Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00
Beräkna ditt lån!
kr

0 kr/månad

Swedbank

Swedbank är banken för de många hushållen och företagen. Med rötter i den Svenska sparbanksrörelsen sedan 1800-talets början, och därmed en nära förankring till de svenska hemmen och deras sparande, strävar Swedbank än i dag efter att främja en långsiktig och hållbar ekonomi. Med sina över sju miljoner privatkunder och 600 000 företagskunder, är Swedbank en av våra mest etablerade bankkoncerner, som idag agerar i såväl Sverige som Baltikum.

Läs mer om:

 • Swedbank privat
 • Swedbank privatlån
 • Swedbank billån
 • FAQ

 • Från sparbanker till bankkoncern

  I det gamla bondesamhället syftade sparbanksrörelsen i Sverige till att uppmuntra sparande, för att på så sätt förhindra stagnering i samhällsutvecklingen till följd av svält och fattigdom. Eventuell vinst skulle i sin tur investeras för att gynna bankkunderna på ett eller annat sätt. Sveriges första sparbank grundades år 1820 i Göteborg, och mycket har hänt sedan de gamla sparbankerna, men de grundläggande värderingarna kring samhällsansvar är fortfarande något som står högt i fokus för den koncern Swedbank är idag.

  År 1942 bildades Sparbankernas AB, eller Sparbankernas Bank, som senare har kommit att bli Swedbank. Vid grundandet gick ett antal sparbanker samman för att tillsammans bli starkare och agera som sparbankernas centralbank. Idag har Swedbank över sju miljoner privatkunder och 600 000 företagskunder. De är en av Sveriges största och mest välkända banker, som tillsammans med Nordea och SEB har en stor majoritet bland landets bankkunder. Swedbankkoncernen agerar även i Baltikum (Estland, Lettland och Litauen), men har Sverige som största marknad.Swedbankkoncernen agerar även i Baltikum (Estland, Lettland och Litauen), men har Sverige som största marknad.

  Swedbank är idag ett noterat aktiebolag. Sedan 2016 är det Sparbanks-Gruppens Medlemsbanker (Sparbankerna) som är den största ägaren i Swedbank AB, och bland övriga storägare syns bland annat Folksam, AMF och Alecta.


  Swedbank privat

  Under “Swedbank privat” samlas Swedbanks tjänster mot privatpersoner. Där hittar du ett heltäckande utbud av tjänster inom såväl lån som sparande, pension och försäkring. Bland de tjänster som riktar sig mot lånande privatpersoner finns alternativen bolån, billån samt privatlån. Hos oss på MyLoan kan du få hjälp med att teckna ett privatlån hos Swedbank, och samtidigt försäkra dig om att du inte går miste om något bättre låneerbjudande hos någon konkurrerande aktör.


  Swedbank privatlån

  Swedbanks privatlån inkluderas i MyLoans jämförelsetjänst av privat- och blancolån. Det innebär att du kan få hjälp med att teckna ett nytt privatlån hos Swedbank, till bästa möjliga ränta, via oss på MyLoan. Samtidigt som du ansöker om det önskade lånebeloppet, får du även förslag från konkurrerande banker och långivare, som eventuellt kan erbjuda dig bättre lånevillkor. Efter att du fått svar från samtliga banker och långivare kan du i lugn och ro se över de alternativ som finns, för att sedan välja att teckna ditt lån hos den aktör som ger dig bäst erbjudande.

  Vi på MyLoan samarbetar med 23 olika banker och kreditgivare, och Swedbank är alltså en av dessa samarbetspartners. De privatlån som vi på MyLoan kan erbjuda i samarbetet med Swedbank ligger mellan 100 000 och 500 000 kronor. Tillsammans med Swedbank hjälper vi på MyLoan många gånger till att samla ett flertal mindre lån och krediter, till ett sammanhängande lån - som därmed kan få betydligt bättre ränta än ett flertal mindre lån hos olika aktörer.

  Vår tjänst är utformad för att du som låntagare ska kunna hitta ett så bra privatlån som möjligt. Därför skickar vi din låneansökan till alla våra 23 samarbetspartners, som i sin tur får återkoppla med vilka lånevillkor (och framförallt vilken ränta) de är beredda att ge dig som ansöker om lånet. Fördelen med att vända sig till oss på MyLoan istället för att ansöka direkt hos respektive bank eller långivare, är att vi endast tar en enda kreditupplysning från UC på dig - men din ansökan behandlas allts av 23 konkurrerande aktörer.


  Swedbank billån

  Hos oss på MyLoan kan du inte teckna det lån som Swedbank benämner som billån. Däremot har du möjlighet att teckna ett privatlån som du spenderar precis som du vill - exempelvis på ett bilköp. För att ta ett billån hos Swedbank och andra banker krävs att du har en kontantinsats på 20 till 30 procent av bilens pris, samt att bilen tas som säkerhet för lånet. Har du inte möjlighet att betala kontantinsatsen för bilen du vill köpa, eller av någon anledning inte vill att bilen ska används som säkerhet, kan du alltså teckna ett vanligt privatlån i syfte att använda detta som ett billån.


