Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Wasa Kredit

Wasa Kredit är ett svenskt finansbolag och helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank. Affärsidén går ut på att vara en finansieringstjänst med fokus på vissa områden så som billeasing, avbetalning i butik och maskinfinansiering. Wasa är alltså i huvudsak inriktade på företagsmarknaden. Bolaget erbjuder sina tjänster dels via samarbetspartners, bland annat bilhandeln, och dels direkt till kund, både på företags- och privatmarknaden.

Ursprunget till Wasa Kredit är Wasa försäkringar som 1993 blev Wasa Bank genom ett uppköp av Bohusbanken. 1998 köptes bolaget sedan upp av Länsförsäkringar, Wasa Bank uppgick i Länsförsäkringar Bank och resten blev ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringsgruppen. På hemsidan, Wasa Kredit mina sidor, kan kunderna logga in och uträtta sina ärenden, exempelvis se vilken ränta de har på sin avbetalning eller på sin billeasing. På hemsidan finns även en "Tycka-till"-knapp där man kan lämna synpunkter.

Läs mer:

 • Så fungerar finansieringstjänsten
 • Att leasa företagsbilen genom Wasa Kredit
 • Wasa Kredit lån till företag
 • Wasa Kredit köper företagets fakturor
 • Ta ett privatlån hos Wasa Kredit
 • Ansök om kreditkort hos Wasa Kredit

 • Så fungerar finansieringstjänsten

  Wasa Kredit har riktat in sig på att hjälpa företag med säljande verksamheter, så att dessa kan erbjuda sina kunder köp genom avbetalning. Man fokuserar på branscher som säljer kontorsutrustning samt restaurang- och detaljhandeln, som man erbjuder skräddarsydda lösningar till. På detta sätt stärker man också företagskundernas införsäljning till sina egna kunder. Genom att kunna erbjuda en enkel och snabb finansiering vid köptillfället underlättas affären. Om man anlitar Wasa Kredit för denna tjänst får man som företag en kunnig kontaktperson som ger stöd och coachar genom hela försäljningskedjan, samt delar med sig av sitt kunnande. Det säljstöd som Wasa tillhandahåller har, förutom gedigen branscherfarenhet, även stor lokalkännedom, det vill säga vet vad som gäller på den plats där företaget bedriver sin verksamhet. Förutom säljstöd kan Wasas företagskunder också få hjälp med kampanjupplägg och skyltning.

  Avbetalning genom Wasa Kredit går till så att företag anslutna till Wasa får tillgång Wasa Kredit Mina sidor, som är ett enkelt, digitalt och snabbt säljstöd. När företagets kunder i sin tur vill göra ett köp och betala genom avbetalning, görs en kreditansökan via Mina sidor. Både företaget och köparen får direkt besked på skärmen om avbetalningsansökan är godkänd eller inte. Efter kreditprövningen kan ett avtal om avbetalning skrivas med köparen på plats, och köparen kan även välja att e-signera sitt avtal med hjälp av Mobilt BankID för ökad trygghet. Även e-signeringen sköts genom Wasa Kredit Mina sidor. I lösningen finns firmateckningskontrollen integrerad och man slipper kompletteringar i efterhand som skulle ha försenat köpet. Wasa Kredit betalar nu snabbt köpet till sin företagskund och tar samtidigt över faktureringen direkt till köparen.


  Att leasa företagsbilen genom Wasa Kredit

  Billeasing är ett förmånligt sätt för en företagare att skaffa bil utan att binda kapital och ett bra alternativ till Wasa Kredit billån. Om man behöver leasa en bil till sitt företag kan man vända sig till Wasa Kredit istället för till en bilhandlare, Wasa är inte märkesberoende och har bra avtal med de flesta biltillverkare. Man kan när som helst under leasingperioden byta bil och ett eventuellt överskott tillfaller företagskunden. Att leasa företagsbilen underlättar företagandet; det blir lättare att budgetera, halva momsen är avdragsgill och man kör en ny och säker bil. Den leasade bilen utgör säkerheten för leasingavtalet och avtalstiden är oftast 36 månader, och under denna tid betalar man ränta. Även som leasingkund får man en kunnig kontaktperson, fri rådgivning samt rabatter på exempelvis bränsle och däck, förutom bra villkor för service och reparation.


  Wasa Kredit lån till företag

  Företag kan ansöka om ett Wasa Kredit lån via webben. Anledningarna kan vara många; man vill expandera verksamheten, göra en större investering som till exempel en renovering eller öka likviditeten i företaget. För att komma ifråga för ett Företagslån hos Wasa Kredit måste man vara ett aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma samt omsätta över 700 000 kronor. Företagets säte ska vara i Sverige och ha en svensk styrelse. Man kan låna mellan 50 000 och 350 000 kronor till en förmånlig ränta på mellan 4,45 och 9,95 %, med en amorteringstid på som längst 5 år. Räntan sätts individuellt efter att kreditbedömningen är gjord och man får snabbt besked direkt på skärmen. Efter det skickas avtal ut till den nya kunden för påskrift, och utbetalning till ett bankkonto hos Länsförsäkringar Bank sker efter några dagar. Även i detta fall har man sedan all info på mina sidor.


  Wasa Kredit köper företagets fakturor

  Wasa Kredit har även tjänsten fakturaköp, vilket innebär att ett företag överlåter sina fakturor till Wasa mot en ersättning. Förutom att företaget slipper tidskrävande administration så försvinner fodran ur balansräkningen, likviditeten ökar och företaget slipper den kreditrisk som det innebär att sälja sina produkter via faktura. Särskilt för ett mindre företag som behöver ha ett bra kassaflöde innebär detta fördelar. Att sälja sina fakturor är även fördelaktigt för verksamheter med långa betalningstider eller som har säsongsbunden orderkapacitet. Genom att sälja sina fakturor kan ett företag minska kreditrisken då obetalda fakturor kan minska dess kreditvärde. Det går till så att företaget laddar upp originalfakturan på Wasa Kredit mina sidor där en snabb kreditbedömning görs. När fakturan är godkänd betalar Wasa den till företagskunden som också får en likvidavräkning via e-post. Att använda Wasa Kredit mina sidor är ett snabbt och enkelt sätt att sälja sina fakturor.


  Ta ett privatlån hos Wasa Kredit

  Ett lån hos Wasa Kredit kan man även ansöka om som privatperson. Direktlån är ett privatlån utan säkerhet på upp till 350 000 kronor. För att få ett privatlån finns det några grundförutsättningar som man måste uppfylla: man måste vara minst 20 år, fast anställd, varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år samt inte ha några betalningsanmärkningar. Ansöker gör man direkt på webben och besked får man efter några minuter när kreditbedömningen är genomförd. Räntan sätts individuellt och bestäms av lånebeloppet och uppskattad återbetalningsförmåga. Signering görs enkelt med hjälp av Mobilt BankID och normalt har man pengarna på kontot inom några dagar. Om man har många smålån kan man även samla lån dem hos Wasa Kredit, man kan genom detta få en lägre månadskostnad och bättre villkor. På Wasa Kredits "mina sidor" har man bra koll på sina månadsbetalningar och avtalsvillkor. Alla lån kan kostnadsfritt hel- eller delbetalas tillbaka i förtid.


