Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Vad är Ränta?

Räntan är den avgift som banken eller kreditbolaget tar ut för att bevilja dig ett lån eller kredit. För den som önskar att ta ett lån finns det mycket att tänka på. Som tur är idag kan man få hjälp med att hitta det absolut bästa lånet för just dig. Även om man kan få hjälp kan det vara bra att ha lite förståelse för vad ränta är. När man tar ett lån så finns det två delar i själva lånet, ränta och amortering. Amortering är det man faktiskt betalar tillbaka på lånet och räntan är själva kostnaden som man betalar för lånet. Det är därför viktigt att jämföra olika villkor för lånet och vilken räntesats som man kommer att ha. Det påverkar stort vilken månadskostnad man hamnar på och eftersom räntorna inte är något annat än en skuld egentligen som man betalar till exempelvis banken som beviljat själva lånet.

Olika typer av ränta

Våra erfarna lånerådgivare hjälper dig hela vägen i mål när det kommer till lån så du kan känna dig trygg. Det kan ändå vara bra att ha en övergripande kunskap om att det finns olika typer av räntor som banken pratar om. Oftast pratas det om effektiv årsränta som inte är själva räntan i sig utan omfattar den totala kostnaden som du har för ett år för lånet. Förutom ränta ingår också där eventuell uppläggningsavgift, avgift för faktura och liknande.

Vi jämför och förmedlar lån och står på din sida för att hitta det bästa lånet för just dig. Det som är viktigt att titta på när det gäller ränta är utlåningsräntan, den anger vilken räntesats du som kund får. Det kan finnas både rörlig och fast ränta allt beroende på vad man själv tycker. Den fasta räntan ger ju en och samma kostnad varje månad medan den rörliga räntan över tid kommer att variera både upp och ner beroende på en mängd faktorer.

Vilket lån passar dig?

När det gäller ränta så kan den variera stort mellan bankerna. Dock ska man ändå vara uppmärksam på vilka villkor som kommer tillsammans med räntan. Det är något vi kan hjälpa till med så att det blir rätt. Ett exempel på detta kan vara att du vill ha möjligheten att lösa lånet i förtid och varje månad betala in en extra summa. Kanske räntan här blir något högre men om du löser lånet efter åtta år istället för tolv år kommer räntan totalt sett vara en mindre kostnad.

Våra lånerådgivare är väldigt erfarna personer och kan hjälpa dig att hitta rätt. Det är mycket att tänka på för att få det lån som passar just dig rätt. Då man många gånger binder sig över många år är det viktigt att det redan från början blir rätt så man slipper ångra sig år efter år. Då det gäller ränta kan vi svara på dina frågor och på ett professionellt sätt hitta den lösning som kommer fungera bäst under de kommande åren.

Ordlista - Meny