Beräkna ditt lån här!
kr

0 kr kr/månad

Vad är en Deklaration?

Deklaration är för många vuxna svenskar ett kärt ord för det här som behöver göras en gång per år: nämligen nedskrivningen av dina finansiella uppgifter. Varför då? Jo, därför att detta blir sedan grunden för din skatt som ska betalas in till staten. Det kan också förstås betyda att du kanske har betalat för mycket i skatt så att du får tillbaka pengar. Likaså kan det tyvärr betyda för en del svenskar att de har betalat för lite i skatt och att de blir återbetalningsskyldiga till staten. Nuförtiden är denna deklaration väldigt enkel att göra. Det går att deklarera via SMS, via nätet, en app, besök eller genom att ringa in. För de flesta räcker det enbart med att bekräfta deklarationens färdigtryckta uppgifter och därmed skicka in den och spara en hel del tid.

Hur gör man?

Deklarationen ska vara inlämnad senast den första helgfria vardagen i maj. Varje år öppnas chansen att lämna in deklarationen tidigare så att kunna göra det i mars är inte ovanligt till exempel. För dig som inte vill göra någon ändring är det väldigt enkelt. För dig som behöver ändra något, eller lägga till något så behöver du antingen manuellt fylla i de blanketter som du får hem; eller så behöver du logga in via Skatteverkets hemsida och fylla i där.

Vanligast är att de som har ett eget företag behöver skicka in kompletterande uppgifter såsom speciella blanketter för näringsidkare. Se bara till att du gör det här i tid. Speciellt om du vill ha en skatteåterbäring i tid! Kommer du få pengar tillbaka kommer detta att uppges redan i de blanketter du får hem. Likaså om du är skyldig staten pengar. Skatteåterbäringen sker tidigast i april. För dig som har restskatt gäller det därefter att du betalar senast mitten av november.

Sammanfattning av deklaration

Skattedeklarationen sker en gång per år och är en glädje och/eller en glädjedödare för många svenskar. Visste du att majoriteten faktiskt får pengar tillbaka? Det här har faktiskt en betydelse för Sveriges ekonomi då köpkraften ökar den månad som skatteåterbäringen betalas ut från staten till de svenskar som har rätt till det. Det är förstås du som är skattebetalare som har huvudansvaret för att du betalar rätt skatt. Kolla med kommunen om du är osäker på hur mycket du ska betala.

Har du ett eget företag är det inte lika enkelt att bekräfta deklarationen rakt av som för de som inte har ett eget företag. Det här betyder att din skatteåterbäring (som privat person) kommer att bli fördröjd. Ha detta i åtanke så att du inte blir besviken. Se också till att du fixar fram alla papper och uppgifter som behövs för deklarationen så att du hinner göra detta i tid. Skatteverket vet nämligen av erfarenhet att alldeles för många loggar in på nätet sista dagen och gör sina ändringar.

Ordlista - Meny


Kundbetyg

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 2018 MyLoan. Alla rättigheter förbehållna.
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 050 Kundtjänst: 08 - 51 000 050
Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00


Ett annuitetslån på 100 000 kr, utan avi/uppläggningsavgifter, en återbetalningstid på 10 år med nominell exempelränta 5,65 % (rörlig ränta) ger effektiv ränta 5,80 %. Månadskostnaden blir 1 093 kr (fördelat på 120 betalningstillfällen) och totalt belopp att betala 131 125 kr. Per 2017-09-20.

Allmänt: Räntan du kan komma att erbjudas via vår tjänst är rörlig och bestäms individuellt av våra samarbetande banker och långivare efter en kreditprövning. Erbjudna räntor (inklusive alla avgifter) varierar från lägst 2,95 % till högst 35,70 % per 2017-09-20. Den kortaste återbetalningstiden är 2 år och den längsta 15 år.