Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med ica banken

Billån genom ICA Banken

ICA Banken erbjuder ett billån där det inte krävs någon kontantinsats, vilket innebär att detta är en form av blancolån. I och med detta behövs det heller inte någon särskild säkerhet för lånet. Hos ICA Banken kan man låna till antingen en ny eller en begagnad bil. Du som vill nyttja ICA Bankens billån har möjlighet att låna mellan 20 000 och 350 000 kr. Återbetalningstiden för lånet är allt mellan 3 och 12 år. En stor fördel med detta lån är att inga övriga avgifter tillkommer, det vill säga ingen uppläggningsavgift, administrativ avgift eller avi-avgifter (förutsatt att autogiro används).

ICA Bankens ränta vid billån

När man lånar pengar till bil hos ICA Banken sätts räntan individuellt. Den nuvarande räntesatsen varierar mellan 3,70 % och 10,95 %. Medräknat övriga avgifter blir den effektiva räntan marginellt högre, helt enkelt eftersom det inte tillkommer några övriga kostnader annat än möjligen en avi-avgift.

Avi-avgiften slipper man dock undan om man väljer betalning månadsvis via autogiro. Den effektiva räntan varierar hur som helst mellan 3,76 % och 11,52 %, vilket får anses vara humant. Lånas 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år, blir det totala lånebeloppet (baserat på den effektiva räntan) 114 106 kr (ca 1900 kr per månad).

Så ser låneprocessen ut hos ICA Banken

Lånet ansöker man enklast om på webben, det vill säga på ICA Bankens webbplats. Här anger man alla de uppgifter som krävs för en komplett ansökan, inklusive det belopp man önskar låna och den tid man vill återbetala lånet på. Man har också möjlighet att lösa andra lån här.
I samband med låneansökan får man direkt reda på om lånet blivit beviljat och i sådana fall blir man erbjuden en räntesats. Beslutar du dig för att godkänna den ränta du blivit erbjuden, går du vidare och slutför ansökan. Ett skuldebrev skickas ut med posten, som du undertecknar och returnerar.

Vilken ränta kan jag få hos ICA Banken?

Räntan på ICA Bankens billån sätts individuellt och det är först vid en ansökan som man får reda på vilken ränta som erbjuds. Dock varierar räntenivån för närvarande mellan 3,70 % och 10,95 %, med en effektiv ränta på mellan 3,76 % och 11,52 %.

Vad krävs för att få låna hos ICA Banken?

För att få låna till en bil hos ICA Banken måste du vara 18 år fyllda. Vidare måste du ha en fast inkomst, antingen från arbete eller från pension. För att ditt lån ska bli godkänt får du heller inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur lång tid tar det att få pengarna när jag lånar via ICA Banken?

ICA Banken går inte ut med någon information på sin webbplats om hur långt tid det tar att få pengarna utbetalt i samband med lån. Dock behöver du först returnera påskrivet skuldebrev innan dess att de kan hantera din ansökan.

Billån via ICA Banken - ett blancolån utan kontantinsats

När du ska låna till bil hos ICA Banken erbjuds ett blancolån utan kontantinsats, där du själv bestämmer återbetalningstid mellan 3 och 12 år.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta