Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00

Blancolån till bäst ränta

Ansök, jämför och låna med oss - kostnadsfritt!

Det finns saker du kan göra för att påverka din ränta. När långivare bestämmer din ränta kollar långivaren på framför allt två saker - nämligen din betalningsförmåga och din kreditvärdighet. Bra tips är därför att ansöka om lån när du har fast arbete och högre lön. Det kan också underlätta om du samlar mindre lån och begränsar antalet kreditupplysningar. Nästa steg är att jämföra räntor hos olika långivare.

Ansök, jämför och låna med oss - kostnadsfritt!
    Ett
  1. Låna upp till 500 000 kr från upp till 30 olika långivare
  2. Två
  3. Alla svar inom 24h - första inom några minuter!
  4. Tre
  5. Du kan själv välja erbjudande i din depå

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta

Så här hjälper vi dig till ett bättre lån

Gör din ansökan

Gör din ansökan

Gör ansökan online via vårt formulär eller kontakta en av våra rådgivare för personlig hjälp till ett nytt lån eller för att samla dina befintliga lån på 08-51 000 050. Läs mer här

Läs mer här

*Svar inom 24 h gäller endast vardagar

Låt långivarna buda

Bankerna och långivarna lämnar sina svar och erbjudanden

Genom vår tjänst görs endast en kreditupplysning men din önskan om lån skickas till flera banker och långivare. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande.

Läs mer här

MyLoan

Ta del av och välj det bästa erbjudandet

Samtidigt som du behållit din kreditvärdighet kan du i lugn och ro ta del av alla erbjudanden från våra anslutna banker och långivare, och välja det som är bäst för dig. Erbjudanden gäller i minst 30 dagar.

Läs mer här

Hur mycket lån kan jag samla?

Du kan samla befintliga lån, avbetalningsköp, sms lån och krediter upp till totalt 500 000 kr. Understiger dessa det beloppet kan du även ansöka om nytt lån i samband med din ansökan.

Se fler frågor och svar

Vad krävs för att få lån?

För att bankerna och de andra långivarna ska behandla din ansökan måste du:

  • Vara minst 18 år
  • Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr
Se fler frågor och svar

Kostar det något att byta bank eller långivare?

Om du har rörlig ränta på hela ditt lån så tillkommer ingen avgift till din gamla bank eller långivare. Har du bundit en del av ditt lån så tillkommer en avgift, som kallas ränteskillnadsersättning. Att använda sig av MyLoans tjänst är självklart alltid kostnadsfritt!

Se fler frågor och svar

Låna pengar utan säkerhet

När du ansöker om lån med säkerhet har långivaren möjlighet att ta något som du äger om du inte kan betala lånet. Det kan vara bil, hus eller lägenhet. Med lån utan säkerhet har långivaren inte den här möjligheten. Fördelen med lån utan säkerhet är att du kan låna till vad du vill. Till exempel renovering av hus eller lägenhet. Nackdelen är att räntan är högre eftersom risken är större.

Eftersom långivare tar en risk om du inte lämnar någon säkerhet är maxbeloppet som du kan låna begränsat. Taket brukar vara mellan 350 000 och 500 000 kronor. Det räcker inte för att köpa en bostad i Stockholm - däremot är det vanligt att unga tar blancolån som handpenning vid bostadsköp. Om du funderar på att göra det bör du vara medveten om att räntan är högre än räntan för själva bostadslånet.

Jämför blancolån

Du ska alltid jämföra blancolån innan du ansöker om lån. När du gör det ser du vilket lån som har lägst ränta. Det är viktigt eftersom det är avgörande för din avbetalningsplan. Ränta är nämligen kostnaden för att låna pengar. Som låntagare vill du inte betala mer än nödvändigt och därför ska du alltid jämföra lån. Det finns många långivare att välja mellan och för dig som låntagare är konkurrens bara en fördel.

Blancolån och privatlån

Blancolån och privatlån är samma sak - lån utan säkerhet. Som term har blancolån nästan försvunnit senaste åren. Idag talar långivare hellre om privatlån eftersom det låter mer neutralt och mindre formellt. Det som utmärker blanco- och privatlån är att du kan låna pengar utan säkerhet till precis vad du vill. Hur lånet är utformat skiljer sig dock mellan långivare. Framför allt när det kommer till vilken ränta som erbjuds.

Blancolån via låneförmedlare

Om du vill spara tid och pengar ska du ansöka om blancolån via en låneförmedlare - en mellanhand som förhandlar om din ränta med långivare utan kostnad. MyLoan gör bara en kreditupplysning vilket betyder att din kreditvärdighet inte påverkas. Om du istället kontaktar alla långivare själv gör varje långivare en kreditupplysning. Konsekvensen blir att din kreditvärdighet påverkas negativt. Det ska du förstås undvika.

MyLoan hjälper dig samla dyra lån och krediter. Vi jämför och förmedlar lån upp till 500 000 kronor. Eftersom vi samarbetar med olika långivare har vi goda möjligheter att hitta en perfekt lösning för dig. Några exempel på samarbetspartners är Bluestep Finans, Collector Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Marginalen Bank och Santander Consumer Bank. Kontakta våra duktiga lånerådgivare som vill hjälpa dig hitta ett lån!