Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Jämför privatlån - hitta lägsta räntan för dina lån utan säkerhet

Privatlån är en benämning för lån utan säkerhet, också kallat blancolån, det vill säga ett lån där långivaren saknar en pantsatt säkerhet för lånet (exempelvis bostaden eller bilen). Du kan normalt ansöka om privatlån på upp till 500 000 kronor, och de flesta banker och långivare tillämpar individuell räntesättning utifrån din bedömda kreditvärdighet. Av den anledningen är det i stort sett omöjligt att ta reda på vilken ränta du kommer att få före dess att du gör en riktig kreditansökan hos banken eller långivaren.

Nedan har vi sammanställt de största bankerna och långivarna inom privatlån och deras räntespann, samt vilka lånebelopp de godkänner. Vill du ha en mer korrekt uppfattning kring vilka alternativ du skulle kunna få på ditt privatlån, rekommenderar vi dig att du provar vår kostnadsfria jämförelse- och förmedlingstjänst. När du ansöker om lån via oss på MyLoan gör vi bara en kreditupplysning, men skickar din ansökan till 23 olika banker och långivare, som då får möjlighet att konkurrera om dig som kund. Klicka här för att ansöka om ett nytt privatlån.


Vilket är det bästa privatlånet?

De flesta större banker och långivare idag är seriösa aktörer och erbjuder lån till bra villkor. Men det finns också mindre aktörer som ofta erbjuder mindre lånebelopp och som utnyttjar det faktum att låntagaren har bråttom och därför inte tar sig tid att göra nödvändig informationsinhämtning och jämförelser. Detta kan leda till onödigt höga räntor, som i sin tur enkelt kan skapa obalans i hushållskassan och oraka att ytterligare lån behöver tas.


Privatlån utan säkerhet

Du behöver inte någon fysisk säkerhet för att söka ett privatlån. För att få ett privatlån, eller blancolån som det även kallas, ser lånegivaren snarare till din betalningsförmåga. För att få en så tydlig bild som möjligt över din betalningsförmåga behövs en kreditupplysning som underlag. En kreditupplysning speglar din kreditvärdighet genom att sammanställa en rad olika aspekter som påverkar din privatekonomi. Bland annat visar den vad du har i årsinkomst, dina befintliga skulder samt eventuella betalningsanmärkningar. Oavsett vilken typ av lån du tar, behöver långivaren en kreditupplysning. Den avgörande skillnaden mellan ett privatlån och andra lån är allstå att det för ett privatlån räcker med detta som underlag. Därefter bryr sig långivaren inte om vad du använder lånet till. För andra lån, såsom billån eller bolån, är lånet däremot kopplat till det objekt du ska använda pengarna till. Det faktum att privatlånet inte behöver någon säkerhet har gjort det till en populär lösning vid exempelvis resan eller renoveringen.


Privatlån med låg ränta

Vill du ha hjälp med att hitta ett privatlån med en så bra ränta som möjligt, kan du vända dig till oss på MyLoan. Vi jämför privatlån från 23 olika banker och långivare. Privatlån, eller blancolån som det även kallas, kan och bör jämföras mellan olika aktörer innan de tecknas. Helt enkelt eftersom de räntenivåer som erbjuds kan variera väsentligt mellan olika aktörer. När du jämför privatlån via oss på MyLoan så anger du först vilken lånesumma du är intresserad av att låna. I dagsläget kan vi hjälpa dig att hitta ett lån mellan 10 000 och 500 000 kronor. Generellt gäller att du kan få en lägre ränta ju större lånesumma du ansöker om - men detta ska självklart inte vara en anledning för dig att låna mer än vad du faktiskt behöver. Även din kreditvärdighet spelar en betydande roll för den ränta du erbjuds på ditt privatlån. Kreditvärdigheten baseras på ett antal olika faktorer gällande dig privatekonomi, såsom inkomst och fasta utgifter, tidigare belåning samt livssituationen överlag. Vidare kan olika aktörer vara olika bra på olika lånesummor.


Amortering och avbetalning

Du kan själv välja hur lång avbetalningstid du vill ha på ditt privatlån, och detta påverkar i sin tur även räntekostnaden. När du väljer vilken avbetalningstid och amorteringsnivå du önskar till ditt lån, bör du säkerställa att månadskostnaden samspelar med din övriga ekonomi. Att ha månadskostnader som äter upp stora delar av lönen är aldrig kul, och lånet kan då uppfattas som onödigt betungande. Samtidigt bör den avbetalningstid du väljer överensstämma med din nuvarande och framtida livssituation. Det är till exempel inte helt ovanligt att personer som bara har några år kvar till pension, försöker betala av sina privatlån i snabbare takt än de som är mitt i livet. Har du en familj att försörja, kan det finnas betydligt roligare saker att lägga månadslönen på, än att betala av ett privatlån. Vidare är det alltid mer lönsamt att samla ihop flera mindre lån och krediter till ett samlat lån - och därmed ha möjlighet att få en lägre sammanlagd månadskostnad.