  Ansök om kreditkort hos Wasa Kredit

  Wasa Kredits kreditkort heter Gustav och har en kreditgräns på upp till 100 000 kronor samt 58 dagars räntefria köp och uttag. Med kortet har man möjlighet att dela upp sina betalningar samt betala sina räkningar. 6 försäkringar ingår, bland annat ett reseskydd om du betalar minst 75 % av resan med kortet. Skyddet inkluderar avbeställningsskydd samt bagage- och personförsening. I kortets övriga köpförsäkringar ingår ett internetköpskydd, som tryggar leveransen vid internetköp. Dessutom ingår 90 dagars prisgaranti om man hittar en identisk vara i en annan butik till ett billigare pris, samt förlängd garanti i 2 år utöver tillverkarens garanti. Ansöka om kortet gör man via webben och signerar med hjälp av Mobilt BankID. Ränta sätts utifrån den samlade kreditbedömningen som görs på webben direkt vid ansökningstillfället. Via Wasa Kredit mina sidor kan man hålla kolla på sina köp och transaktioner och i Gustavshopen finns bra rabatter och erbjudanden.


  FAQ

  Wasa Kredit är ett svenskt finansbolag med specialisering på olika slags avbetalningsfinansiering till företagskunder och samarbetspartners. Det kan gälla både fordonshandel, dator- och kontorshandel eller maskinhandel. Man erbjuder även olika former av leasing. En mindre del av verksamheten vänder sig till privatpersoner, främst genom erbjudanden av lån och kontokortskrediter.
  Wasa Kredit ägs av Länsförsäkringar Bank.
  Ja, Wasa Kredit finns visserligen över hela Sverige, men har bara kontor i Göteborg, Stockholm, Växjö, Malmö, Örebro och Umeå. Huvudsakligen är Wasa Kredit en internetbank, där kunderna kan sköta alla sina åtaganden och sina kontakter med banken digitalt, med hjälp an en säker inloggning.
  Wasa Kredit har öppet när kundtjänsten är öppen, vardagar mellan 9 och 17. Banken har få kontor så övrig tid hänvisas kunderna till hemsidan där man kan ansöka om lån eller efter inloggning sköta sina ärenden, men dessa expedieras inte förrän kundtjänsten åter är öppen.
  Hos Wasa Kredit måste privatkunder som har Direktlån, kreditkort, leasingavtal eller avbetalning logga in med Mobilt BankID, detta för en säker inloggning. Företagskunderna däremot måste ha en firmatecknare som ansöker om det första kontot, efter detta kan kunden själv skapa nya konton till sina medarbetare/kollegor. Ansökningsformuläret för företag måste bevittnas.
  Wasa Kredit erbjuder inte några sparkonton utan fokuserar på lånemarknaden. På sin hemsida har man en hel avdelning, den så kallade Låneskolan, som handlar om hur det går till att låna pengar, hur man ska sköta sina lån och vad som är bra att tänka på vid lån.
  Till privatkunder erbjuder Wasa Kredit Direktlånet, ett lån på upp till 350 000 kronor utan säkerhet, samt kreditkortet Gustav. För företagskunderna finns företagslån, billeasing, maskinfinansiering och delbetalning i butik. Wasa Kredit hjälper även till med fakturaköp, det vill säga man köper upp fakturor från företag och driver sedan själv in.
  När man ansöker om Direktlånet på Wasa Kredits hemsida så görs en individuell bedömning av låntagarens betalningsförmåga baserat på inkomster, löpande utgifter och tidigare skulder. Först därefter sätts en räntesats som blir synlig på displayen och räntan syns sedan på låneavtalet.
  Ja, Wasa Kredit har en app som heter Wasa+, men den gäller endast de kunder som har det så kallade "Gustav-kortet" hos Wasa Kredit. I appen kan "Gustav"-kunder exempelvis skaka fram sitt snabbsaldo, se sina transaktioner eller enkelt göra en skadeanmälan.
  Kundtjänsten på Wasa Kredit kan man nå på telefon vardagar mellan klockan 9 och 17, vilket är något oflexibelt. I gengäld finns det två utförliga FAQ-sektioner, för privat- respektive företagskunder. För att skicka meddelanden måste man gå via de inloggningsskyddade "Mina sidor", som brukligt är hos i princip alla banker.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001