Beräkna ditt lån här!
kr

0 kr kr/månad

BolånJämför bolån - hitta lägsta boräntan och spara tusentals kronor!

Bolånen utgör den enskilt största kostnadsposten för de flesta som äger en fastighet. Att se till att man inte betalar onödigt mycket i form av ränta till långivare borde därför vara en självklarhet för alla. Och pengarna som blir över kan man använda till något roligare alternativt till att betala av på lånen istället. Vi gör ditt jobb enklare genom att ha sammanställt bankerna och långivarnas aktuella räntor, såväl storbankernas som uppstickarnas. Oavsett om du redan äger ditt boende eller funderar på att köpa finns det tusentals kronor att spara på att jämföra med hjälp av MyLoan.

Räkna på ditt bostadslån

Att räkna på bostadslån innan man bestämmer sig är ofta väl investerad tid. Genom att jämföra alternativ från flera långivare får du bättre förutsättningar för att få ett bolån som är optimerat efter just dina förutsättningar.

Få den bästa bolåneräntan

Att få den bästa bolåneräntan utifrån dina förutsättningar är inte så avlägset som du tror. Ofta kan man genom att gå till flera olika långivare få bättre villkor än hos de vanliga storbankerna. Hos oss på MyLoan kan du se vilka boräntor olika banker och kreditgivare har och därifrån ta informerade beslut, i syfte att försöka hitta den bästa bolåneräntan.

Bättre boränta ger mer i plånboken

En bättre boränta ger dig mer att röra dig med. Siffrorna i jämförelser kan tyckas små när man diskuterar decimaler men för att ge ett exempel: 0,5 % på en miljon ger en skillnad i månatlig ränta på ungefär 420 kronor. Många har högre belåning än en miljon och då blir vinsterna mer påtagliga bara genom bättre boränta.

