Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Nordea Bank

Nordea Bank grundades år 2000 genom en sammanslagning av Merita-Nordbanken, Unibank och Kreditkassen och bildade en koncern som är den största i sitt slag i norra Europa. Nordea är ett svenskt bankaktiebolag vars största ägare är företaget Sampo. Nordea är just i stånd med att flytta över sin verksamhet till Finland vilket meddelades i september 2017 vilket har upprört en del svenskar men detta kommer inte att påverka hur banken kan hjälpa dig med dina ärenden utan verksamheten kommer fortsätta precis som idag även fortsättningsvis.

Nordea bank är en fullständig bank som kan hjälpa dig med allt från dina vardagliga bankärenden såsom överföringar och betalningar till försäkringar och pension eller om du vill ansöka om Nordea privatlån. Du sköter enkelt det mesta via Nordea internetbank men du har även möjlighet att dygnet runt få personlig service per telefon.

Läs mer:

 • Nordea expanderar utanför Norden
 • Räntor och avgifter på privatlån
 • Är du medlem i facket?
 • Nordea Bank hjälper dig med alla delar
 • Internetbank och mobilbanken till din tjänst
 • Nordea hjälper dig dygnet runt

 • Nordea expanderar utanför Norden

  Nordea Bank som vi i Sverige i alla tider sett som Nordbanken eller tidigare PK-banken, blev till Nordea när Merita-Nordbanken, Unibank och Kreditkassengrundades slogs samman år 2000. Banken finns i åtta länder, Danmark, Finland, Norge och Sverige, och i Estland, Lettland, Litauen och Ryssland. I de nordiska länderna ligger Nordea oftast på första eller andra plats på både privat och företagssidan. Nordea finns listad på Stockholmsbörsen, Helsingforsbörsen och Köpenhamnsbörsen. Banken erbjuder idag en totallösning för privatekonomi med både sparande och lån i olika former men även försäkringar och pension. Nordea har idag cirka 11 miljoner bankkunder, över 1 400 kontor och 700 000 företagskunder. Nordeas internetbank är bland världens största med 6,2 miljoner användare och 260 miljoner transaktioner per år. Nordea bedriver verksamhet i 19 länder. Nordea bank har ca 2 200 anställda.

  Nordea bank erbjuder lån i olika former. Ska du köpa bostad kan du ansöka om Nordea lånelöfte för att vara redo när du hittar en bostad du vill lägga bud på. Det blir sen till ett bolån med bostaden som säkerhet. Räntorna på bolån ligger på mellan 2,05% och 3,40% beroende på hur lång tid du väljer att binda ditt Nordea lån. Du kan även teckna bolån med räntetak hos Nordea Bank. Då har du rörlig ränta som följer med i sänkningar och även höjningar men bara upp till ditt avtalade räntetak. Detta är såklart en säkerhet att veta vad som kan bli maximal höjning för dina lån. För att ansöka om bolån ringer du Nordeas kundcenter så får du hjälp att kolla upp vilka möjligheter du har till lån. Du kan även ta hjälp av MyLoans tjänster.


  Räntor och avgifter på privatlån

  Nordea Privatlån är ett lån utan säkerhet där du kan låna mellan 10 000 och 350 000 kronor. Återbetalningstiden kan ligga på upp till 12 år. Du kan alltid betala tillbaka fortare eller lösa lånet helt tidigare utan extra kostnad. Nordea privatlån kan du ansöka om både via Internet och mobilbanken där du legitimerar dig med mobilt bankid eller bankid för att signera dina lånehandlingar. Lånet har lite olika ränta beroende på om du har andra affärer i banken. Räntan ligger mellan 5,3 % och 8,05 %. Uppläggningsavgiften ligger på 525 kr. Aviavgiften är 25 kr om du betalar via ett återbetalningskonto och annars 45 kronor. Ett privatlån kräver som sagt ingen säkerhet och du använder pengarna till precis vad du själv vill, om det handlar om renovering eller köp av en resa är helt upp till dig. Är du medlem i ett fackförbund kan du istället ansöka om ett Medlemslån.


  Är du medlem i facket?

  Som medlem i facket kan du ansöka om medlemslån där räntan är lite bättre än på Nordea privatlån. Medlemslånet har flera fördelar jämfört med Nordea Privatlån. Räntan är lägre, för närvarande 4,85 %. Med ett Medlemslån får du även Livförsäkring och Räntebetalningsskydd på köpet. Lånet har varken uppläggnings- eller aviseringsavgift. Du kan låna mellan 30 000 och 350 000 kronor. Återbetalningstid på upp till 12 år men kan lösas eller betalas av extra utan kostnad. Nordea Bank erbjuder flera olika kort beroende på vad du är ute efter. Du kan ha ett vanligt Visa kort anslutet till ditt personkonto där du betalar med de pengar som finns på kontot. Nordea erbjuder även olika typer av kredit och betalkort där du betalar mot faktura med upp till 55 dagars räntefri kredit. På dessa kort ligger räntan på 12,55% vid nyttjad kredit och årsavgiften ligger på 320 kronor.


