Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Lendify - en modern bank

Lendify är en modern bank som saknar många av de egenskaper som en traditionell bank har. Man har istället investerat tid och energi i en affärsmodell som är unik på lånemarknaden. Företaget för samman låntagare och investerare på en marknadsplats som de själva administrerar.

Privatpersoner möts alltså för att erbjuda varandra sina tjänster vilket öppnar upp för möjligheten till bättre ränta och villkor för de lån som kan erbjudas. Företaget har haft en tydlig vision sedan man startade för bara några år sedan, och man växer väldigt fort. Man skalar av delar av sin egen verksamhet som inte skapar värde för att hela tiden försäkra sig om att ha låga kostnader.

Läs mer:

 • Kort men intressanta historia
 • För dig som vill investera i Lendify
 • För dig som vill låna av Lendify
 • Räntor man erbjuder sina låntagare
 • Internetbank, BankID och andra bekvämligheter
 • Banken kundtjänst och övrig service

 • Kort men intressanta historia

  Lendify grundades i Stockholm i mars 2014 av José Cartro och Nicholas Sundén-Cullberg. Senare samma år lanserade man en betaversion av sin hemsida och några månader senare genomförde man en så kallad "seed" runda för att få in kapital till bolaget. Man lanserade officiellt sin hemsida i April 2016 och tiden efter det har präglats av nya framsteg såsom tillstånd från Finansinspektionen, backuptjänster och fler externa investeringar i bolaget. Tilläggas bör att flera välrenommerade institutioner har investerat i bolaget. I November 2017 nådde man en milstolpe i företagets historia då man tillkännagav att man sedan starten betalat ut lån till ett värde av en halv miljard kronor. Den här milstolpen innebar också att man snart kan betraktas som en riktig utmanare till storbankerna vad gäller lån. Lendify har idag fler än 30 anställda och man har konsekvent fortsatt växa sedan starten.

  Man profilerar sig själva som den största marknadsplatsen för låntagare i Sverige. En marknadsplats där människor kan låna av varandra utan involvering från banker och mellanhänder. Genom att ta bort mellanhänder och föra låntagare samman så kan man alltså erbjuda bättre villkor. Lendify sköter dock hela den administrativa processen som man behöver genomföra vid varje lån. Den administrativa processen innebär ett upprättande av själva avtalet mellan låntagare & investerare, utbetalning av lånet och administration vad gäller lånets villkor. Både låntagare och långgivare kan med säkerhet använda Lendify då Finansinspektionen garanterar att de likvida medel som man för över till banken är separerade från deras egna tillgångar. Man bör tillägga att ett lån hos Lendify inte täcks av den statliga insättningsgarantin. Det är alltså investerarna som bär på kreditrisken som lånet innebär.


  För dig som vill investera i Lendify

  Lendify har en affärsmodell för kunder som lånar ut sina pengar och därmed också blir investerare i företaget. Man investerar i lån och får därmed en högre avkastning på sina pengar än vad en vanlig bank kan erbjuda. Kunden blir tilldelad ett så kallat "autoinvestkonto" där det investerade kapitalet blir uppdelat på minst 30 låntagare som inte har någon relation till varandra. Man väljer också en löptid, mellan 1 och 10 år, samt hur mycket man är villig att investera. Lånen hos Lendify är vad man brukar kalla för annuitetslån. Det innebär att man varje månad får ett fast belopp återbetalat som inkluderar både ränta och amortering. Fördelen med annuitetslånet är att du inte binder upp ditt kapital under hela den perioden du väljer att investera i banken. MyLoan kan här hjälpa dig att jämföra, med utgångspunkt från dina förutsättningar, för att få mest valuta för dina investerade pengar.


  För dig som vill låna av Lendify

  För låntagaren erbjuder man en enkel ansökningsprocess med snabb handläggningstid för den som vill låna pengar. Man använder sig av så kallade "peer-to-peer" lån vilket betyder att privatlånen sker mellan privatpersoner. Avsaknaden av mellanhand gör att man kan erbjuda ett lån med bra villkor och konkurrenskraftiga räntor. Låntagaren kan ansöka om att få låna ett belopp i ett spann om 10 000 till 500 000 kronor med en återbetalningstid från 1 till 10 år. En UC-kontroll kommer utföras på låntagaren. Man måste också vara minst 18 för att ta ett lån och ha en årsinkomst om 180 000 kronor. Lendify erbjuder inte några bankkort till sina kunder. Pengarna betalas således ut till den bank du använder som ger tillgång till bankkort. Vi på MyLoan hjälper dig att jämföra lån från Lendify med andra låneerbjudanden, vare sig du vill samla lån eller teckna ett nytt.


