Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Villabanken

Villabanken är ett samarbete mellan Villaägarnas Riksförbund och Lån & Spar Bank. Du måste vara medlem i riksförbundet för att kunna ta del av deras utbud. Man erbjuder idag många olika tjänster inom lån, sparande och kort. Du har stora möjligheter att hitta ett lån som passar utifrån den situation du befinner dig i. Man kan alltså säga att det är fråga om en aktör med stora resurser och en bred kundgrupp.

Att man erbjuder så heltäckande tjänster inom bank och finans innebär att man, för många kunder, blir ett alternativ till de svenska storbankerna trots att man är en nyare aktör på marknaden. Vår förhoppning med den här recension är att du ska kunna bilda dig en uppfattning om ifall detta är en bank som passar just dina önskemål och behov.

Läs mer:

 • Grundläggande fakta om banken
 • Lån och sparprodukter hos Villabanken
 • Villabanken erbjuder MasterCard och sparkonto
 • Ett lån med flera räntor
 • Så använder du Villabankens internetbank
 • Stor satsning på personlig service

 • Grundläggande fakta om banken

  Tidigare har ett fåtal aktörer dominerat finansmarknaden fullständigt men idag finns många långivare att välja mellan. Vissa av dem väljer att nischa in sig på specifika målgrupper. Villaägarnas Riksförbund som står bakom Villabanken är en partipolitiskt oberoende organisation med just villaägare som målgrupp. Att bredda verksamheten och även erbjuda medlemslån var ett naturligt steg eftersom en mycket stor majoritet av alla villaägare har belånade bostäder och kan vara i behov av att investera i sina hem. Lån & Spar Bank är en dansk finansjätte som grundades redan 1880. Privatpersoner är deras huvudsakliga område, man erbjuder full service online men har också ett 20-tal fysiska kontor i Danmark. Idag satsar Lån & Spar Bank på att inleda samarbeten med organisationer och fackförbund. Villabanken är resultatet av ett sådant samarbete.

  Till skillnad från många andra nya aktörer på finansmarknaden har inte Villabanken behövt satsa allt för stora resurser på att nå ut med information om sin existens. Man har istället kunnat koncentrera sig på den stora men väl inringade målgrupp som utgörs av Villaägarnas Riksförbunds medlemmar. Detta är en målgrupp som har ett stort intresse för lån med fina villkor. Det faktum att man som låntagare, via sitt medlemskap i organisationen, faktiskt kan utöva visst inflytande över de finansiella tjänsterna är något många uppskattar mycket. Ett villabanken lån har ofta förmånlig ränta och en annan fördel är att man satsar på att ge personlig service och tydlig information om alla sina tjänster. Det är helt enkelt fråga om en bank som många upplever som trygg och pålitlig. En bank som finns till för medlemmarna.


  Lån och sparprodukter hos Villabanken

  I dagsläget är det inte traditionella bolån som är det stora verksamhetsområdet. Istället erbjuder Villabanken ett medlemslån där det högsta beloppet man kan låna är 350 000 kronor och där den längsta återbetalningstiden är 12 år. Man konkurrerar alltså inte med storbankerna om bolånekunder. Det är dock ett attraktivt lån för den som vill renovera en fastighet eller kanske köpa en ny bil. Att man har en fast inkomst på 250 000 kronor om året är ett av grundkraven för att man ska få teckna ett medlemslån. Däremot behöver man ingen säkerhet. Det går inte att teckna detta lån om man har betalningsanmärkningar. Medlemslånet marknadsförs som ett bra alternativ för den som vill lösa dyra småkrediter.


  Villabanken erbjuder MasterCard och sparkonto

  Villabanken är inte bara en renodlad kreditgivare utan kan, som vi redan varit inne på, erbjuda en stor del av de finansiella tjänster som ett hushåll kan tänkas behöva i vardagen. Du kan till exempel sätta in pengar på ett sparkonto med ränta. Du kommer åt ditt konto via Villabanken internetbank. Man utfärdar även ett MasterCard kreditkort för den som fyllt 18 år, saknar betalningsanmärkningar och har en fast inkomst på minst 200 000 kronor. Med ett MasterCard kan du göra uttag i hela världen och betala direkt med kortet i de flesta butiker. När vi skriver denna recension är den maximala kreditgränsen satt till 50 000 kronor. En fördel med detta kort är att det ger tillgång till ett stort antal erbjudanden inom många olika områden.


