Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Svea Ekonomi

Den svenska Svea Ekonomi-koncernen består av tre olika finansiella aktiebolag: Svea Ekonomi bank, Svea inkasso och Payson. Verksamheten finns i ett flertal europeiska länder och de har tjänster som riktar sig både mot företag och privatpersoner. Huvudkontoret ligger på samma plats där det grundades för cirka 30 år sedan, i Solna.

Svea Ekonomi bank för privatpersoner erbjuder valutaväxling, giroservice, sparkonton samt olika lån. Deras lån skiljer sig en del åt jämfört med de lån man får från andra större banker. Det går till exempel att låna även om man har en betalningsanmärkning och man kan även ansöka om att få en amorteringsfri period om man behöver det. Detta gör man i samband med ansökan om ett nytt lån. Svea Ekonomi säger själva att de erbjuder ett personligare alternativ till banken.

Läs mer:

 • Från inkasso till finansiering
 • Lån och sparande för privatpersoner
 • Ett sparkonto utan något betalkort
 • Fördelaktig effektiv ränta på lån och sparande
 • Se transaktioner och saldo på Mina sidor
 • Ring, maila eller besök deras kontor

 • Från inkasso till finansiering

  Svea Ekonomi är en privatägd koncern som grundades 1981. När de bildades var deras affärsidé främst att sköta hanteringen av inkasso åt ett större bolag och fram till 1986 marknadsförde de enbart Svea Inkassos tjänster. Senare år 1986 startade de upp en försäljningsorganisation och då började kunderna strömma till. Vid denna tidpunkt hade de åtta anställda. 1987 blev Svea Ekonomi verksamma inom finansiering och fakturaadministration. Idag har de ca 7000 kunder och 620 anställda. År 2014 blev det offentliggjort att koncernen hade köpt alla lånefordringar från finansföretaget Exchange Finans. Senare samma år tog koncernen över hela de återstående resterna av Exchange Finans verksamhet som bestod av valutaväxling och giroservice.

  Den 12:e april 2011 tecknade Svea Ekonomi ett femårigt avtal med den allsvenska fotbollsklubben AIK. Då blev de klubbens officiella samarbetspartner och sedan dess har deras verksamhetsnamn funnits med på AIK:s matchtröjor. Samarbetet innefattar både fakturafrågor och sponsring. Dessutom har Svea Ekonomi bank hjälpt till med att skapa ett system för delbetalning för klubbens webshop. Utöver sin kärnverksamhet inom fakturahantering och finansiering arbetar även Svea Ekonomi bank med sponsring och CSR (Corporate Social Responsibility). I det arbetet har de valt att fokusera på två olika områden: idrott och utbildning. Utöver sitt samarbete med AIK stödjer Svea även mindre idrottsgrupper. De har även varit huvudsponsorer för travloppet Elitloppet som hålls på Solvalla. Inom området utbildning besöker koncernens utbildningsteam gymnasieskolor och föreläser om hur ungdomarna bör sköta sin ekonomi när de tar steget ut i vuxenvärlden.


  Lån och sparande för privatpersoner

  För privatpersoner erbjuder Svea Ekonomi bank bolån, privatlån och skuldsaneringslån. Det maximala beloppet som man kan få låna genom bolånet är 5 miljoner kronor eller upp till 75 % av marknadsvärdet. Privatlånet har ett minimibelopp på 2 000 kronor och ett maximibelopp på 400 000 kronor. Denna typ av lån kallas även för konsumentlån och kan användas till vad som helst. Med hjälp av skuldsaneringslånet kan man samla lån från olika fordringsägare för att skapa ett enda stort lån. Det ger en lägre månadskostnad och lånet utformas efter den sökandes situation. Här på MyLoan kan du enkelt jämföra olika lån från Svea Ekonomi för att se vilket som passar dig allra bäst. Till skillnad från många andra stora banker erbjuder Svea Ekonomi lån även till privatpersoner som har betalningsanmärkningar. Svea Ekonomi erbjuder även två typer av sparkonton: Sparkonto och Kapitalkonto.


  Ett sparkonto utan något betalkort

  Svea Ekonomi erbjuder inte några betalkort eftersom deras verksamhet är fokuserad på valutaväxling, giroservice, finansiering och fakturaadministration. Har man till exempel satt upp ett sparkonto med Svea Ekonomi bank kan man bara ta ut pengar till ett föranmält bankkonto eftersom det inte finns ett bankkort kopplat till kontot. Att det enbart är ett sparkonto och inte ett transaktionskonto är anledningen till att de kan erbjuda en så pass hög ränta till sina kunder. Alla insättningar till sparkontot eller kapitalkontot sker genom bankgiro. Det går inte heller att göra sina återbetalningar på ett lån genom bank- eller kreditkort, utan det är enbart betalningar genom bankgiro som stöds. Vill du hellre få ett lån hos en bank som erbjuder betalkort kopplat till kontot kan du använda dig av informationen här på MyLoan för att hitta den perfekta lösningen för dig.