  Räntor man erbjuder sina låntagare

  Man erbjuder nominella räntor i spannet 2,95 % till 16 %. Räntan varierar beroende på lånebelopp och amorteringstid. Bedömer man att kunden har kreditklass A så kan kunden få en ränta mellan 2 % och 6 %. Befinner sig kunden i kreditklass B så kan denne få en ränta mellan 2,95 % och 7,95 %. Kunden får också betala en förmedlingsavgift, även kallad uppläggningsavgift, eftersom att det är Lendify som förmedlar lånen mellan privatpersonerna. Förmedlingsavgiften är också beroende av vilken kreditklass kunden befinner sig i. MyLoan kan hjälpa dig att bedöma om lånet är lämpligt för dig som låntagare med utgångspunkt från din kreditklass och det belopp du vill låna. Befinner du dig i de lägre rankade kreditklasserna så kan ett lån med företaget bli dyrt då man både får en hög ränta och en hög förmedlingsavgift. Vice versa gäller för dig med bättre kreditvärdighet.


  Internetbank, BankID och andra bekvämligheter

  Lendify erbjuder inte sina kunder någon tillgång till en så kallad traditionell internetbank, där man kan logga in med en dosa samt föra över pengar och dylikt. Hos banken får du däremot en inloggningssida som du når med BankID, för att försäkra kunden om en trygg inloggning. Man har ingen app men det är fullt möjligt att logga in på mobilen via mobilt BankID. Banken registrerar dig så fort du får lånet godkänt och det enda du behöver göra då är att logga in genom BankID och godkänna webbplatsens villkor. På inloggningssidan kan man få en överblick över sitt lån & ränta samt kontakta bankens kundtjänst. Man kan också ansöka om ändrade lånevillkor på sin sida. Man rekommenderar kunder att använda Google Chrome, Mozilla eller Internet Explorer för att logga in på sidan.


  Banken kundtjänst och övrig service

  Företaget har en kundtjänst man kan kontakta på telefonnummer 020 - 20 30 40. Man har också en chattfunktion att använda sig av på deras hemsida efter man har loggat in. Öppettiderna för kundtjänst på telefon och chatt är 08.00 till 20.00 måndag till torsdag, 08.00 till 19.00 fredag och 11.00 till 15.00 på helger. Har man synpunkter och klagomål så kan man även kontakta Lendify per e-post på hello@lendify.se. Man ska då beskriva sitt ärende oavsett om det gäller synpunkter relaterat till ett lån, eventuella klagomål eller ett Lendify omdöme. Är man inte nöjd med svaret får man vända sig till företagets klagomålsansvarige. Man får då skicka ett brev till företagets kontor på Östermalm i Stockholm och man kan vänta sig ett svar inom senast 14 dagar. Myloan kan hjälpa dig med svar på en del av dina frågor genom att du läser hemsidans fakta om Lendify.

  Här kan du läsa mer om Lendifys billån

  FAQ

  Lendify grundades i mars 2014 av entreprenörerna Nicholas Sundén-Cullberg och José Cartro. Grundarna hade tidigt en vision om en modern marknadsplats som på sätt och viss skall fungera som en bank, men som istället ska föra privatpersoner samman på en kundvänlig marknadsplats.
  Bland annat CE Sweden AB och Catea Group AB.
  Lendify har ett kontor som ligger på Östermalm i Stockholm. På kontoret har man cirka 30 medarbetare som arbetar med låneförmedlingen. Man har dock inte ett kontor som är öppet för kunder. Företaget hänvisar istället till den kundtjänst man kan ringa till.
  Kontoret är som sagt inte ett fysiskt kontor som är öppet för kunder. Man kan dock kontakta företaget om man vill ha ett personligt möte. I annat fall så får man vända sig till företagets kundtjänst där öppettiderna är 08-20 måndag-torsdag, 08-19 fredag och 11-15 på helger.
  Lendifys personliga sidor går endast att nå genom en inloggning med BankID. Ett konto får man så fort man blir kund hos företaget. Vad gäller övriga säkerhetsfrågor relaterat till Lendifys webbplats så är det företagets IT-personal som skall se till att webbplatsen är säker.
  Lendify har i princip bara en sparform där man ansöker om att bli investerare i företaget. Man investerar då en viss summa pengar och man får i utbyte en månatlig utbetalning av företaget. Villkoren för sparandet varierar beroende på hur mycket man investerar och under vilken tid.
  Lendify har ett lån man erbjuder sina låntagare med varierande ränta och förmedlingsavgift. Man räknar fram lämplig nominell ränta och förmedlingsavgift för sina kunder baserat på kundens kreditklass. Har man hög kreditvärdighet så får man en lägre ränta och förmedlingsavgift.
  Lendify tillämpar en nominell ränta baserat på kundens kreditvärdighet. Är man i klass A så kommer man få en nominell ränta mellan 2 och 6 procent. Är man i den lägsta kreditklassen så får man en nominell ränta mellan 8 och 16 procent.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001