Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00

Låna 25 000 kronor

Hos oss på MyLoan har du möjlighet att jämföra räntor och lånevillkor från ett flertal långivare innan du väljer var du vill teckna ditt lån. Är du i behov av att låna 25 000 kronor kan du med vår hjälp få en överblick över vilka banker och kreditinstitut som kan ge dig lånet i fråga - och sedan i lugn och ro och välja det alternativ som är mest lönsamt utifrån din situation. Alla våra tjänster är helt kostnadsfria och våra kunniga rådgivare hjälper dig gärna längs vägen.


Privatlån - lån till vad man vill

Att låna 25 000 kronor kan hjälpa till i många situationer. Vi på MyLoan kan till exempel identifiera kunder som vill låna 25 000 för att betala dyra veterinärkostnader när husdjur blivit sjuka och behöver behandlas eller opereras. Saknas det då en försäkring som täcker dessa kostnader kan plötsliga utgifter uppstå - som inte kan skjutas upp. Det kan även handla om fall som helt enkelt inte täcks av den husdjursförsäkring som tecknats.

Andra situationer då låntagare har vänt sig till oss på MyLoan och ansökt om 25 000 kronor i lån, är i samband med att man fått en oväntat hög restskatt som ska betalas in. Detta kanske sker i samband med att man varit med om en flytt, separation, avslutat ett jobb eller av annan anledning inte hunnit skapa en buffert för restskatten som ska betalas.

Det kan även handla om någon teknisk utrustning som ska köpas. En kamera för att kunna utveckla ett starkt fotointresse - eller en professionell karriär. Även datorer är vanliga inköp som kan täckas av en lånesumma om 25 000 kronor. Det kan till exempel handla om att man börjat studera och absolut behöver en dator. Det fina med privatlån, är att man som låntagare inte är skyldig att ange vad pengarna ska användas till - detta är själva definitionen av just privatlån.


Låna 25 000 kronor till körkort (körkortslån)

En mycket vanlig orsak till att låna 25 000 kronor är att betala för ett körkort. Att ta körlektioner, skriva teoriprov och genomföra en uppkörningen är dyrt - men å andra sidan mycket väl investerade pengar. Av denna anledning kommer körkortslektioner från och med 1 september 2018 bli CSN-berättigade. Men fram till dess, och kanske även utöver det CSN-berättigade beloppet, går det även fint att ta ett vanligt privatlån för körkortskostnader.

Vill man öka sin anställningsbarhet kan det i många fall vara bra att kunna intyga att man har körkort. Bland annat menar man att det inom svenskt näringsliv är sex av tio arbetsgivare som kräver körkort vid eventuell anställning. Med motivet att körkort inte ska vara en klassfråga, vill man därför möjliggöra lån upp till 25 000 kronor från CSN (Centrala studiestödsnämnden), i syfte att finansiera ett körkort.

Förslaget om så kallade körkortslån riktar sig mot personer i åldrarna 18 till 47 år, och som varit arbetslösa under en viss tid. Längre fram i tiden förväntas reformen utvidgas, så att ännu fler personer kan få möjlighet att teckna det förmånliga lånet. Men är man intresserad av att ta körkort redan nu, och inte vill vänta in ytterligare beslut i frågan, kan man istället ansöka om ett helt vanligt privatlån - exempelvis via oss på MyLoan.

Vi på MyLoan ser stora orättvisor i de så kallade körkortslånen från CSN, framförallt när det kommer till kravet på arbetslöshet. För de som alltså är arbetsamma, men har svårt att spara ihop pengar till att ta ett körkort, vill vi därför uppmärksamma idén kring att ta ett privatlån om 25 000 kronor i stället. För ett sådant lån behövs ingen säkerhet, och som låntagare bestämmer man själv hur pengarna ska disponeras.

Är man intresserad av att ansöka om ett lån om 25 000 kronor finns vi på MyLoan här för att hjälpa till under hela processen - från ansökan till utbetalt lån. Vi är dessutom redo att lägga om befintliga lån den dag man har möjlighet att få en lägre ränta. Hos oss har man nämligen möjlighet att ansöka om lån, och jämföra räntor från 23 olika banker och kreditinstitut - för att på så sätt kunna hitta en så låg ränta som möjligt på sitt lån.


Amortering och snittränta

En vanlig amorteringstid för ett 25 000 kronors-lån är tre till fem år. Självklart kan man som låntagare både förlänga samt korta ner denna tid. Allt beror på vilka möjligheter och målsättningar man har gällande privatekonomin. Att till exempel ta ett privatlån om 25 000 kronor för att finansiera ett körkort kan öppna upp för fler arbetsmöjligheter såväl som en smidigare vardag - och kanske därmed möjliggöra en snabbare avbetalningsplan.

För att ta reda på vilken ränta man kan bli erbjuden behöver man fylla i en låneansökan. Därefter går förfrågan ut till de långivare som vi på MyLoan samarbetar med, som alla har 24 timmar på sig att besvara ansökan. Ungefär hälften av dessa ger besked direkt i samband med ansökan. Samtidigt tas det bara en enda kreditupplysning från UC - och som låntagare slipper man därmed samla på sig onödigt många kreditupplysningar.

En låneansökan bedöms alltid efter de unika uppgifter som gäller för låntagaren i fråga, där betalningsförmåga alltid spelar en avgörande roll. Det innebär att den som har skött sin ekonomi och inte har några betalningsanmärkningar, samt har en fast och trygg inkomstkälla har mycket goda möjligheter att få en betydligt lägre ränta på ett lån, än den som misskött sin ekonomi eller saknar en fast inkomst.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta