Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Nordnet Bank

Nordnet Bank är en digital bank, det vill säga en renodlad internetbank. Detta innebär att banken inte har några kontor där kunderna kan komma in för att göra sina bankärenden. I stället görs alla bankärenden via internet, vilket innebär att banken är öppen dygnet runt. Detta gör också att man kan leva upp till sitt löfte om att inte ta ut några onödiga avgifter.

Nordnet Bank satsar mycket på att ligga i framkant när det gäller innovation och modern teknik. Bland annat var man först i Norden med att lansera en mobilapp där kunderna kan handla med såväl aktier som fonder. Bankens vision är att vara de nordiska kundernas förstaval för sparande och investeringar, men man erbjuder även lån med bra ränta. Man har idag över en halv miljon kunder och målet är att bankens bas av aktiva kunder ska växa med tio procent varje år.

Läs mer:

 • Fakta om Nordnet Bank
 • Lån och sparande hos Nordnet Bank
 • Nordnet Bank erbjuder inga betalkort
 • Räntor kopplade till ditt sparande
 • Prisbelönt sajt och nyskapande app
 • Kundservice via nätet och telefon

 • Fakta om Nordnet Bank

  Nordnet Bank grundades 1996 som en motreaktion mot de gamla strukturerna i bankvärlden. Grundtanken var att göra det lättare för konsumenterna att själva investera i värdepapper direkt över internet, och man blev en av de första nätmäklarna i Norden. Under de efterföljande åren introducerades nyheter som realtidskurser för aktier, realtidshandel med optioner, handel med amerikanska aktier samt handel med fonder utan handelsavgifter. Nordnet Bank är fortfarande en renodlad internetbank, men har sedan starten utökat sitt erbjudande med bland annat pensionsprodukter. Man erbjuder idag både privat- och tjänstepension. 2010 lanserade man den första nordiska mobilappen där det gick att handla både med aktier och fonder. Nordnet AB introducerades på Stockholmsbörsen 2000, men köptes så småningom ut av Öhmangruppen och Nordic Capital och aktien avnoterades från börsen i början av 2017.

  Nordnet Bank AB ägs av Nordnet AB, som även äger Nordnet Pensionsförsäkring AB och Teletrade Solutions AB. I koncernen ingår även Shareville, ett socialt sparnätverk där medlemmarna kan följa varandra och låta sig inspireras av andra framgångsrika aktiesparare i nätverket. Nordnet Bank är idag verksamma i Sverige, Norge, Danmark och Finland och huvudkontoret ligger i Stockholm. Antalet anställda ligger runt 400 och man har över en halv miljon kunder, en gräns som passerades under 2016. Samma år utsågs Nordnet också till ”Danmarks bästa börsmäklare” samt ”Sveriges mest transparenta bank”. Under 2016 lanserade man även bolån som kunde stoltsera med marknadens lägsta ränta. Dessa lån erbjöds dock endast till bankens Private Banking-kunder, det vill säga kunder som har mycket kapital på banken. Ju mer kapital de hade, desto lägre blev räntan.


  Lån och sparande hos Nordnet Bank

  Hos Nordnet Bank kan du välja mellan ett antal olika former av sparande, som aktiesparande, fondsparande, pensionssparande, kapitalförsäkring och sparkonton med fria uttag. Nordnet erbjuder också bolån, värdepappersbelåning, Knockoutlånet och Toppenlånet. För att teckna ett bolån måste du ha minst en miljon i sparande på banken. Sedan blir din ränta lägre ju mer pengar du sparar på banken. Värdepappersbelåning innebär att du kan ta ett lån med dina värdepapper som säkerhet. Knockoutlånet är ett värdepapperslån med extra låg ränta för kunder som har låg risk i sin aktieportfölj. Med Toppenlånet kan du låna mellan 20 000 och 500 000 kronor, amorteringsfritt första året. Eftersom Nordnets privatlån finns med i MyLoans jämförelsetjänst så kan vi hjälpa dig med att teckna ett privatlån eller samla lån hos Nordnet, till bästa möjliga ränta. Våra erfarna lånerådgivare ser till att du hittar det bästa lånet för just dig och hjälper dig hela vägen i mål.


  Nordnet Bank erbjuder inga betalkort

  Nordnet Bank lanserade under 2002 ett kontant- och betalkort som var kopplat till aktier och fonder. Kortet gick under namnet Nordnet AssetCard, var anslutet till MasterCard och kunde användas i såväl uttagsautomater för kontantuttag som i butiker för olika inköp. Kortet gav tillgång till värdepappersdepån 24 timmar om dygnet och alla kontantuttag samt butiksköp drogs direkt från värdepappersdepån, vilket också gjorde att kunden slapp ränta då det inte handlade om någon kredit. Värdet av aktier och fondandelar kunde tas ut i kontanter eller användas till köp och innehavaren kunde själv sätta köp- och uttagsgränsen. Kortet gav en flexibilitet och handlingsfrihet i och med att värdet kunde utnyttjas för uttag och köp utan att kunden först behövde sälja sitt innehav för att få loss kapitalet. Dock lades Nordnet AssetCard ner i november 2013, och sedan dess har man inte lanserat något nytt betalkort utan fokuserat på värdepappershandel, lån m.m.


