Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00

Hitta bästa räntan på ditt båtlån

Ansök, jämför och låna med oss - kostnadsfritt

Om du går i båttankar har du olika finansieringsalternativ att välja mellan. Det finns långivare som har anpassade båtlån utan kontantinsats men det kan också vara ett alternativ att jämföra privatlån. Det är viktigt att du jämför olika erbjudanden om du ska få bästa räntan. När långivare bestämmer ränta kollar man på din betalningsförmåga och kreditvärdighet. Det är faktorer du kan påverka.

Ansök, jämför och låna med oss - kostnadsfritt!

    Ett
  1. Låna upp till 500 000 kr från upp till 30 olika långivare
  2. Två
  3. Alla svar inom 24h - första inom några minuter!
  4. Tre
  5. Du kan själv välja erbjudande i din depå

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta

Så här hjälper vi dig till ett bättre lån

Gör din ansökan

Gör din ansökan

Gör ansökan online via vårt formulär eller kontakta en av våra rådgivare för personlig hjälp till ett nytt lån eller för att samla dina befintliga lån på 08-51 000 050. Läs mer här

Läs mer här

*Svar inom 24 h gäller endast vardagar

Låt långivarna buda

Bankerna och långivarna lämnar sina svar och erbjudanden

Genom vår tjänst görs endast en kreditupplysning men din önskan om lån skickas till flera banker och långivare. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande.

Läs mer här

Låna pengar

Ta del av och välj det bästa erbjudandet

Samtidigt som du behållit din kreditvärdighet kan du i lugn och ro ta del av alla erbjudanden från våra anslutna banker och långivare, och välja det som är bäst för dig. Erbjudanden gäller i minst 30 dagar.

Läs mer här

Hur mycket lån kan jag samla?

Du kan samla befintliga lån, avbetalningsköp, sms lån och krediter upp till totalt 500 000 kr. Understiger dessa det beloppet kan du även ansöka om nytt lån i samband med din ansökan.

Se fler frågor och svar

Vad krävs för att få lån?

För att bankerna och de andra långivarna ska behandla din ansökan måste du:

  • Vara minst 18 år
  • Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr
Se fler frågor och svar

Kostar det något att byta bank eller långivare?

Om du har rörlig ränta på hela ditt lån så tillkommer ingen avgift till din gamla bank eller långivare. Har du bundit en del av ditt lån så tillkommer en avgift, som kallas ränteskillnadsersättning. Att använda sig av MyLoans tjänst är självklart alltid kostnadsfritt!

Se fler frågor och svar

Båtlån till bäst ränta

För att du ska få bästa räntan är det viktigt att du har god betalningsförmåga och hög kreditvärdighet. Det har till exempel betydelse om du har fast eller tillfällig anställning - ibland kan fast anställning till och med vara ett krav för att du ska få ett lån. Långivare kollar också på om du har få eller många kreditupplysningar.

Låna pengar till båtköpet

Långivare har olika villkor när det kommer till båtlån. Några långivare tar båten som säkerhet och kräver kontantinsats medan andra inte gör det. Vilket alternativ som är bäst beror på din ekonomiska situation. Räntan blir dock lägre om du lämnar båten som säkerhet och betalar en viss procent kontant. Om du inte lämnar båten som säkerhet kan du som mest låna 500 000 kronor - samma belopp som för blancolån.

Jämför båtlån

Du ska alltid jämföra båtlån innan du tar ett båtlån. Kolla vilka räntor och villkor olika långivare kan erbjuda. Fundera över vilket alternativ som är bäst för dig. Om du inte jämför båtlån är risken att du får betala för mycket för ditt lån. Genom att jämföra lån har du gjort en insats för din ekonomi eftersom din kostnad blir lägre. Det är tidskrävande att jämföra båtlån men som tur är finns det en bra lösning på det. Mer om det längre ner.

Båtlån utan kontantinsats

Hos vissa långivare är det möjligt att ta båtlån utan kontantinsats. Det innebär att du kan låna till hela båten utan säkerhet. Ett bra alternativ om du inte har pengar till den kontantinsats som långivare annars kräver. Nackdelen är att långivaren tar en högre ränta än om du betalar en viss procent kontant och lämnar båten som säkerhet. Båtlån utan kontantinsats har ofta samma villkor som respektive långivares privatlån.

Privatlån som båtfinansiering

Det finns många långivare med anpassade båtlån för dig som vill köpa båt. Ett annat alternativ är att ansöka om ett privatlån. När du tar ett privatlån kan du låna upp till 500 000 kronor utan kontantinsats eller säkerhet. Det är ett bra alternativ om du inte har kontanter att betala med. Långivare som erbjuder privatlån tar en risk eftersom du inte lämnar någon säkerhet och därför är räntan högre än för exempelvis bolån.

Båtlån via låneförmedlare

Om du inte vill betala mer än nödvändigt ska du alltid jämföra lån. Då blir det tydligt vilken långivare som har bäst villkor och lägst ränta. Nackdelen med att jämföra lån är att alla långivare gör en kreditupplysning. Det är inte bra för ditt kreditbetyg. Som tur är kan du enkelt undvika det genom att kontakta en låneförmedlare. MyLoan gör bara en kreditkoll som din rådgivare sedan använder i kontakten med alla långivare.

MyLoan hjälper dig utan kostnad att hitta ett lån när du ska köpa båt. Oavsett om du vill ha ett båtlån eller privatlån. Vi jämför och förmedlar lån upp till 500 000 kronor. Det är högsta beloppet som du kan låna utan säkerhet hos våra samarbetspartners. Exempel på samarbetspartners är BlueStep Finans, Collector Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Santander Consumer Bank, Svea Ekonomi och Swedbank.