Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Låna till bilen med nordea

Billån via Nordea

När man önskar låna till en bil hos Nordea har man ett vanligt privatlån som alternativ; ett särskilt billån erbjuds inte. Med privatlånet, som är en form av blancolån, kan man låna till vad man vill. Det lägsta möjliga lånebeloppet är 10 000 kr och man kan maximalt låna 350 000 kr.

Eftersom Nordea inte erbjuder ett klassiskt billån, innebär privatlånet att man inte har bilen som säkerhet. Detta betyder i sin tur att då lånet saknar säkerhet blir räntan högre än för ett vanligt billån. Är man medlem i något fackförbund kan man ansöka om ett särskilt medlemslån med förmånligare ränta.

Ränta när du lånar till bil hos Nordea

Räntenivån varierar ganska mycket när du ska låna till bil hos Nordea, beroende på om du redan är kund hos dem eller om du exempelvis är facklig medlem. Den ordinarie räntan är för närvarande 8,05 %, men är du pluskund eller check-in kund sjunker denna till 7,30 %.

Är du dock premiumkund eller förmånskund hamnar räntan på 5,30 %. Detta innebär att det kan vara värt att undersöka vad som krävs för att kvalificera för de olika räntesatserna, om man väljer att låna till bil genom Nordea - det vill säga om det lönar sig att samla sina affärer där eller inte.

Så ser låneprocessen ut när du lånar hos Nordea

För att söka sitt privatlån hos Nordea fyller man snabbt och smidigt i sin ansökan direkt på deras webbplats. Här anger man det önskade lånebeloppet, den återbetalningstid man vill ha på lånet och identifierar sig med hjälp av e-legitimation i form av bank-id.

Nästa steg är att fylla i alla uppgifter som efterfrågas och sedan skicka in dessa. Processen är kvick och man får besked direkt på sin skärm (i de flesta fall) om man blivit beviljad lån eller ej. Lånehandlingarna signeras sedan med bank-id, antingen av en eller två sökande (om medsökande finns).

Vilken ränta kan jag få hos Nordea?

Den ränta som kan ges för ett privatlån hos Nordea varierar mellan för närvarande 5,30 och 8,05 %. Det kan vara en god idé att undersöka om det kan vara värt att bli helkund hos Nordea, det vill säga samla andra affärer hos dem, för att få en lägre ränta.

Vad krävs för att få låna hos Nordea?

Det krävs ingen säkerhet när du tar ett privatlån hos Nordea och lånar du till en bil krävs ingen kontantinsats, utan du kan låna till hela beloppet. Däremot krävs att du fyllt 18 år och att du klarar en kreditupplysning som görs i samband med låneansökan.

Hur lång tid tar det att få pengarna vid lån hos Nordea?

På Nordeas webbplats finns ingen information om hur lång tid det tar innan de lånade pengarna betalas ut, mer än att pengarna betalas ut efter det att låneansökan är godkänd. Självklart kan det ta några dagar extra om ansökan av någon anledning behöver kompletteras.

Vi hjälper dig att jämföra lån!

MyLoan är nu en del av Zmarta.se! Det innebär att vi kan erbjuda dig förmånligare villkor och fler erbjudanden vad gäller privatlån och din totala privatekonomi.

Låna upp till 600 000 kr, få erbjudanden från fler än 30 långivare, alltid gratis och med en enda kreditupplysning.

Klicka här för att göra din jämförelse hos Zmarta