Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Ekonomiblogg

« Tillbaka

Ännu inte för sent att spara inför julen

Lån

Black Friday följt av Cyber Monday är i USA det stora startskottet för julhandeln. Bara under de senaste åren har svenskarnas entusiasm av den amerikanska klämdagen haft enorma framsteg. Man pratar ibland om att handelns siffror under Black Friday blir svarta i stället för röda, till följd av de ökade försäljningsvolymerna som uppstår av de nedsatta priserna dagen till ära.

Vi på MyLoan ser snarare hur siffrorna blir alltmer röda på konsumenternas konton - framförallt efter julledigheten.

Till följd av en alltmer rea- och kampanjdriven försäljning, arbetar handeln aktivt med att introducera nya former av erbjudanden för att locka till ökad konsumtion. Ett exempel är den svenska tolkningen av Black Friday, som tillsammans med vår svenska mellandagsrea skapar en totalt sett lång julhandel. Att vår svenska julrea dessutom startar allt tidigare i december är ytterligare en faktor som helt enkelt förlänger tidsförloppet av kampanjer och erbjudanden just vid den här årstiden. Varudepåer fylls dessutom i många fall på, eftersom det ligger ett konsumentvärde i att ha välfyllda ("bra") reor.

Vi på MyLoan kan se en ökning bland antalet låneansökningar av konsumtionslån (blancolån) under vissa tider på året. Främst handlar det om månaderna efter både jul- och sommarledigheten. Det är förstås många faktorer som påverkar privatekonomin i samband med just semestrar och högtider, med oplanerade utgifter som helt enkelt inte är medräknade i kalkylen.

Mellan december 2015 och januari 2016 såg vi en ökning av antalet låneansökningar med hela 22 %*. Samma period ett år tidigare visar en ännu större ökning.

Det är inte på något sätt fel att rätta till sin ekonomi i efterhand. Däremot finns det möjlighet att förbereda sig inför julens alla utgifter redan nu.

Att räntekostnaden ändras direkt när du lägger om ett lån, innebär att det finns både tid och pengar att spara om du inte har jämfört dina befintliga lån på ett tag. Känner du att ekonomi inför julen är svår att få ihop redan nu, kan ett nytt privatlån tecknas. Det ger dig betydligt bättre räntevillkor jämfört med dyra avbetalningsplaner och krediter från kedjor och varuhus som vill få dig att spendera över din budget i julstressen.

Kom även ihåg att impulsköp är det sista en ansträngd plånbok behöver just nu - hur lockande erbjudandena än är!

* uträkning: (antalet ansökningar januari - antalet ansökningar december) / antalet ansökningar december


E-post: info@myloan.se
Telefon: 08-51 000 050
Kontaktuppgifter

Öppettider

måndag - torsdag
08.00 - 17.00
fredag
08.00 - 16.00

Besöksadress
Grev Turegatan 5
114 46 Stockholm

Postadress
Insplanet AB
Box 26 000
SE-100 41 Stockholm

Telefon
08 - 51 000 050

E-post
info@myloan.se

Fax
08-51 000 001