  FAQ

  Swedbanks historia sträcker sig så lång tillbaka som till 1820, då Sveriges första sparbank grundades. Sparbanksrörelsen växte under 1800-talet och in på 1900-talet och bredde ut sig över hela landet. År 1942 bildades Sparbankernas AB, som senare har kommit att bli den bankkoncern som idag är Swedbank. Än idag återspeglas grundläggande värderingar från de gamla sparbankerna i Swedbanks strävan efter att bidra till en god ekonomisk tillväxt och samhällsnytta.
  Swedbank AB är ett noterat aktiebolag. Sedan 2016 är det Sparbanks-Gruppens Medlemsbanker (Sparbankerna) som är den största ägaren i Swedbank AB. Bland övriga storägare syns bland annat Folksam, AMF och Alecta.
  Swedbank har sitt huvudkontor i Sundbyberg, Stockholm. Utöver detta har Swedbank och sparbankerna tillsammans omkring 480 kontor runtom i Sverige, samt 140 kontor i Estland, Lettland och Litauen.
  Du kan komma i kontakt med Swedbanks kundtjänst dygnet runt, året runt på 0771 - 22 11 22. Swedbank har även en spärrservice som du kan ringa dygnet runt på 08 - 411 10 11. Öppettiderna för Swedbanks bankkontor varierar och har du ett ärende hos ett särskilt bankkontor kan du söka efter kontorets specifika öppettider. Har du några funderingar kring ditt privatlån som du har tecknat hos Swedbank, kan vi på MyLoan eventuellt hjälpa dig. Du når oss på vardagar mellan 08.00 och 17.00 på 08 - 51 000 050.
  Internetbankens säkerhet beror delvis på hur du som bankkund delar och behandlar dina egna personuppgifter och inlogg på Swedbank. Tänk på att alltid ha en uppdaterad webbläsare när du loggar in på din internetbank, så att bankens säkerhetsåtgärder kan hållas. Undvik även i så stor utsträckning som möjligt att logga in på din internetbank när du använder ett öppet nätverk, exempelvis ett fritt Wifi, då detta kan medföra onödiga säkerhetsrisker. Tänk även på att vara försiktig med att lämna ut person- eller inloggningsuppgifter när du exempelvis kommunicerar via sociala medier eller mail. Var även uppmärksam på eventuella bedrägerimejl, som ofta ber om just personuppgifter eller inlogg. Är du det minsta osäker på om avsändaren verkligen är Swedbank, gör du bäst i att kontakta Swedbanks kundtjänst (0771 - 22 11 22). Har du fått ett mail med oss på MyLoan som avsändare du anar misstänksamhet, är du varmt välkommen att kontakta oss (08 - 51 000 050).
  Hos Swedbank kan du få hjälp med att spara till boende, lägga upp en lämplig sparform för ditt barn, eller en hållbar strategi för ditt pensionssparande, spara till en buffert eller något kul att fylla vardagen med. Swedbank erbjuder sparkonton av olika slag och kan även förse dig med placeringsförslag för ditt sparade kapital.
  Till privatpersoner erbjuder Swedbank alternativen bolån, billån samt privatlån. Vi på MyLoan kan hjälpa dig att teckna Swedbank privatlån (även känt som “PrivatlånDirekt”), vilket även kan användas som ett billån, om du som låntagare inte vill sätta bilen som säkerhet, eller saknar en eventuell kontantinsats för bilköpet.
  Snitträntan för de privatlån som förmedlats från Swedbank via MyLoans jämförelsetjänst och låneförmedling var under 2016 xx,xx % effektiv ränta (motsvarande xx,xx nominell ränta). Räntan för ett privatlån beror på en rad olika faktorer, däribland hur högt lånebeloppet samt vilken kreditvärdighet du som låntagare har. Därför är snitträntan en mycket bristfällig avspegling av vad du skulle kunna få för ränta på ditt privatlån från Swedbank. Se därför till att jämföra låneerbjudanden från olika banker och kreditgivare i samband med att du ansöker om ett privatlån.
  Swedbank erbjuder ett flertal mobila appar, med olika syften och funktioner. Appen “Swedbank privat” är en app som motsvarar internetbankens funktioner samlade i en smidig app, med vissa begränsningar. Appen “Sparbanken privat” är en motsvarighet om du har dina konton hos en av de sparbanker som tillhör Swedbankkoncernen. Utöver Swedbank privat eller Sparbanken privat kan även appen “Swedbank spara och placera” komplettera ytterligare, för dig som vill ha internetbankens spar- och placeringsfunktioner i din mobil. Till unga personer erbjuds appen Swedbank ung, vilken är en begränsad version av internetbanken, anpassad efter unga bankkunder. Med Swedbank ung kan pengar överföras mellan egna konton, men inte till andras konton. Till företagskunder erbjuds appen “Swedbank företag”.
  Du kan komma i kontakt med Swedbanks kundtjänst dygnet runt, året runt på 0771 - 22 11 22. Undrar du över något kring ditt privatlån hos Swedbank, är du varmt välkommen att kontakta oss på MyLoan. Du når oss på vardagar mellan 08.00 och 17.00 på 08 - 51 000 050.
  Kontaktuppgifter

  Öppettider

  måndag - torsdag
  08.00 - 17.00
  fredag
  08.00 - 16.00

  Besöksadress
  Grev Turegatan 5
  114 46 Stockholm

  Postadress
  Insplanet AB
  Box 26 000
  SE-100 41 Stockholm

  Telefon
  08 - 51 000 050

  E-post
  info@myloan.se

  Fax
  08-51 000 001