erbjuda, utan pengarna förs över till ditt personkonto när ditt lån blivit beviljat. Sedan använder du det Visa- eller Mastercard-kort du redan har kopplat till ditt eget konto. Pengarna betalas ut till dig direkt efter att lånet blivit beviljat. Även om huvudbolaget Bluestep är en bank, så har de också avstått från att ha någon form av kort. Huvudverksamheten är banklån av olika slag, men banken erbjuder också några sparformer för den som är intresserad.


  Låna till din dröm hos Spring Finance

  När det gäller räntor så ligger Spring Finance ränta som lägst på 4,45 %. Den exakta räntan du kommer att erbjudas beror på hur din ekonomiska situation ser ut när du ansöker. De har också något som kallas räntegaranti. Det innebär att om du erbjudits ett lån med lägre ränta än hos dem, så matchar de den, ner till deras egen lägsta möjliga ränta. Räntegarantin åberopar du senast fem dagar efter beviljat lån. Den högsta summan du kan låna är 350 000.


  Spring Finance i all enkelhet

  Spring Finance har inga extra funktioner eftersom man inte är någon bank i ordets rätta bemärkelse. Det fins alltså ingen Spring Finance logga in på hemsidan, där du kan nå en internetbank-funktion. Det finns inte heller dosor, skrapkoder, BankID, appar eller liknande. Men Spring Finances hemsida är responsiv, det vill säga den anpassar sig efter mobila enheter. Så du kan enkelt besöka sidan från mobilen eller surfplattan om du vill. Du kan till och med ansöka om lånet från dessa enheter om du föredrar det. Det är enkelt och bekvämt att på mobilen läsa all information om Spring Finance ränta och andra uppgifter du vill ha fram. Ägaren Bluestep Bank har däremot inloggning med BankID eller Mobilt BankID till deras sparkonton. Du loggar in via hemsidan med e-legitimationen och sätter in eller tar ut pengar direkt till ditt personkonto från ditt sparkonto på Bluestep.


  Kundtjänst och support hos Spring Finance

  Behöver du kontakta Spring Finance finns det flera sätt att göra det på. Du kan skriva till dem via e-post, eller om du behöver skicka bilagor och dokument, med vanligt brev. Vill du diskutera Spring Finance ränta eller ett Spring Finance lån, kan du kontakta dem per telefon. De har generösa öppettider: måndag till fredag 09-19.00. Du kan alltså vara trygg med att du hinner nå dem under dagen även om du har ett intensivt schema. Är du redan kund hos dem men vill förlänga löptiden på lånet, ha en betalningsfri månad eller ansöka om ett tilläggslån, går det smidigt och snabbt att göra det per telefon. En handläggare finns alltid snabbt till hands så att du kan få hjälp med dina frågor och funderingar. Och vi på MyLoan hjälper dig initialt att få fram information om räntor och amorteringar, från Spring Finance eller någon av de andra aktörerna.


  FAQ

  Låneinstitutet Spring Finance är en del av Blustep Bank AB som grundades 2005. Verksamheten har successivt utökats till olika verksamheter. Spring Finance sysslar enbart med små eller mellanstora personlån, medan moderbolaget Bluestep även har sparmöjligheter.
  Spring Finance ägs av Bluestep Bank AB. Banken erbjuder bostadslån, sparmöjligheter och privatlån, däribland via deras tjänst Spring Finance. Den utvecklades för att kunder på ett enkelt sätt ska kunna ansöka om lån direkt online.
  Ja, Spring Finance har ett kontor som ligger mitt i centrala Stockholm. Besöksadressen är Sveavägen 163, med ingång från Ynglingagatan 18. Det är enklast att nå dem per telefon eller kontakta Spring Finance via e-post.
  Spring Finance har generösa öppettider om du behöver prata med en handläggare. Kundtjänst svarar på samtal 09-19 måndag till fredag. Öppettiderna för helger och röda dagar finns lättillgängligt i menyn på deras hemsida under "öppettider".
  Spring Finance har ingen egen internetbank. Man ansöker smidigt via hemsidan eller per telefon och får sedan pengarna utbetalda på sitt personkonto när allt är klart. Ägaren Bluestep Bank AB har däremot en internetbank för sin sparkonton.
  Spring Finance har inga egna sparformer. Men vill man ha ett bra sparkonto kan man titta närmare på ägaren Bluestep Banks olika sparformer. Man kan välja mellan två typer av sparkonton: fasträntekonto eller ett med rörlig ränta.
  Spring finance har privatlån på upp till 350 000 kronor. Du får låna till vad du vill. Kanske behöver du lösa och samla lån på ett och samma ställe. Eller så vill du vill du köpa nya möbler, renovera eller åka på semester. Du väljer.
  Räntan på Spring Finance ligger mellan 4,45% och 29,5%. Vilken ränta du får prövas individuellt och beror på dina inkomster och andra ekonomiska förutsättningar. Genom vår lånetjänst på MyLoan kan du ta reda på vilken ränta just du får.
  Nej, Spring Finance har ingen app, eftersom det är en lånetjänst med endast en typ av lån till förfogande. Men det finns en mobil version av hemsidan och du kan till och med ansöka om lån därifrån, om du vill.
  Spring Finance har flera olika sätt att komma i kontakt med kundtjänst. Du kan e-posta dem när du vill. På vardagar mellan 09-19 finns det alltid en handläggare som är redo att hjälpa dig och svara på frågor.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001