  Ett lån med flera räntor

  Villabanken har som vi redan beskrivit i grunden bara ett låneerbjudande som sedan anpassas utifrån vad man behöver. Det är också lätt för dig som utnyttjar jämförelsetjänsten här på Myloan att se hur Villabankens räntor står sig jämfört med den ränta du kan få hos en annan kreditgivare. Villabankens lån erbjuds endast till dig som äger en fastighet, det vill säga till dig som är hus- eller villaägare. Lånar man väldigt små belopp får man ta med i beräkningen att medlemskapet i Villaägarnas Riksförbund är en fast kostnad som uppgår till 395 kronor om året (uppgift från 2017).


  Så använder du Villabankens internetbank

  Denna bank låter dig logga in på ditt konto via BankID oavsett var i världen du befinner dig. Ett BankID är en elektronisk ID-handling som fungerar på samma sätt som till exempel ett pass eller körkort. Om man inte redan har ett Bank ID hos sin ordinarie bank ingår det när man tecknar avtal med Villabanken. Du behöver bara gå in på deras hemsida och klicka på "logga in". Väl inloggad på ditt konto kan du få den information du behöver om alla aktuella transaktioner och om ditt aktuella saldo. För att få hjälp med upplysningar om villabankens ränta på ett lån och andra erbjudanden behöver du dock inte vara inloggad på ditt konto utan allt finns direkt på deras hemsida. Via tjänsten Betalo kan du betala räkningar med deras betalkort.


  Stor satsning på personlig service

  Bankens kundservice tar emot frågor om till exempel lån och ränta via telefon måndag till fredag 10-17, svensk tid. Du kan även nå dem via e-post och snabbt få svar kring ditt ärende. Vill du spärra ett kort kan detta göras på ett smidigt sätt dygnet runt, oavsett om du befinner dig i Sverige eller i utlandet. Så långt är det ungefär samma servicegrad som man kan räkna med från en bank. Vissa storbanker är faktiskt ännu mer tillgängliga. Det finns dock en sympatisk tanke som tycks vara genomgående för Villabankens kundarbete. Det handlar om att alltid ge personlig rådgivning och service utifrån vad som är bäst för kunden. Det är inte alltid man upplever det i kontakt med en större bank.

  Här kan du läsa mer om Villabanken billån

  FAQ

  Villabanken grundades 2008 av organisationen Villaägarnas Riksförbund och den danska banken Lån & Spar Bank. Ett intressant samarbete mellan en medlemsdriven organisation och en traditionell bank. På kort tid har man kunnat etablera sig som ett seriöst alternativ när det gäller ett flertal finansiella tjänster.
  Villabanken ägs av danska Lån & Spar Bank.
  Villabanken har i dagsläget inget kontor för kunder som du kan besöka för att göra vanliga bankärenden. Banken passar därför bäst om du är van vid att sköta stora delar av din ekonomi online. Däremot finns det en postadress i Malmö.
  Villabanken har alltså inget fysiskt kontor du kan besöka för att till exempel betala räkningar eller sätta in pengar men internetbanken är givetvis öppen dygnet runt. Det är bara deras kundtjänst som har fasta öppet tider. Mer om dem på annan plats i denna recension.
  Villabanken samarbetar med 3D secure vilket innebär att man på vissa handelsplatser online verifierar sitt köp med hjälp av sms. Givetvis krypteras alla kunduppgifter och vi bedömer att banken har fullt tillfredsställande säkerhet. Precis som alla seriösa aktörer i branschen.
  Villabanken erbjuder ett servicekonto som omfattas av insättningsgarantin. Pengarna är inte bundna och du kan göra så många uttag du vill. Räntan var dock bara 0.2 % när vi gjorde vår recension och det är snarare ett buffertkonto än en bra sparform.
  Villabanken har ett lån man kallar medlemslån med ett flexibelt upplägg avseende sådant som återbetalningstid och storleken på lånebeloppet. Medlemslånet ersätter mer specifika lån och kan användas till det mesta. Du kan även, så att säga, låna pengar via det kreditkort (MasterCard) som banken utfärdar.
  Vilken ränta du får på ett lån från Villabanken beror på vilka val du gjort när du tecknade lånet. Det kan handla om allt från strax under 3.5 till närmare 10 %. Via Villabankens hemsida får du snabbt information om vad som gäller utifrån vad behöver för lån.
  Villabanken verkar inte ha satsat på att utveckla en särskild app. Man tar del av sitt konto och deras tjänster online via mobilt Bank ID. En av fördelarna med appar är att innehållet då ser bra ut även när man använder en mobil enhet med liten skärm.
  Villabanken erbjuder varken live chatt eller särskilt generösa öppettider när du kontaktar dem via telefon. Det är i princip vanlig kontorstid som gäller. Kvalitén på supporten anser vi dock är mycket bra. Man blir personligt bemött. Du kan även nå dem via mail eller vanlig post.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001