  Fördelaktig effektiv ränta på lån och sparande

  Svea Ekonomi har räntegaranti, vilket innebär att låntagare ska få den mest fördelaktiga effektiva räntan på lånet. Erbjuds låntagaren samma typ av lån med en lägre ränta hos en annan långivare ska Svea alltså sänka sin ränta. Detta gäller enbart för "Konsumentlånet". För de andra lånen beräknas räntan individuellt och baseras på de uppgifter som låntagaren uppger vid sin ansökan. På deras sparkonto får man avkastning från den första kronan. Från och med den 1:a december 2017 är sparräntan på sparkontot 0,65 %. Kapitalkontot har en sparränta på 0,95 % och kontot har inte fast ränta utan den ligger alltid 0,30 % högre än vad man får på sparkontot.


  Se transaktioner och saldo på Mina sidor

  På Svea Ekonomi kan du hantera dina sparkonton och lån genom att logga in på Mina sidor. När man har loggat in kan man se aktuellt saldo, transaktioner och deklarationsuppgifter. Inloggningen på Svea Ekonomi Mina sidor sker genom BankID eller genom att man fyller i sitt användarnamn och lösenord. Detta är inte som en vanlig internetbank och man kan till exempel inte göra överföringar eller betala räkningar genom kontot. Utöver Svea Ekonomi lån och sparkonton finns det även tjänster i deras utbud som används av olika företag. Konsumenter kan till exempel välja att betala olika köp i fysiska butiker och webbutiker genom fakturor. Svea Ekonomi bank sköter även olika företags inkasso. Har man fått en faktura eller ett inkassokrav från Svea loggar man in under den aktuella avdelningen på Mina sidor.


  Ring, maila eller besök deras kontor

  Svea Ekonomi bank har många olika kontaktvägar för sina kunder. Det går att ringa till deras kundtjänst på nummer 08 - 735 29 40. Den har öppet måndag till torsdag från 9.00 till 16.00. Vill man hellre maila kan man göra det till info@sveadirekt.se. Det går även att besöka något av deras kontor om man vill växla valuta, skicka pengar till utlandet eller betala räkningar. Deras kontor ligger utplacerade i mellersta och södra Sverige och genom deras hemsida kan du hitta en karta som visar var ditt närmaste kontor ligger. Måste du få svar på något om ett lån som du har tecknat med Svea Ekonomi bank kan du kontakta oss på MyLoan. Vår kundtjänst har öppet på vardagar 08.00 till 17.00 och du når oss på nummer 08 - 51 000 050.

  Här kan du läsa mer om Svea Ekonomi billån

  FAQ

  Svea Ekonomi-koncernen grundades år 1981 i Solna av Lennart Ågren. Från början drevs enbart verksamheten Svea Inkasso, men 1987 utvecklades verksamheten och Svea Ekonomi blev en del av verksamheten. År 2012 köpte Svea Ekonomi AB företaget Payson AB som också blev en del av den växande koncernen.
  Lennart Ågren är ägare och VD för Svea Ekonomi.
  Svea Ekonomi har kontor där man kan göra olika ärenden som att växla valuta, skicka pengar till utlandet eller betala räkningar. Kontoren ligger utspridda i mellersta och södra Sverige. Huvudkontoret ligger på Evenemangsgatan 31, Arenastaden i Solna, men de tar bara emot förbokade besök och har ingen kundmottagning.
  Svea Ekonomis kontor har olika öppettider, men de flesta har öppet måndag till lördag från klockan 10.00 till 18.00. På Svea Ekonomis hemsida kan man se vilka öppettider ens lokala kontor har. Deras kundtjänst på telefon har öppet måndag till torsdag från 9.00 till 16.00.
  För att komma in till sitt konto på Mina sidor används antingen BankID eller användarnamn och lösenord. Informationen som finns tillgänglig när man är inloggad, som till exempel transaktionshistorik och detaljer om lånet, är krypterad. Detsamma gäller för alla detaljer som man skickar vid en låneansökan.
  På Svea Ekonomi kan man spara på två olika konton: Sparkonto och Kapitalkonto. För att kunna öppna ett kapitalkonto måste man först ha ett sparkonto. Placerar man sina pengar på sparkontot kan man göra transaktioner, men placerar man dem på kapitalkontot är de låsta.
  Svea Ekonomi har tre olika typer av lån som privatpersoner kan ta del av: konsumentlån, bolån och skuldsaneringslån. Konsumentlånet kan man använda till vad man vill. Det går till exempel att köpa bil, båt eller resor för lånet. Skuldsaneringslånet har utformats för att hjälpa människor som är tungt skuldsatta.
  Räntan som läggs på de olika lånen sätts individuellt och är baserad på låntagarens ekonomiska situation. För konsumtionslånet tillämpas garantiränta vilket innebär att den alltid är lägst på marknaden. På sparkontot ligger räntan på 0,65 % idag och kapitalkontot har alltid en ränta som är 0,30 % högre än den på sparkontot.
  För tillfället har inte Svea Ekonomi en app som privatpersoner kan använda sig av. För företag har koncernen utvecklat en hel del olika appar och de har även en tjänst där de bygger skräddarsydda appar med betalningslösningar för olika verksamheter.
  Svea Ekonomis kundtjänst består av support genom telefon och e-post. Det kostar lika mycket att ringa till dem som till ett vanligt lokalnummer. Det går även att besöka ett av deras kontor. Dessutom finns det en detaljerad FAQ på deras hemsida där de vanligaste frågorna besvaras.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001