  Räntor kopplade till ditt sparande

  Nordnet Bank erbjuder flera olika typer av lån till sina kunder, de flesta med förbehållet att man måste ha ett sparande i banken. När det gäller bolån så säger man sig ha marknadens billigaste bolån, men räntan varierar beroende på hur mycket sparande man har i banken. Man måste som minst ha en miljon på banken, och den lägsta räntan får den som har över tio miljoner sparade. Nordnet erbjuder även värdepappersbelåning, det vill säga att man kan ta ett lån med sina värdepapper som säkerhet. Allra lägst ränta vid värdepappersbelåning får man i det så kallade Knockoutlånet, som erbjuds kunder som har låg risk i sin aktieportfölj. Toppenlånet har lite högre ränta, men ges utan krav på säkerhet så länge du har en inkomst på minst 250 000 kr. Du kan låna mellan 20 000 och 500 000 kronor, amorteringsfritt första året.


  Prisbelönt sajt och nyskapande app

  Nordnets internetbank har i Internetworlds rankning av Sveriges bästa webbplatser flera år utsetts till bästa sajt i kategorin bank. Inte så konstigt kanske, för medan många av de traditionella bankerna har en internetbank, så är Nordnet Bank en internetbank. Ända sedan starten 1996 har tanken varit att ge spararna full kontroll över sina investeringar och över sitt pensionssparande, vilket de har kunnat få genom just internetbanken. Där har kunderna sedan starten själva kunnat sköta sina affärer och bankärenden, utan att behöva gå via något ombud. Inloggningsförfarandet är enkelt och smidigt och görs med bank-ID eller användarnamn och lösenord. Ingen dosa eller skrapkod behövs. Man har även en app, där värdepappershandeln är huvudfokus. Faktum är att man var först i norden med en app för fond- och aktiehandel. Men självklart finns även funktioner som att betala räkningar, göra överföringar och hålla koll på sina lån, konton och aktuell ränta.


  Kundservice via nätet och telefon

  Nordnet placerar servicen högt upp på listan över sina skäl till varför man ska bli kund hos dem. Efter devisen om inga avgifter så kommer servien på andra plats. Och när det gäller Nordnets kundtjänst så ligger den helt i linje med bankens profil som en digital nätbank. Det vill säga att den största delen av kundtjänstarbetet sker via webbplatsen. Här finns svar på de flesta frågor som rör alla banktjänster som Nordnet Bank tillhandahåller. Hittar du inte svaret på dina frågor så går det bra att kontakta banken via e-post, telefon, Facebook eller Twitter. E-post används lämpligen för icke akuta frågor om konton, lån, ränta m.m. Har man brådskande ärenden går det också bra att kontakta kundservice på telefon. Man kan även kontakta Nordnets mäklare via telefon, om man behöver hjälp med orderläggning och dylikt.

  Här kan du läsa mer om Nordnet Banks billån

  FAQ

  Nordnet Bank grundades 1996 som ett dotterbolag inom Öhmangruppen. Banken grundades som en motreaktion mot de gamla strukturerna i bankvärlden. Tanken var att göra det lättare för konsumenterna att själva investera i värdepapper direkt över internet, och man blev en av de första nätmäklarna i Norden.
  Nordnet ägs av Öhmangruppen och Nordic Capital.
  Huvudkontoret ligger i Stockholm, men eftersom Nordnet Bank är en renodlad internetbank har man inte några kontor där kunderna kan komma in för att göra sina bankärenden. I stället görs alla bankärenden via internet, vilket innebär att banken är öppen dygnet runt.
  Internetbanken är öppen alla dagar, dygnet runt. Kundservice som svarar på frågor via e-post och telefon är öppen måndag till torsdag 8.30 - 20.00 samt fredag 08.30 - 18.00. Bankens mäklare har telefontid måndag till fredag 8.30 - 17.45 samt för USA-handel 15.30 - 22.00.
  För Nordnet är säkerheten central. Banken följer noga utvecklingen på IT-området och ser till att ständigt ha de säkraste lösningarna för värdepappershandel på internet. Kommunikation som innehåller personlig information krypteras alltid innan den skickas över nätet. Kommunikation sker via en meddelandecentral som nås i inloggat läge.
  Hos Nordnet Bank kan du välja mellan ett antal olika former av sparande. Mest fokus har man på aktiesparande och fondsparande, men man erbjuder även kapitalförsäkring, pensionssparande och sparkonton med fria uttag. Man erbjuder även fyra olika sparformer till minderåriga, för dig som vill starta ett sparande till dina barn.
  Nordnet erbjuder bolån, värdepappersbelåning och blancolån. För att teckna ett bolån måste du ha minst en miljon i sparande på banken. Värdepappersbelåning innebär att du kan ta ett lån med dina värdepapper som säkerhet. Nordnets blancolån kallas Toppenlånet, och kan vara i storleksordningen 20 000 - 500 000 kronor.
  Nordnet Bank erbjuder bolån med ränta från 0,69 % och uppåt. Räntan avgörs av hur mycket pengar du har på banken, och för att få den lägsta räntan måste du ha minst 10 miljoner i sparande. Blancolånet har en ränta på 2,95 - 9,90 %.
  Ja, Nordnet var först i Norden med en app där man kan handla med fonder och aktier. Med Nordnets app håller du koll på börsen var du än är. Du kan följa marknadens viktigaste index och handla värdepapper direkt i mobilen.
  Nordnet Banks kundtjänst finns framför allt på nätet, där man hittar svaren på de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret på dina frågor så kan du även kontakta banken via e-post, telefon, Facebook och Twitter. Man kan även kontakta Nordnets mäklare via telefon, för hjälp med orderläggning och dylikt.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001