Bolånekalkyl

En bolånekalkyl är den bakomliggande beräkning som ligger till grund för vad du får låna. Bolånekalkylen tar inte bara hänsyn till din inkomst utan också till dina utgifter. Givetvis spelar andra lån och krediter in, men även ditt civilstånd och familjesituatuion (om du har barn att försörja) spelar in. Det handlar helt enkelt om en helhetsanalys kring din betalförmåga. Vidare har bindningstid på det lån som ska tas, liksom värdet på bostaden som ska köpas, en avgörande roll i bolånekakylens resultat. Här nedan kan du enkelt testa och se vad ett önskat lånebelopp skulle ha för räntekostnad hos olika långivare. Observera att kalkylen inte tar hänsyn till just dina unika förutsättningar gällande övriga aspekter, bortsett från det önskade lånebeloppet samt bindningstid.
Samarbetspartners
enkla.com
Listränta: 0,00% (3 mån)    Alexander Widegren upptäckte år 2013 två gap på den svenska bolånemarknaden. Bolånemarknaden var ineffektiv och saknade transparens gentemot konsumenterna. Företaget bestämde sig för att inte bara förbättra processen, utan även att försöka skapa en positiv känsla för konsumenten. Företagets plattform har hjälpt tusentals bostadsägare att minska sina bolån.
Kostnad: 0 kr /mån
SBAB
Listränta: 1,59% (3 mån)    SBAB-koncernen omfattar moderbolaget SBAB Bank AB (publ) och två dotterbolag. Företagets affärsidé är att enkelt och prisvärt finansiera boendet.
Snittränta: 1,44% (3 mån)
Kostnad: 2.650 kr /mån
Kostnad: 2.400 kr /mån
MittBolån
Listränta: 1,59% (3 mån)    MittBolån är en bolåneförmedlare på nätet och är en del av Schibstedkoncernen där bland annat SvD, Aftonbladet och Blocket ingår. MittBolån samarbetar med flera olika banker och hjälper sina kunder att hitta rätt bolån och förbättra deras villkor. Bolån för köp av ny bostad eller omförhandling av befintligt lån spelar ingen roll, MittBolån hjälper kunden kostnadsfritt med hela processen.
Snittränta: 1,41% (3 mån)
Kostnad: 2.650 kr /mån
Kostnad: 2.350 kr /mån
Consector
Listränta: 2,00% (3 mån)    Consector är en bolåneförmedlare som förhandlar ränterabatt för bolån. Consector samarbetar med flera olika banker och hjälper sina kunder att hitta bäst bolån och förbättra deras villkor. Consector hjälper kunden kostnadsfritt med hela bolåneprocessen. Consector erbjuder en kostnadsfri App: Lånekoll via Appstore och Google Play. Lånekoll underlättar för dig att ha kontroll på dina lån. Via Lånekoll kan upphandla lån kostnadsfritt via Consector.
Snittränta: 1,38% (3 mån)
Kostnad: 3.333 kr /mån
Kostnad: 2.300 kr /mån
Svea Ekonomi
Listränta: 3,95% (3 mån)    Svea Ekonomi AB är moderbolag i den finansiella företagsgruppen Svea, som är en av de ledande aktörerna i Sverige inom kredithantering.
Snittränta: 5,6% (3 mån)
Kostnad: 6.583 kr /mån
Kostnad: 9.333 kr /mån
BlueStep Bank AB
Listränta: 4,55% (3 mån)    BlueStep Bank är specialister på bolån och ett komplement till de traditionella bankerna. BlueStep har som mål att hjälpa människor under den period som de av någon anledning inte kan ta lån hos sin traditionella bank. Sedan starten 2005 har vi hjälpt tiotusentals människor med lån genom att fokusera på varje persons ekonomiska möjligheter, snarare än deras tidigare utmaningar. BlueStep erbjuder även ett brett urval av sparkonton med konkurrenskraftiga räntor.
Snittränta: 4,92% (3 mån)
Kostnad: 7.583 kr /mån
Kostnad: 8.200 kr /mån
Övriga banker och långivare
Marginalen
Listränta: 0,00% (3 mån)    Tidigare Lånett. Administreras nu av Marginalen Bank.
Kostnad: 0 kr /mån
Tink AB
Listränta: 0,00% (3 mån)    Tink erbjuder en kostnadsfri app för att underlätta för dig att ha kontroll på din ekonomi. Via Tink kan man även betala räkningar och göra överföringar mellan olika banker.
Snittränta: 1,26% (3 mån)
Kostnad: 0 kr /mån
Kostnad: 2.100 kr /mån
Ikano Bank
Listränta: 1,59% (3 mån)    Ikano Bank startades, precis som IKEA för att ge de "många människorna" ett bra alternativ. Företaget grunades 1995. Ägare är IKANO (familjen Ingvar Kamprad). Affärsområden: Företagets verksamhet är uppdelad i två affärsområden: Bank och Partner. Affärsområde Bank riktar sig till privatpersoner. Produkter som erbjuds är bl a banksparande, fondsparande, pensionssparande, bank- och bolån. Affärsområde Partner administrerar och marknadsför tjänster för finansiering och säljstöd till hand
Snittränta: 1,5% (3 mån)
Kostnad: 2.650 kr /mån
Kostnad: 2.500 kr /mån
ICA Banken
Listränta: 1,59% (3 mån)    Affärsidé Att genom finansiella tjänster göra varje dag lite enklare för ICAs kunder samt öka kundernas lojalitet till ICA och minska ICA-butikernas och ICA ABs transaktionskostnader för främmande bank- och kreditkort. ICA Banken erbjuder finansiella tjänster som ska förenkla vardagen för ICAs kunder. Bra ränta, tydliga villkor och låga avgifter karakteriserar erbjudandet. Bland tjänsterna ingår lönekonto, bankkort, blancolån, bolån och försäkringar. Från och med oktober 2007 erbjuder ICA Banke
Snittränta: 1,48% (3 mån)
Kostnad: 2.650 kr /mån
Kostnad: 2.467 kr /mån
FöregåendeSida 1 av 2Nästa


Kundbetyg

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 2018 MyLoan. Alla rättigheter förbehållna.
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 050 Kundtjänst: 08 - 51 000 050
Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00


Ett annuitetslån på 100 000 kr, utan avi/uppläggningsavgifter, en återbetalningstid på 10 år med nominell exempelränta 5,65 % (rörlig ränta) ger effektiv ränta 5,80 %. Månadskostnaden blir 1 093 kr (fördelat på 120 betalningstillfällen) och totalt belopp att betala 131 125 kr. Per 2017-09-20.

Allmänt: Räntan du kan komma att erbjudas via vår tjänst är rörlig och bestäms individuellt av våra samarbetande banker och långivare efter en kreditprövning. Erbjudna räntor (inklusive alla avgifter) varierar från lägst 2,95 % till högst 35,70 % per 2017-09-20. Den kortaste återbetalningstiden är 2 år och den längsta 15 år.