Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Vad är ett Snabblån?

Den här typen av lån kan också kallas för sms-lån, smålån och internetlån. Det beror på att du för det allra mesta kan ansöka om denna typ av lån direkt på internet eller till och med via sms. Det finns många aktörer som erbjuder snabblån av olika slag, och gemensamt för de alla är att detta lån är ett blancolån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Här får du lära dig mer om denna typ av lån och vad det innebär.

Många människor är i behov av att ta någon form av lån under sin livstid. Det finns idag en rad olika varianter av lån att välja mellan, så som bostadslån, bil- eller båtlån och privatlån med eller utan säkerhet. En form av lån som växer sig mer och mer populär är snabblån.

Så här fungerar ett snabblån

Exakt hur ett snabblån fungerar kan se lite olika ut beroende på vilken låneaktör du väljer att ansöka om lånet från. I regel kan dock två saker sägas: dels att detta lån kommer utan säkerhet och dels att du snabbt och smidigt kan ansöka om lånet direkt från internet eller telefonen, för att sedan få besked om lånet är beviljat inom loppet av endast någon dag. De här är en av anledningarna till att lånet brukar kallas just för ett snabblån.

En annan anledning till att det kallas för snabblån är såväl lånesumman som återbetalningstiden är mindre och kortare än bland de flesta andra lån. För det mesta lånar du som max upp till ca 20 000 kronor åt gången, men vissa sträcker sig upp till ca 50 000 kronor. Återbetalningstiden beror på hur stor summa du har valt att låna. Det kan vara bra att veta att räntan för snabblån i stort sett alltid är högre än bland större banklån.

Vilka krav ställs i samband med snabblån?

Vem som helst kan inte låna pengar - olika aktörer ställer olika krav på sina lånetagare. För samtliga krävs det att du är minst 18 år (ibland 20 år) och att du är folkbokförd i Sverige. Vissa har även en övre åldersgräns på lån, och många kräver att du ska ha någon form av inkomst under tiden du lånar dina pengar. Dessa krav kan dock skilja sig ganska kraftigt mellan olika låneaktörer inom snabblån, så det är alltid bra att ta reda på just deras villkor innan du lämnar in en ansökan.

Många undrar om de kan beviljas lån trots att de har betalningsanmärkningar och liknande. Alla seriösa låneaktörer gör en UC-kontroll på dig i samband med att du ansöker om ett lån, men detta behöver inte nödvändigtvis innebära att du måste vara helt skuldfri för att få ditt lån beviljat. Faktum är att du kan hitta en hel del låneaktörer idag som kan bevilja snabblån trots betalningsanmärkningar och dylikt. Det kan dock krävas att du motiverar hur du kommer att kunna betala tillbaka lånet inom avgränsad tid.

Ordlista - Meny