  Nordea Bank hjälper dig med alla delar

  Nordea bank kan hjälpa dig med det vardagliga som konton, lån och sparande. De har en lätt och bra internet och mobiltjänst där du enkelt sköter om din vardagsekonomi och även kan hålla koll på de större bitarna såsom sparande i fonder eller till din pension. Nordea kan hjälpa dig med försäkringar. När det är dags för barn eller sparande till barnen så kan de stå till tjänst även med detta. Första bilen - Nordea billån, första bostaden- Nordea lånelöfte. Nordea är ett tryggt och säkert val när det gäller alla dina banktjänster och lånar du av Nordea kan du känna dig trygg med att du kan betala tillbaka lånet då det är en av deras största argument, att de inte lånar ut mer än du klarar av att betala tillbaka.


  Internetbank och mobilbanken till din tjänst

  Nordea internetbank erbjudes till alla bankens kunder. Det är en fullständig internetbank där du enkelt utför alla dina bankärenden. Internetbanken är lättförståelig och du hittar enkelt de olika delarna. Du loggar enkelt in med bankid, mobilt bankid eller dosa. När du loggat in kan du sedan välja en personlig kod som du kan använda för att logga in därefter. Det är även den personliga koden som du använder när du ringer kundcenter. Nordea bank har även en app där du kan se dina Nordea lån och konton och även enkelt göra överföringar och betalningar. Nordea tillämpar alla säkerhetsaspekter som krävs av banker idag men det är också viktigt att du följer alla rekommendationer vad gäller det du själv behöver göra för säkerhet. Ett viktigt exempel på detta är att aldrig lämna ut eller visa koder eller annan personlig information.


  Nordea hjälper dig dygnet runt

  Nordea har inte längre kontoren öppna för kunder att besöka närsomhelst men har sitt kundcenter öppet dygnet runt alla dagar och de kan hjälpa dig med det mesta när du loggar in med personlig kod som du ordnar via Nordea internetbank. Du bokar där enkelt tid för att få komma till ett personligt möte på kontoret om du exempelvis vill ansöka om lån hos Nordea. Samlar du dina lån, sparande och bankärenden hos Nordea får du en personlig kontakt som hjälper dig med dina ärenden. Du sköter det mesta via internet och mobilbanken men när du behöver personlig service så får du det antingen via kundcenter eller via din personliga bankman som finns att boka på alla kontaktvägar i banken. Ansöker du via MyLoan så kommer du få erbjudande även från Nordea om vad de kan erbjuda dig.


  FAQ

  Nordea Bank grundades år 2000 vid en sammanslagning av Merita-Nordbanken, Unibank och Kreditkassen. Den nya koncernen utgör nu den största av sitt slag i norra Europa. Det är ett svenskt aktiebolag som är i slag att flytta över verksamheten till Finland.
  Ett bankaktiebolag med störste ägaren, Sampo Abp.
  Nordea Bank har kontor runtom i Sverige men har sedan 1 oktober inte öppet för kunder förutom vid bokad tid. Du bokar enkelt tid via kundcenter eller via internet- eller mobilbanken. När du har din personliga bankman kan du även boka tid via mail.
  Nordea Kundcenter på telefon 0771-22 44 88 har öppet alla dagar, dygnet runt. Nordea har fortfarande kontor runt om i landet men har bara öppet för kundbesök när du har bokat en tid, vilket du enkelt gör via kundcenter eller internet och mobilbank.
  Banken har säkra lösningar som är godkända och användarvänliga. Det mesta i säkerhetsväg sköter du själv genom att göra det som förväntas av dig som kund för att du ska känna dig helt trygg och säker när du använder bankens tjänster.
  Hos Nordea har du flera alternativ på sparande. Det finns olika varianter av konton med flera räntealternativ. Du kan även ha sparande i form av skogskonto eller aktielikvidkonto. Du kan även skapa din egen fondportfölj. När du blir kund i banken får du hjälp av en personlig bankman.
  Nordea har olika lån beroende på vad du ska använda pengarna till. Du kan ha en kontokredit till ditt konto och annars finns lån för att köpa bostad och privatlån eller medlemslån om du ska köpa nåt annat. Nordea Finans erbjuder även bil/båt/fritids - kredit.
  Nordeas räntor varierar på de olika lånetyperna. Boräntorna ligger mellan 3 månader på 2,05% till 8 år på 3,40%. Medlemslån har ränta på 4,85% och Privatlån ligger mellan 5,3% och 8,05% beroende på hur mycket affärer du har i banken. Kontokrediter ligger på 6,55% till 8,55%.
  Ja, Nordea Bank har en app som du enkelt laddar ner till din iPhone eller Android. I appen kan du utföra de flesta ärenden som du behöver, du kan se dina konton och lån och göra överföringar, betalningar och även kontakta banken.
  Nordeas kundtjänst når du på 0771-22 44 88 under alla dagar, dygnet runt. Där kan du som kund logga in med en personlig kod för att kunna få personlig rådgivning.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001