Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Ekonomiblogg

« Tillbaka

15 spartips för januari 2018 - årets tuffaste månad!

Lån

Efter Black Friday, julhandel och mellandagsrea, har de senaste månaderna har varit tuffa för många ur ett ekonomiskt perspektiv. Januari brukar ibland kallas för den fattigaste månaden på året och därför har vi sammanställt några effektiva spartips. Dessa spartips kommer inte enbart ta dig igenom januari utan kan även hjälpa dig att faktiskt tjäna några tusenlappar!


1. Bolån

Under 2018 kommer amorteringskravetbolån att skärpas. Planerar du att köpa nytt boende eller öka ditt befintliga bolån, exempelvis för att renovera ditt nuvarande boende, kan det vara läge att passa på innan de nya reglerna träder i kraft.


2. Matlåda

Du kan spara tusentals kronor per år genom att ta med dig matlåda istället för att äta ute. Passa på att äta rester och det som redan finns i kyl och frys.


3. Välj livsmedelsbutikens egna varumärken

Välj butikens egna varumärken, som ofta är lika bra som de kända märkena men generellt sett billigare.


4. Reklamblad

Läs livsmedelsbutikernas reklamblad och håll utkik efter rabattkuponger och aktuella erbjudanden. Handla efter säsong och gör storkok.


5. Storhandla

Storhandla istället för att småhandla ofta. Gör en inköpslista i förväg och veckoplanera vad du ska äta.


6. Handla inte på tom mage

Handla aldrig mat när du är hungrig, då är det är lättast att undvika impulsköp!


7. Köpstopp

Testa att ha köpstopp under en längre eller kortare period. Du behöver inte ha köpstopp ett helt år, utan det räcker med endast några månader och du kan på så sätt spara flera tusen kronor. En del väljer att ha köpstopp av ekonomiska skäl, andra för att minska sin konsumtion. Genom att endast köpa det mest nödvändiga kan du spara mycket pengar varje månad.


8. Rensa

Rensa garderober och vinden på saker som du inte längre använder. Sälj gamla kläder och saker på Blocket eller Tradera. Du kan tjäna tusenlappar på att göra dig av med saker du aldrig använder.


9. Gör en budget

Gör du en budget får du snabbt kontroll över din ekonomi. Du blir medveten om vad du gör med dina pengar och kan se var du har utrymme att göra besparingar. På Konsumentverkets hemsida kan du få tips på hur du gör en budget. Det finns även flera appar som hjälper dig att få kontroll över din ekonomi.


10. En hållbar garderob

Skaffa en hållbar garderob. Försök att köp färre kläder men med bättre kvalitet. I det långa loppet blir det billigare att satsa på något du kan ha flera år, med längre livslängd. En bra idé är också att köpa och sälja kläder second hand.


11. Samla dina lån

Se över alla lån och krediter. Kan du samla dina lån och få bättre villkor? Vi på MyLoan hjälper dagligen privatpersoner att förbättra sin privatekonomi.


12. Skippa bilen och bussen

Gå eller cykla istället för att ta bilen, om det är möjligt. Det är bra för både din ekonomi och hälsa. Om du kan; samåk gärna med andra, eller använd bilpooler. Se över ditt billån kan också vara ett alternativ för att se om du kan spara några extra kronor varje månad genom att jämför billån och på så sätt få en bättre ränta.


13. Sänk dina löpande kostnader

Se över dina löpande kostnader, såsom abonnemang, el-avtal och försäkringskostnader. Har du inte sett över dessa utgifter på ett tag kan det finnas tusenlappar att spara.


14. Jämför din bilförsäkring

Har du rätt bilförsäkring? Bilförsäkringen är ofta en försäkring som det går att spara tusenlappar på genom att se till att du är rätt försäkrad för just dina behov, och ofta ger försäkringsbolagen dig rabatt om du samlar alla dina försäkringar hos ett och samma bolag.


15. Digitala prenumerationer

Skaffa digitala prenumerationer på tidningar, böcker och läs e-böcker istället för att köpa vanliga böcker. Låna böcker på bibliotek istället för att köpa.

E-post: info@myloan.se
Telefon: 08-51 000 050
Kontaktuppgifter

Öppettider

måndag - torsdag
08.00 - 17.00
fredag
08.00 - 16.00

Besöksadress
Grev Turegatan 5
114 46 Stockholm

Postadress
Insplanet AB
Box 26 000
SE-100 41 Stockholm

Telefon
08 - 51 000 050

E-post
info@myloan.se

Fax
08-51 000 001